wintersong stof tot nadenken + printable

stof tot nadenken wintersong van s jea jones craving pages

DIT ARTIKEL BEVAT SPOILERS!

Soms is het vrijwel onmogelijk om je mening over een boek vrij van spoilers te houden. Het boek heeft zich zo hardnekkig deel gemaakt van je wezen dat je gewoon moet praten over die ene OTP of een schouder nodig hebt om te huilen over dat personage dat het einde niet heeft gered. Dat geldt ook voor mij. En daarom heb ik deze nieuwe categorie ‘Stof tot nadenken’ in het leven geroepen.

In ‘Stof tot nadenken’ zet ik maandelijks een boek in de spotlight. Ik stel vragen die het boek bij mij heeft opgeroepen en deel mijn eigen antwoorden. Ook maak ik voor het ‘Stof tot nadenken’ boek twee toffe, gratis printables: een poster/quotekaart op A5 formaat en een boekenlegger. Je kunt beide gratis downloaden via de link onderaan het artikel.

stof tot nadenken wintersong van s jea jones craving pages

Wintersong van S. Jae-Jones

Het favoriete boek wat ik las in juli was toch wel Wintersong. Ik ging door een fase waarin ik geen genoeg kon krijgen van mijn favoriete troostfilm Labyrinth (die met David Bowie als de goblin koning) en op Instagram werd mij beloofd dat dit boek lezers heel sterk aan die film deed denken. Afgaande op de samenvatting alleen kan ik wel begrijpen waar dat gevoel vandaan komt.

Het boek heeft zeker indruk op mij gemaakt, dat zul je wel merken wanneer mijn review online verschijnt in de loop van volgende week, maar het heeft ook zeker enkele vragen geïnspireerd.

Muziek speelt een grote rol in dit boek. Welk modern nummer vind je perfect bij het verhaal passen en waarom?

Ik moest heel vaak denken aan het nummer Fix You van Coldplay tijdens het lezen van dit boek. De relatie tussen Liesl en de goblin koning is zo complex. Ze hebben elkaar zo hard nodig en tegelijkertijd zijn ze heel erg slecht voor elkaar. Het schrijnde echt hoe hard ze hun best deden om elkaar te helpen, wetende dat ze elkaar alleen maar meer kwaad deden. Het nummer Fix You heeft iets heel teders en hartverscheurends wat ik heel goed bij de sfeer van het boek vind passen. Ook de mooie vioolmuziek van Lindsey Sterling is een hele mooie begeleiding bij dit verhaal.

In het boek onderscheidt liesl twee persoonlijkheden in de goblin koning; haar dierbare jongeman en de koelbloedige goblin koning. Wat vond jij van die dualiteit in zijn personage?

Ik vond het van de ene kant gaaf, maar van de andere kant stoorde ik me er ook aan. Het voelde alsof er onderscheidt in de twee persoonlijkheden werd gemaakt om goed te praten dat Liesl valt voor haar ontvoerder. Ik had het duizend keer mooier gevonden als het boek liet zien dat Liesl een goede invloed op hem had waardoor hij veranderde. Een beetje zoals het beest in Belle en het Beest. Die dualiteit in persoonlijkheid kwam een beetje over als de easy way out.

In het boek worden vrij veel dingen vaag gehouden: de werkelijke naam van de goblin koning, de relatie van kleine liesl met de goblin koning en de oorsprong van zijn legende. Wat vind je ervan dat er nog zoveel vragen open staan na het lezen van dit boek?

Van de ene kant is het natuurlijk belangrijk dat er wel wat vragen blijven hangen, want anders heeft het weinig nut om een vervolg uit te geven. Ik ben ook erg benieuwd naar hoe het verhaal verder gaat. Ik hoop dat we in deel twee meer ontdekken over de achtergrond van de goblin koning. Ook lijkt het me erg interessant om meer te weten te komen over de dappere jongedame die de eerste goblin koning huwde en het wist te overleven. Ook ben ik heel erg benieuw naar de toekomst van Joseph/Sepperl. Nu we weten dat hij een wisselkind is vraag ik me af hoe dat zijn verdere leven zal beïnvloeden.

Wintersong bevat een vrij pikante 18+ scene, vind je dit gepast voor een yA boek? Waarom wel/niet

Ik vind seksscènes in YA boeken op zich geen probleem. Het is nu eenmaal een feit dat jongeren steeds vroeger volwassen worden. Daarbij heb ik liever dat kinderen een en ander oppikken uit een boek, dan van porno op internet (al is het natuurlijk allebei compleet onrealistisch).

Waar ik wel een beetje moeite mee had was de scène op het ball, nadat Liesl toch heeft geproefd van het betoverde ondergrondse voedsel. De scene deed me heel erg sterk denken aan de bal-scène uit Labyrinth en ik weet dat het in die film een soort seksuele ontwaking moet uitbeelding voor hoofdpersoon Sarah. Het verschil is dat het in de film goed is uitgewerkt en in dit boek totaal niet. In dit boek werd Liesl van alle kanten gegrepen, betast, gelikt en gesabbeld… ik word niet goed als ik eraan denk. Ik vond het eerlijk gezegd nogal onsmakelijk geschreven.

Wat is er mis met een simpele inwendige strijd waarin ze probeert haar gevoelens voor de lekkere goblin koning probeert te onderdrukken. Van mij had het allemaal wat suggestiever en minder in your face gemogen.

Trouwens; dit heeft S. Jae-Jones er zelf over te zeggen…

“That said, while WINTERSONG is now designated as YA, it does contain mature content and would probably be more appropriate for older teens and adults. :)”

In het boek offert Liesl zich op voor haar zusje, denk je dat haar zusje hetzelfde zou doen voor haar? Waarom wel/niet?

Ik heb het gevoel dat Käthe enorm word ondergewaardeerd. Liesl schildert haar zus af als een heel oppervlakkig type, maar toch ontdek je later in het verhaal dat Käthe enorm haar best doet om de herinnering aan haar zusje levend te houden.

Vanaf dat moment won ze toch mijn hart, ondanks haar vrij kleine rol in het verhaal. Wat ik nog opvallender vond was het feit dat er tegen het einde van het verhaal met geen woord meer wordt gerept over Hans, Käthe’s verloofde. Ik heb het gevoel dat de ondergrondse Käthe heeft veranderd op een manier die enorm boeiend zou zijn om over te lezen. Ik hoop echt dat ze een grote rol krijgt in het vervolg Shadowsong aangezien die al klaar staat in mijn kast om gelezen te worden.

stof tot nadenken wintersong printables craving pages

Download en print de gratis poster & Boekenlegger

Speciaal voor dit prachtige boek tekende ik bovenstaande fanart die ik voor jullie beschikbaar heb gesteld als gratis printable. Je kunt zowel de A5 poster als de boekenleggers downloaden via onderstaande link.

Klik hier voor de gratis poster
Klik hier voor de gratis boekenleggers

Volgende maand is er weer een nieuwe ‘Stof tot nadenken’. Als er boeken zijn die jij graag terug wilt zien in deze categorie laat het me dan vooral weten in de comments hieronder of via social media.

Welk boek zie jij graag terug in ‘Stof tot nadenken’?

One thought on “wintersong stof tot nadenken + printable

  1. Ik vond Wintersong ook heel leuk maar ben nog steeds niet toegekomen aan het vervolg. Het ligt hier nu echter wel klaar vermits het voldoet aan een van de prompts voor de NEWTS readathon van Bookroast. Wie weet komt het er dus deze maand wel een keertje van om de opvolger te lezen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.