WensThee; Sun of Heaven van Tree of Tea

wensthee tree of tea mango mok craving pages

Voor veel boekenwurmen zijn boeken onlosmakelijk verbonden met een favoriet warm drankje. Voor de een is dat koffie, voor de ander chocolademelk (iew) en voor mij is dat thee. Eigenlijk is thee voor mij meer dan een lekker drankje; het is ook een interesse.

Ik lees graag boeken waarin thee een rol speelt, houd ervan om weetjes over thee op te zoeken en dan vooral ook de manieren waarop bepaalde ingrediënten onze gezondheid kunnen beïnvloeden. Omdat ik op Craving Pages ook wat meer wil doen met mijn interesses naast lezen en schrijven heb ik besloten om een keer in de week wat meer te vertellen over de thee die ik die week drink in de rubriek ‘WensThee’.

wensthee tree of tea mango mok craving pages

Thee van de week; Tree of Tea mango

Dankzij cookies weten Instagram en Facebook steeds beter waar ze mij enthousiast mee kunnen maken en daarom komen er de laatste tijd steeds vaker reclames voorbij van theemerken. Een daarvan is Tree of Tea; een online webshop waarbij je speciale, hoge kwaliteit thee kunt scoren én leuke thee-accessoires.

Ze hebben ook een proefpakketje in hun assortiment en aangezien de full sized verpakkingen best pittig geprijsd zijn besloot ik om eerst maar eens zo’n sample setje uit te proberen. Deze week bespreek ik het eerste theetje uit de doos:

wensthee tree of tea mango inhoud craving pages

Mijn eerste indruk is meteen heel erg positief. Zodra ik de verpakking open maakte werd ik verliefd op de tropische, zoete geur van deze thee. Normaal gesproken ben ik niet zo’n liefhebster van fruitthee (m.u.v. sinaasappelthee), maar de geur van deze mango-thee bracht me meteen in een zomerse stemming ondanks het gure weer buiten.

Ook de samenstelling van de thee maakt me vrolijk. Deze sencha thee met mango is verrijkt met goudsbloemen, korenbloemen en oranjebloesem en dat maakt deze thee onweerstaanbaar.

Leuk om te weten: “Sencha” betekent ‘gewelde thee’. Het is een groene thee die wordt gemaakt door de theeblaadjes de pletten en te stomen in plaats van de blaadjes te rollen. 80% van de in Japan geproduceerde thee is sencha-thee.

wensthee tree of tea mango verpakking craving pages

De verpakking vind ik al heel erg mooi. De thee is donker en luchtdicht verpakt en zoals ik eerder al vertelde is dit erg belangrijk voor de integriteit van de thee.

De verpakking adviseert om de thee een paar minuten te laten trekken in water van maximaal tachtig graden en ik houd me zoals altijd netjes aan het advies voor de beste smaak.

En de smaak… Wat is dit een lekkere thee mensen. Ik denk dat dit mijn nieuwe, lievelingsthee is voor de warmere dagen. De mango smaak ik echt heel prominent aanwezig en wordt geaccentueerd door de geur. De thee heeft niets zuurs dankzij de toegevoegde bloemblaadjes. Normaal gesproken houd ik van een zuurtje in mijn fruitthee, maar in dit geval miste ik hem niet.

Ik denk dat dit trouwens ook een ideale blend is om te gebruiken voor het maken van een lekkere icetea in de zomer.

wensthee tree of tea mango boeken craving pages

Bijpassende boeken

Dit is bij uitstek een zomerthee. Hij heeft iets tropisch waardoor mijn gedachten meteen naar parelstranden, blauwe zeeën en palmbomen gaan. Daarom vind ik het boek ook echt een goede match met een fijne hedendaagse roman. Liefs een klein beetje cheesy en romantisch.

Small Town Hearts van Lillie Vale

Dit zomervakantieboek speelt zich af in een kuststadje waar toeristen in grote getale naartoe zwermen wanneer het kwik begint te stijgen. Babe werkt als barrista in een koffietentje en is dankbaar voor de afleiding. Ze kan namelijk niet echt van haar vakantie genieten in de wetenschap dat haar vrienden na de zomer zullen vertrekken naar de universiteit.

En de zomervakantie wordt alleen maar stressvoller wanneer ze begint te vallen voor een aantrekkelijke toerist terwijl haar ex-vriendin plotseling terugkeert naar de kust voor de zomer.

Alles aan dit boek schreeuwt ‘zomer’ en daarom vind ik hem echt perfect bij deze thee passen. Helemaal wanneer je de blend gebruikt om ijsthee te maken. Beste combi EVER!

The Lifeboat Clique van Kathy Parks

Omdat ik niet alléén maar luchtige boeken aan wil raden heb ik ook een tip voor de liefhebbers van spanning. The Lifeboat Clique van Kathy Parks gaat over een groep jongeren wiens feest getroffen wordt door een Tsunami. Een paar weten zich aan boord van een reddingsboot te slepen. Maar terwijl de populairste kinderen van school moederziel alleen dobberen op zee lopen de spanningen zo hoog op dat Denver zich afvraagt wat haar als eerste de das om zal doen; uitdroging of haar beste vriendin.

De boeken van Kathy Parks vind ik heel erg tof omdat ze je eerst het gevoel geeft dat je een luchtige, feelgood aan het lezen bent om plotseling – BAAMMM – de sfeer compleet om te gooien. Dat verrassingseffect past heel goed bij de zoete smaak van deze mango thee. Het maakt de thee namelijk al net zo verslavend als een boek van Kathy Parks.

Leah on the Offbeat van Becky Albertalli

Becky Albertalli schrijft boeken waar je blij van wordt. En aangezien ik ook blij word van deze thee moest ik wel een van haar boeken vermelden in deze post.

Leah hebben we natuurlijk al ontmoet in Simon vs. de Verwachtingen van de Rest van de Wereld, maar nu is ze terug met haar eigen verhaal. Leah is drummer, bi en dochter van een alleenstaande moeder. Hoewel haar moeder op de hoogte is van de geaardheid van haar dochter heeft ze het nog niet aan haar vrienden vertelt. Zelfs niet aan haar beste vriend Simon.

Ik moet deze nog altijd lezen terwijl hij al een hele tijd in mijn kast ligt. Hopelijk kom ik er snel aan toe.

Ben jij fan van fruitthee?

One thought on “WensThee; Sun of Heaven van Tree of Tea

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.