WensThee; Say Yes Muntthee

wensthee say yes jumbo mok craving pages

Voor veel boekenwurmen zijn boeken onlosmakelijk verbonden met een favoriet warm drankje. Voor de een is dat koffie, voor de ander chocolademelk (iew) en voor mij is dat thee. Eigenlijk is thee voor mij meer dan een lekker drankje; het is ook een interesse.

Ik lees graag boeken waarin thee een rol speelt, houd ervan om weetjes over thee op te zoeken en dan vooral ook de manieren waarop bepaalde ingrediënten onze gezondheid kunnen beïnvloeden. Omdat ik op Craving Pages ook wat meer wil doen met mijn interesses naast lezen en schrijven heb ik besloten om een keer in de week wat meer te vertellen over de thee die ik die week drink in de rubriek ‘WensThee’.

wensthee say yes jumbo mok craving pages

Thee van de week; Say Yes

Normaal gesproken schenk ik het theeschap in de supermarkt niet veel aandacht. Hun assortiment aan losse thee is namelijk erg klein en de meeste daarvan heb ik al eens geproefd. Maar toen ik laatst mijn boodschappen deed viel mijn blik opeens op een schattig, klein, grijs doosje. Het was een opvallende verschijning maar toch werd ik aangetrokken door de simpele verpakking en dan ik een doosje mee naar huis. Vandaag ga ik deze thee voor jullie uitproberen en koppelen aan een drietal bijpassende boeken.

Deze thee van Say Yes is geen voordelige thee. Het is een kleine verpakking en aan de prijzige kant dus ik ben benieuwd of de prijs-kwaliteitverhouding een beetje klopt. Zodra ik het doosje open maak komt de geur van sterkte, mintige tandpasta me tegemoet.  wat meteen opvalt is de aanwezigheid van gedroogde stukjes sinaasappelschil in de theeblend. Persoonlijk vind ik dit een vreemde combinatie. Ik denk dat iedereen die een keertje sinaasappelsap heeft gedronken vlak na tandenpoetsen dat met me eens zal zijn. De kleine verpakking zit gelukkig wel goed vol met een aantrekkelijk uitziende, grove theeblend.

wensthee say yes jumbo losse thee craving pages

Tijd voor de smaaktest. Ik bereid de thee volgens de gemakkelijke instructies op de zijkant van de verpakking. De geur van tandpasta intensiveert zodra ik het water op de thee giet.  Het lijkt hier wel een tandarts kantoor. Eerlijk gezegd scoort de thee daar geen punten mee bij mij, maar ik ben dan ook een grote schijterd wat de tandarts betreft. toch is de geur niet onaangenaam. Sterker nog; ik vind het echt moeilijk om de aanbevolen tijd te wachten tijdens het trekken van de thee.

Die eerste slok bevalt prima. Smaak en geur werken perfect samen om een hele frisse theebeleving te creëren. De sinaasappelsmaak is heel subtiel aanwezig, en het is voegt een erg fijn zuurtje toe aan de vrij zoete thee.  Ik verbaas me dat ik deze thee al zo lekker vindt zonder toevoeging van suiker, honing, of een ander zoetje.

wensthee say yes jumbo verpakking craving pages

Ik drink vrij vaak muntthee, maar de smaak is maar zelden zo intens als  bij deze thee van Say Yes. Hoewel muntthee natuurlijk een gevalletje dertien in een dozijn is heeft deze thee een bijzondere twist die het net wat specialer maakt.

Leuk om te weten: Wanneer je jouw Say Yes theemoment op social media deelt met de #say_yesnl en #jumbosupermarkten nemen ze contact met je op om je een gratis pakje thee toe te sturen. Ik weet niet hoe lang deze actie nog loopt, dus pak je kans nu het nog kan!

wensthee say yes jumbo leestips craving pages

Bijpassende boeken

Ik vind deze thee echt een fijne opkikker. De beste manier om de smaak te omschrijven is volgens mij: sprankelend. Het is een van de beste munt-theeën die ik ooit heb gedronken. Hij staat dan ook op mijn speciale ‘lievelingstheeën-plankje’ in de kast.

Volgens mij past de thee heel goed bij boeken waarvan je af en toe de spanning moet breken. Of dan nu gaat om een fantasy verhaal met hoge inzet of om een pikante steamy waar je het warm van krijgt. Dit zijn mijn leestips bij deze thee…

The City of Brass van S.A. Chakraborty

Sinds ik voor het eerst Moroccan Mint thee heb geproefd is de smaak van pepermunt in mijn hoofd onlosmakelijk verbonden met verhalen die een duizend-en-een-nacht vibe afgeven.

In The City of Brass roept oplichtster Nahri op een kwade avond per ongeluk een gevaarlijke djinn op. Maar dat is niet het enige onheil wat ze zichzelf op de hals haalt. Al snel moet ze noodgedwongen samen met de djinn vluchten naar het legendarische koninkrijk Daevabad. Daar ontdekt ze haar bijzondere band met deze City of Brass.

Seriously Wicked van Tina Connoly

Camellia is als jong meisje meegenomen door een heks. Ze wordt gedwongen om de heks te helpen met het voorbereiden van sinistere spreuken om de wereld te domineren.

Op een dag dwingt de heks haar om te helpen bij het oproepen van een demon die per ongeluk in het lichaam van Camellia’s crush terechtkomt. Ze heeft slechts tot en met het Halloween feest op school om de knappe Devon te verlossen van de demon.

Ik vind dit boek perfect passen bij deze thee omdat het lekker luchtig is en lekker kekke humor bevat. Dat past heel goed bij het verfrissende smaakje van deze thee.

De Fout van Elle Kennedy

Juist omdat het zo’n fris theetje is is hij ook heel erg geschikt om jezelf wat op te kikkeren na een steamy scène in een pikante NA of feelgood roman. En dat kekke smaakje waar ik het hierboven ook al overhad sluit ook nog eens mooi aan bij de humor van De Fout van Elle Kennedy.

John Logan is een party animal, maar wanneer hij zich weer eens lekker wil laten gaan bij zijn vrienden klopt hij aan bij de bij de verkeerde studentenflat en ontmoet hij Grace.

Er is duidelijk chemie tussen de twee, maar op een enorm k*tmoment laat hij per ongeluk vallen dat het nooit iets tussen hen kan worden omdat hij al verliefd is op een ander. Het is maar de vraag of Grace hem zijn enorme blunder ooit zal kunnen vergeven.

Is er een bepaalde geur die bij jou onlosmakelijk is verbonden aan een herinnering?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.