WensThee; Guanabana thee

Wensthee guanabana xenos afbeelding 1

Voor veel boekenwurmen zijn boeken onlosmakelijk verbonden met een favoriet warm drankje. Voor de een is dat koffie, voor de ander chocolademelk (iew) en voor mij is dat thee. Eigenlijk is thee voor mij meer dan een lekker drankje; het is ook een interesse.

Ik lees graag boeken waarin thee een rol speelt, houd ervan om weetjes over thee op te zoeken en dan vooral ook de manieren waarop bepaalde ingrediënten onze gezondheid kunnen beïnvloeden. Omdat ik op Craving Pages ook wat meer wil doen met mijn interesses naast lezen en schrijven heb ik besloten om een keer in de week wat meer te vertellen over de thee die ik die week drink in de rubriek ‘WensThee’.

Wensthee guanabana xenos afbeelding 1

Thee van de week: Guanabana thee van de Xenos

Ik ben geen grote snoepkont, maar ik hou wel van een lekker fris stuk fruit zo nu en dan. Ik vind het ook heel erg leuk om fruit te proberen wat ik nog niet ken. Dat is precies waarom ik me onmiddellijk aangetrokken voelde tot deze thee bij de Xenos. Ik had namelijk nog nooit gehoord van de Guanabana vrucht. Dat moet toch wel een hele bijzondere smaakervaring worden toch?

Wat research op het internet heeft me geleerd dat deze vrucht ook een oerhollandse naam heeft. Ik begrijp echter wel waarom Xenos heeft besloten om die niet te gebruiken want ‘zuurzak thee’ klinkt toch een stuk minder aantrekkelijk dan guanabana thee. 😂

wensthee guanabana van de xenos afbeelding 2

De geur die me tegemoetkomt als ik het doosje open is heel erg sterk, maar zeker niet onaangenaam. De geur doet mij heel erg denken aan die van een fruitige shampoo. Heel zoet, maar niet weeïg. Dat is een probleem wat ik vaak heb met fruitthee, maar deze ruikt eigenlijk heel erg lekker.

Omdat ik de geur meteen link aan de geur van shampoo ben ik in eerste instantie niet echt enthousiast om het te proeven. De gelijkenis is zo sterk dat ik bijna verwacht dat mijn thee naar sop gaat smaken.

Wist je dat: Thee zet uit tijdens het trekken. Zorg daarom dat de theeblaadjes genoeg ruimte hebben om tot drie keer groter te worden. Thee is lekkerder als de blaadjes wat ruimte hebben. Daarom gebruik ik een zeefje in plaats van een kleine infuser of theezakjes voor mijn losse thee.

Zoals ik al vaker heb gewaarschuwd is kokend heet water niet goed voor groene thee. Daarom wacht ik even tot het water is afgekoeld voordat ik het op de blaadjes giet. De geur van de thee wordt meteen nóg sterker, maar opnieuw is dat helemaal niet vervelend. Ik vind het zo’n lekkere geur.

De kleur van de thee is vrij uniek. Hij is geel, met een ietwat groene gloed. Wat me een klein beetje tegenvalt is het fijne theegruis dat ondanks mijn zeefje alsnog op de bodem van mijn kopje dwarrelt. Mèh. Mijn innerlijke theesnob is teleurgesteld.

wensthee guanabana van de xenos afbeelding 3

Tijd voor de smaaktest. Zo sterk als de geur is zo flauw is de thee. In eerste instantie tenminste want de thee heeft wel een erg frisse, zoetzure nasmaak. Toch vind ik hem niet indrukwekkend genoeg om ervan te kunnen genieten met een zoetje erin. Bij groene thee kies ik meestal voor gewone suiker omdat de frisse smaak dan behouden blijft.

De combinatie van de thee met wat suiker erin en de geur maakt mij heel erg gelukkig. Het is inderdaad een unieke smaak en de geur maakt de ervaring helemaal af. Ik vind hem zo ontzettend lekker met wat suiker erin dat ik deze thee onmiddellijk weer aan zal vullen zodra hij op is. Ik voorspel dat dat niet lang zal duren.

wensthee guanabana van de xenos craving pages afbeelding 4

Bijpassende boeken

Door de exotische geur en smaak van deze thee vind ik hem echt perfect voor zomerse contemporary boeken. Ik krijg helemaal vakantievibes bij het drinken. Ik denk dan ook dat de boeken hieronder daar perfect bij aansluiten…

The Romantics van Leah Konen

Dit boek wordt verteld vanuit het perspectief van de liefde zelf. Liefde zit in de rats over Gael, want hij dreigt vlak na een zware break up verliefd te worden op het verkeerde meisje. En dat terwijl het perfecte meisje zo dicht bij is. Liefde moet zich in allerlei vreemde bochten wringen om te voorkomen dat Gael een liefde misloopt die zijn leven voor altijd zal veranderen.

Small Town Hearts van Lillie Vale

Het is zomervakantie en Babe probeert cool te blijven ondanks het feit dat ze aan het einde van de zomer afscheid zal moeten nemen van haar beste vrienden die dan naar de universiteit zullen vertrekken.

Ondertussen ontmoet ze een jonge kunstenaar die de zomer doorbrengt in haar fijne kuststadje. Hij is wel heel erg leuk, maar Babe heeft zichzelf beloofd om nooit te vallen voor een toerist.

Nee heb je van Charlotte de Monchy

Bobbie is overwerkt en hard toe aan wat ontspanning. Ze grijpt de kans op een reis naar Bali dan ook met beide handen aan. Oké, het is voor haar werk. Maar aangezien haar opdracht een piece of cake moet zijn rest haar vast en zeker voldoende tijd om lekker te relaxen op de parelwitte stranden van Bali.

Nou, dat pakt natuurlijk helemaal anders uit dan gepland.

Wat is de meest aparte thee die jij ooit hebt geproefd?

3 thoughts on “WensThee; Guanabana thee

  1. Ik heb meteen weer iets bijgeleerd en je hebt helemaal gelijk hoor. Als zuurzak-thee zouden de verkoopcijfers waarschijnlijk een pak lager liggen. Ik heb een keer cactus thee gedronken (niet zo denderend) en Chocolate Flake thee met zoals de naam al aangeeft een chocoladesmaak (die was eigenlijk beter dan verwacht). Dit zijn de eerste twee die me te binnen schieten maar als ik door mijn twee mappen met theezakjes heen ga bladeren kom ik ongetwijfeld nog een aantal bijzondere smaken tegen.

    1. Cactus thee heb ik ook wel eens. Ik vind het best lekker eigenlijk, mits gecombineerd met bijvoorbeeld de smaak van witte druiven o.i.d. Chocolade thee klinkt mij echt afschuwelijk in de oren :’D

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.