WensThee; Oriandle booklovers thee

wensthee oriandle booklover thee craving pages

Voor veel boekenwurmen zijn boeken onlosmakelijk verbonden met een favoriet warm drankje. Voor de een is dat koffie, voor de ander chocolademelk (iew) en voor mij is dat thee. Eigenlijk is thee voor mij meer dan een lekker drankje; het is ook een interesse.

Ik lees graag boeken waarin thee een rol speelt, houd ervan om weetjes over thee op te zoeken en dan vooral ook de manieren waarop bepaalde ingrediënten onze gezondheid kunnen beïnvloeden. Omdat ik op Craving Pages ook wat meer wil doen met mijn interesses naast lezen en schrijven heb ik besloten om een keer in de week wat meer te vertellen over de thee die ik die week drink in de rubriek ‘WensThee’.

wensthee oriandle booklover thee craving pages

Thee van de week: Oriandle booklovers thee

Een paar keer per jaar doe ik mee aan een leuke swap die wordt georganiseerd door Kwante (kwanteinwonderland). Meest recentelijk deed ik mee aan de summerswap. En mijn maatje stelde een ge-wel-dig pakket voor mij samen met daarin ook twee theeën van de Etsy shop Oriandle. En laat nu net die twee theetjes al een hele tijd op mijn wishlist staan. Nogmaals dank maatje.

Natuurlijk wilde ik de thee meteen uitproberen en mijn eerste indruk met jullie delen. Ik besloot te beginnen met de Booklover thee zodat we volgende week de Hufflepuff thee kunnen uitproberen. Goed plan? Oké dan!

wensthee oriandle booklover thee verpakking craving pages

Een kleine verpakking thee bevat 10-15 gram thee en is perfect om een thee eens uit te proberen. Je wilt niet weten hoe vaak ik thee weg heb moeten gooien omdat die na proberen niet zo lekker was als ik had verwacht. Deze thee is gemakkelijk op te maken en als ik hem lekker vind ga ik sowieso een grotere verpakking van 40-50 gram nabestellen.

Ik vind het fijn dat de verpakking hersluitbaar is. Zo is de thee donker én luchtdicht verpakt; de beste omstandigdheden voor het bewaren van thee. Eenmaal open blijkt de geur van de thee erg subtiel te zijn. Je ruikt vooral de zwarte thee, maar niet zozeer de accenten. Dat kan ook een voordeel zijn natuurlijk. Zo kan de smaak me nog verrassen bij de eerste slok.

Leuk om te weten: De thee bevat kaneel, vlierbloesem en lapacho. Lapasho is een kruidenthee die wordt gemaakt van het binnenste van de bast van de lapacho-boom. De bast is het levende gedeelte van een boom die zich vlak onder de schors bevindt. Er wordt wel eens beweerd dat lapasho looizuur bevat, maar dit is een misverstand. In het Engels wordt looizuur namelijk tannic acid genoemd. In thee zitten tannines (tannine). Geen enkele thee bevat looizuur.

Tijd om te thee te laten trekken. Het is zwarte thee en dus mag ik kokend heet water gebruiken. Zodra het water de thee raakt komt het aroma pas echt goed vrij. Nu ruik ik duidelijk de vlierbloesem, maar de kaneel not zo much. Ik zie hem trouwens wel, want er zit echt een vrij groot stuk van een kaneelstokje in. Het lijkt wel een plank!

Ik was ervan overtuigd dat er bij deze thee een beetje poeder op de bodem zou zweven, maar dat blijkt niet het geval. De thee is heel mooi donker en heel erg helder. Ik heb er nu al zin in.

wensthee oriandle booklover thee losse thee craving pages

De smaak is zacht. Ik proef nog steeds vooral de zwarte thee, maar de accenten van vlierbloesem en kaneel eisen heel af en toe ook de aandacht op. Ik hou ervan. De thee is sterk. Stoer. Ik kan me helemaal voorstellen dat dit het perfecte gezelschap is voor een avondje op de bank met een goed boek. Het is wel echt een thee die je opwarmt van binnenuit, dus wat dat betreft is hij wellicht geschikter voor de koudere seizoenen. Maar toch… jammie!

wensthee oriandle booklover thee boeken craving pages

Bijpassende boeken

Ik vind deze thee heel goed passen bij stoere boeken. Hervertellingen van sprookjes met een pittige heldin. Of een spannende thriller die je niet weg kunt leggen. Fantasy past ook heel goed bij deze thee, want de incidentele opleving van de smaken kaneel en vlierbloesem zijn bijna als vleugjes magie in een donkere wereld. Ik weet precies welke boeken hier perfect bij passen.

Stepsister van Jennifer Donnelly

In dit boek gaan we verder nadat het sprookje Assepoester is afgelopen. Terwijl zij op het punt staat om nog lang en gelukkig te leven blijven haar zusjes achter met niets. Ze kunnen nauwelijks nog lopen dankzij de midhandelingen die hun voeten hebben moeten lijden om in het glazen muiltje te passen. Allemaal op aandringen van hun afschuwelijke moeder.

Nu Ella koningin is en de hele wereld weet hoe slecht zij is behandeld door haar stieffamilie zijn de stiefzusjes en hun moeder het pispaaltje van het hele land. Ze worden gepest en vernederd. Maar Isabelle is bijzonder. Ze geeft het niet op. Wellicht kan ze haar leven nog beteren… voordat het te laat is.

Dit boek past perfect bij deze thee. Het is een heel ernstig verhaal, maar tegelijkertijd bevat het enkele vrolijke en hoopvolle intermezzo’s die het enorm verslavend maken. Ik kan dit boek niet warm genoeg aanbevelen.

Truth or dance van Chinouk Thijsen

Dit boek vind ik echt perféct bij deze thee passen. Truth or Dance is een thriller die zich afspeelt in de wereld van ballet. India en haar vriendinnen zijn hard op weg naar een professionele danscarrière wanneer ze opeens vreemde appjes ontvangen van iemand die zichzelf ‘Truth or Dance’ noemt. Deze mysteriepersoon dwingt de meiden om mee te doen aan een gruwelijk spel. Passen is geen optie. De gevolgen zijn voor je eigen rekening.

Dit is een adembenemende thriller en ik heb er persoonlijk nog nooit zoveel moeite mee gehad om te raden wie de schuldige is als nu. Ik verdenk letterlijk ieder personage in dit boek. Wat zeg ik, ik verdenk zelfs Chinouk zelf. Het zou zomaar kunnen!

Ik vind het een geweldige trilogie (voor zover ik hem heb gelezen dan, want ik ben van plan om deel twee op vakantie te lezen). Net als deze thee heeft Chinouk steeds nieuwe verrassingen voor je in petto. Als je het nog niet hebt gelezen dan raad ik het zeker aan. Zelfs als je denkt dat YA niet je cup of tea is.

Het Meisje en de alchemist van Sarah Holland

Ook dit boek mag zichzelf een ware pageturner noemen. Ik ben normaal niet zo’n fan van boeken met heel veel hype, maar wanneer zo’n boek de hype meer dan verdiend dan ben ik de eerste om mijn fout te bekennen. Everless is een serie waarin tijd letterlijk geld is. Ik vind het zo’n tof concept, maar kon me er geen voorstelling bij maken hoe de auteur dit geloofwaardig neer zou kunnen zetten. En dus las ik het boek, en het was briljant!

Ik heb dit boek gekozen omdat ik de hele sfeer van het boek echt perfect vind passen bij de sfeer die de thee bij mij oproept. Het vervelende is dat ik mijn vinger er niet precies op kan leggen waarom dat zo is. Het is een gut feeling denk ik en ik heb geleerd om daarop te vertrouwen.

Ken jij nog leuke boekige thee webshops?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.