Wensthee; Oriandle Hufflepuff thee

wensthee oriandle hufflepuff thee boeken craving pages

Voor veel boekenwurmen zijn boeken onlosmakelijk verbonden met een favoriet warm drankje. Voor de een is dat koffie, voor de ander chocolademelk (iew) en voor mij is dat thee. Eigenlijk is thee voor mij meer dan een lekker drankje; het is ook een interesse.

Ik lees graag boeken waarin thee een rol speelt, houd ervan om weetjes over thee op te zoeken en dan vooral ook de manieren waarop bepaalde ingrediënten onze gezondheid kunnen beïnvloeden. Omdat ik op Craving Pages ook wat meer wil doen met mijn interesses naast lezen en schrijven heb ik besloten om een keer in de week wat meer te vertellen over de thee die ik die week drink in de rubriek ‘WensThee’.

Wensthee oriandle hufflepuff thee kopje thee craving pages

Thee van de week: Oriandle Hufflepuff thee

De laatste keer besprak ik met jullie de Booklovers thee van Oriandle en deze week heb ik een theetje uit dezelfde shop namelijk: de Hufflepuff thee. Als een proud Hufflepuff en thee-enthousiast was ik helemaal gelukkig toen ik deze thee in mijn summerswap pakket ontving.

Ik ben fan van de eenvoudige, en gesloten verpakking van deze thee omdat licht de integriteit van de thee nadelig kan beïnvloeden. Deze verpakking bevat 10-15 gram thee en is dus ideaal als je een smaakje uit wilt proberen. De shop verkoopt ook grotere verpakkingen. Voor wanneer je de smaak te pakken hebt.

Leuk weetje: het is veel onwaarschijnlijker dat je een cafeïne-crash krijgt van thee dan van koffie of cola. Dat komt omdat thee heel veel antioxidanten bevat waardoor de cafeïne langzamer wordt opgenomen in je lichaam. Daardoor heb je langer profijt van de energieboost die cafeïne veroorzaakt zonder in te kakken.

Wensthee oriandle hufflepuff thee verpakking craving pages

Dat er kaneel in de thee zit is onmogelijk te missen, want zodra ik de verpakking overmaak zie ik grote stukken kaneel zitten. De samenstelling van de thee is lekker grof en daar houdt ik heel erg van. De geur is aangenaam, maar niet heel erg sterk. De geur van kaneel is opvallend ingetogen terwijl dit meestal toch de krachtpatser van de aroma’s is.

De goudsbloemblaadjes geven het mengsel de kenmerkende Hufflepuff kleuren en ik word vrolijk van de aanblik. Er is nauwelijks gruis te bekennen en dat blijft gelukkig ook zo wanneer ik mijn theezeef in mijn theekom laat zakken.

Wensthee oriandle hufflepuff thee losse thee craving pages

Tijdens het trekken wordt de geur niet veel sterker. Het lijkt een hele neutrale thee te zijn. De kleur is heel mooi. Een warme, gouden kleur en superhelder. Precies zoals een thee er uit hoort te zien.

Ook als ik met mijn neus vlak boven het stomende kopje thee hang vind ik de geur nog erg subtiel. Ik kan de kaneel wel onderscheiden, maar verder vind ik hem nauwelijks aromatisch. Jammer, want je drinkt evengoed met je ogen en je neus als met je mond.

De thee is lekker, maar de verrassing waar ik op had gehoopt bij het zien van de mooie kleur en de prachtige samenstelling van de thee blijft helaas uit. Desondanks is het een lekkere thee, die me op de een of andere manier een heel knus gevoel geeft dankzij de vertrouwde smaak.

wensthee oriandle hufflepuff thee boeken craving pages

Bijpassende boeken

Het valt niet mee om boeken te kiezen bij een thee met zo’n subtiel karakter als de Hufflepuff thee van deze week. Ik heb me geconcentreerd op de pluspunten van het brouwsel. Het vertrouwde, het knusse en zelfs het esthetische aspect. Uiteindelijk ben ik uitgekomen op de volgende boeken.

The Beast Player van Nahoko Uehashi

Onlangs heb ik dit boek gelezen en het is een heel fijn verhaal. Oké, het tempo laat wat te wensen over. En echt spannend wordt het naar mijn mening niet. Maar in de kern van het verhaal staat zo’n mooie vriendschap centraal dat ik gewoon enorm heb genoten van het verhaal. Ik

Het verhaal gaat over Elin, die op jonge leeftijd getuige is van haar moeders dood. Ze vrouw wordt terechtgesteld omdat de heilige beesten waarvoor ze moet zorgen stuk voor stuk ziek worden en sterven. Elin weet zelf ternauwernood te ontsnappen en komt terecht bij een bescheiden imker. Hij leert haar alles over bijen en Elin ontdekt in zichzelf een grote nieuwsgierigheid naar de dierenwereld en in het bijzonder naar de heilige beesten. Het boek volgt het leven van Elin van jong meisje tot jong volwassene en ik vond het echt een heerlijk boek. Er is ook een anime serie rondom dit verhaal die ik heel graag wil zien.

Queens of geek van Jen Wilde

Dit boek is voor mij zo herkenbaar. Het volgt twee vriendinnen: Charlie en Taylor, tijdens hun bezoek aan een soort comiccon. Charlie is heel extravert en staat graag in de belangstelling. Dankzij haar populaire vlogkanaal heeft ze een hoofdrol gekregen in een veelbelovende boekverfilming.

Taylor is het complete tegenovergestelde van haar BFF. Ze is verlegen en worstelt met een angststoornis. Daarnaast koestert ze al jaren een grote crush op haar andere BFF, maar ze durft het hem niet te vertellen. Deze nerdy dame is voor mij zo herkenbaar. Net als de vertrouwde smaak van deze thee.

Verknocht van Lisette Jonkman (of eigenlijk alles van deze auteur)

Hoewel ik bijna nooit series uit lees is dit natuurlijk wel het toppunt van een vertrouwd gevoel wat boeken betreft. Terugkeren naar een wereld / setting waarin je herenigd wordt met allerlei personages die je zo lang hebt moeten missen.

Dat gevoel had ik toen ik begon in het derde deel in de Verkikkerd-reeks van Lisette Jonkman. Deze reeks volgt de belevenissen van Lucy; een jonge studente met een passie voor makeup en haar bijzondere huisgenoten. Deze boeken moet je overigens niet lezen terwijl je van een drankje geniet, want door de humor van Lisette spuit het voor je het weet uit je neusgaten van het lachen. Speaking from experience here.

Shop jij wel eens thee online? Zo ja, waar dan?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.