WensThee: The Ritual of CHADŌ

wensthee the rituals of chado thee craving pages

Voor veel boekenwurmen zijn boeken onlosmakelijk verbonden met een favoriet warm drankje. Voor de een is dat koffie, voor de ander chocolademelk (iew) en voor mij is dat thee. Eigenlijk is thee voor mij meer dan een lekker drankje; het is ook een interesse.

Ik lees graag boeken waarin thee een rol speelt, houd ervan om weetjes over thee op te zoeken en dan vooral ook de manieren waarop bepaalde ingrediënten onze gezondheid kunnen beïnvloeden. Omdat ik op Craving Pages ook wat meer wil doen met mijn interesses naast lezen en schrijven heb ik besloten om een keer in de week wat meer te vertellen over de thee die ik die week drink in de rubriek ‘WensThee’.

wensthee the rituals of chado thee craving pages

thee van de week: The ritual of CHADŌ

Onlangs was het natuurlijk moederdag en ik werd verwend met een prachtige kralenketting en tekening die Noud voor mij op de crèche heeft gemaakt. Maar aangezien hij nog te klein is om er zelf op uit te gaan om een cadeautje te kopen grijp ik deze gelegenheid meestal ook aan om eens lekker te gaan shoppen voor moi.

Ik geef eerlijk toe dat ik niet zo’n shopper ben. En ik ben al helemaal niet het type om echt te investeren in dure verwendingen. Ik koop over het algemeen veel liever zes flessen douchegel bij de Action dan een dure bij de Rituals. Maar voor moederdag maak ik een uitzondering. En bij mijn bezoekje aan de Rituals ontdekte ik een hele toffe nieuwe, limited edition lijn namelijk: The Rituals of CHADŌ.

Naast een hele fijne foaming shower gel, een body cream en een body mist nam ik ook een pakje groene thee met matcha mee om voor jullie te testen en te matchen.

wensthee the rituals of chado theezakje craving pages

Een verpakking bevat 25 zakjes thee. Nu ben ik normaal gesproken meer fan van losse thee, maar aangezien deze zo lekker ruikt heb ik me toch laten verleiden om hem te kopen.

Hij ruikt heel fris. Het doet een klein beetje denken aan mijn favoriete geur in de hele wereld: de geur van pas-gemaaid gras. Ik vang ook een hele aparte zoete geur op die me heel bekend voorkomt, maar ik kan niet meteen plaatsen waar ik de geur van ken.

Het aroma is niet heel erg sterk. Waar de geuren je meestal tegemoet komen zodra je een pakje of een zakje thee opent moet ik hier echt induiken om de geur op te pikken. Dat is niet per se vervelend. Ik hou wel van een subtielere geur.

wensthee the ritual of chado verpakking craving pages

Zoals altijd volg ik thuis de aanbevolen bereidingsmanier. De geur wordt iets sterker wanneer ik het zakje in mijn water laat zakken. Opnieuw doet de zoete geur een poging om een herinnering los te maken, maar het lukt nét niet. Zo irritant.

Wist je dat: Matcha is theepoeder dat oplost in het water. In plaats van een aftreksel van theeblaadjes drink je dus echt een oplossing van groene thee. Daarom staat matcha ook bekend als een superfood. Je krijgt immers alle heilzame eigenschappen van het theeblad binnen.

De smaak is een beetje bitterzoet. Die zoete geur vertaalt zich naar een fijne zoete nasmaak die al net zo bekend voorkomt als het aroma. Ik vind de smaak verder vrij klassiek. En het zoet net niet aanwezig genoeg om de thee zonder wat suiker te drinken. Een klein schepje is gelukkig meer dan voldoende.

Opeens schiet me te binnen waar ik de geur/smaak van herken. Die gepofte rijst snoepjes die ik met handenvol naar binnen werkte op de kermis toen ik nog klein was. Wat leuk! Ik krijg opeens weer zin in gepofte rijst snoepjes.

Ik vind het een klassieke thee, met een twist. De eerste indruk is niet heel erg bijzonder, maar het heeft íets. De thee-equivalent van de x-factor.

wensthee the ritual of chado bijpassende boeken craving pages

bijpassende boeken

Deze thee valt niet op vanwege de eerste indruk, maar door de aparte nasmaak heeft hij iets unieks. Als ik de thee in een woord zou moeten samenvatten dan zou ik kiezen voor het woord ‘romantisch’. Niet als in steamy passie en wilde seks, maar qua sfeer. Deze boeken vind ik er perfect bij passen…

De Mitford-moorden van Jessica Fellowes

In De Mitford-Moorden maken we kennis met een jonge vrouw die haar situatie weet te verbeteren door een positie te bemachtigen in het huishouden van de gerespecteerde familie Mitford. De oudste dochter van het gezin is bijzonder gefascineerd door de moord op Florence Nightingale Shore. Naarmate het verhaal volgt lijken de familie en het nieuwe kindermeisje meer te maken te hebben met de moord dan ze oorspronkelijk dachten.

Ik vind dit boek heel goed passen bij de thee omdat het een geweldige sfeer heeft, een heerlijk tempo en die x-factor waar ik eerder al naar verwees. Het boek heeft iets waardoor je niet kunt stoppen met lezen.

Cinder & Ella van Kelly Oram

Hopelijk worden jullie het nog niet beu om mij te horen dwepen met dit boek, want ik kan niet anders dan het tippen in combinatie met deze thee. Cinder & Ella gaat over een jongen en een meisje die verliefd op elkaar worden zonder elkaar ooit te hebben ontmoet. Ze vertellen elkaar alles via email en dm’s tot Ella opeens van de aardbodem lijkt te zijn verdwenen. Terwijl Cinders hart is gebroken moet Ella hard werken aan haar revalidatie. Ze is namelijk met haar moeder betrokken geraakt in een verkeersongeluk waarbij 70% van haar lichaam is verbrand en haar moeder is omgekomen.

Dit boek geeft je gewoon all the feels en juist daarom vind ik het passen bij een thee die een wat rustigere smaak heeft. Ook vind ik het personage Cinder de verpersoonlijking van deze thee. Eigenlijk heel erg rustig van binnen, maar belast met hoge verwachtingen vanwege zijn afkomst.

Ik verwacht nu eenmaal meer van een prijzige Rituals thee dan van een G’woon pakje thee van de supermarkt.

Carry on van Rainbow Rowell

Carry On is natuurlijk een opvallende titel in dit rijtje. Het is een fijne fantasy over twee rivaliserende tovenaarsleerlingen op een magische school. Een van hen wordt bedreigt door een afschuwelijk kwaad en de ander is heimelijk verliefd op zijn rivaal.

Van dit boek ging mijn hart sneller kloppen. Mijn fangirl hart heeft een bijzonder plekje gereserveerd voor Simon en Baz.

Juist omdat dit zo’n spectaculair boek is waarin veel gebeurd vind ik dat hij goed past bij een rustige thee.

De thee heeft ook iets verslavends, juist omdat hij zo onopvallend is tot aan de verrassende, zoet nasmaak. Dus je blijft het drinken net zoals je dit boek wilt blijven lezen.

Welke thee zou ik écht eens moeten proeven?

2 thoughts on “WensThee: The Ritual of CHADŌ

  1. Ik ben sinds kort ontzettend weg van (heel simpel) zonnatura thee.. brandnetel en munt hmmmm.
    Ik heb ook die douchegel gekocht en kan ook niet precies de juiste geur samenvatten, voor mij zijn dat niet de gepofte rijst snoepjes. Nog even doorsnuffelen

    1. Ik ruik die geur ook niet bij de verzorgingsproducten. Alleen bij de thee. Wat onderzoek op de site heeft bevestigd dat mijn neus me niet heeft bedrogen; in de thee zit ook gepofte rijst. 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.