WensThee; Groene thee met mango- en kokossmaak van AH

wensthee AH groene thee met mango en kokossmaak thee craving pages

Voor veel boekenwurmen zijn boeken onlosmakelijk verbonden met een favoriet warm drankje. Voor de een is dat koffie, voor de ander chocolademelk (iew) en voor mij is dat thee. Eigenlijk is thee voor mij meer dan een lekker drankje; het is ook een interesse.

Ik lees graag boeken waarin thee een rol speelt, houd ervan om weetjes over thee op te zoeken en dan vooral ook de manieren waarop bepaalde ingrediënten onze gezondheid kunnen beïnvloeden. Omdat ik op Craving Pages ook wat meer wil doen met mijn interesses naast lezen en schrijven heb ik besloten om een keer in de week wat meer te vertellen over de thee die ik die week drink in de rubriek ‘WensThee’.

wensthee AH groene thee met mango en kokossmaak thee craving pages

Thee van de week; groene thee met mango- en kokossmaak van AH

Een paar weken geleden heb ik mijn hart verloren aan de mango-thee van Tree of Tea. Helaas is dit een erg pittig geprijst theetje en dus besloot ik om op zoek te gaan naar een alternatief. Gezien de tijd van het jaar had ik verwacht dat ik geen enkele moeite zou hebben om mangothee te vinden. Het is immers een lekker zomers smaakje.

Helaas bleek het lastiger dan ik dacht. Er was wel zwarte thee en rooibosthee met mangosmaak, maar aangezien dergelijke sterke theeën grote impact hebben op de smaak wilde ik per se een groene of witte thee vinden. Per toeval ontdekte ik de mango- en kokosthee bij de AH en ik besloot om die maar eens uit te proberen.

wensthee groene thee met mango en kokossmaak van ah theezakje craving pages

Voordat ik de verpakking open maak doe ik een schietgebedje. Eerlijk gezegd houd ik namelijk helemaal niet van kokos. Ik vind zowel de geur als de smaak afschuwelijk. Daarom hoop ik dat de smaak en de geur van de mango die van de kokos overstemt.

Nope. De geur van kokos is ontzettend sterk aanwezig als ik het doosje openmaak. De moed zakt in mijn schoenen en stiekem wil ik de thee naar de achterkant van mijn keukenkastje verbannen. Maar ik wil niet te overhaast zijn. Dus laten we deze thee maar eens een kans geven.

Leuk om te weten: Drink je liever niet al te veel cafeïne? Dan heb ik een tip voor je: de meeste cafeïne in thee komt tijdens vrij tijdens de eerste dertig seconden trekken. Als je na dertig seconden het water weggiet en nieuw water toevoegt krijg je dus veel minder cafeïne binnen.

wensthee groene thee met mango en kokossmaak van ah verpakking craving pages

Na twee minuten trekken vind ik de thee erg mooi licht van kleur en heel helder. Prachtig. De geur van kokos wordt tien keer sterker in het water. Ik ruik nog steeds niet de geur van mango. Hopelijk maakt de smaak dat goed. Hoog tijd voor een slok.

Oooh, ik vind hem helemaal niet vies. De smaak van kokos wordt heel goed uitgebalanceerd door de mango waardoor het het ‘weeïge’ verliest waardoor ik normaal gesproken zo’n hekel heb aan kokos. Het is best lekker. Het is een vrij zoete thee, maar kan toch wel een schepje rietsuiker gebruiken (vandaar dat de thee toch wat donkerder lijkt op de foto).

Het enige nadeel is dat de geur van kokos maar in mijn neus blijft kruipen tijdens het drinken. Dat vind ik dus echt helemáál niet lekker.

wensthee groene thee met mango en kokossmaak van ah boeken craving pages

Bijpassende boeken

Als ik deze thee zou moeten omschrijven in een woord dan zou ik ‘rustig’ kiezen. Het is geen opvallend lekkere thee, en er vind geen smaakexplosie plaats in mijn mond wanneer ik het drink. Het is een thee die zich goed leent als gezelschap bij boeken die je volledige aandacht opeisen zoals de drie die ik hieronder op een rijtje heb gezet.

Between the Lines van Jodi Picoult en Samantha van Leer

Een meisje dat kan communiceren met de romantische held uit haar lievelingsboek. Klinkt als de fantasie van menig boekenwurm niet dan? Ik vond dit dan ook een geweldig boek.

Delilah brengt haar tijd het liefst door met haar neus in de boeken. Een boek in bijzonder heeft haar hart gestolen en ze bezoekt de fictieve wereld dan ook zo vaak ze maar kan. Hoe levendig ze het verhaal ook voor zich ziet tijdens het lezen schrikt ze zich – natuurlijk – een hoedje wanneer de hoofdpersoon haar plotseling aanspreekt vanaf de pagina.

Dit is het soort boek wat je hart verwarmd, waar je gelukkig van wordt. Ik vind het een perfect maatje voor de mango- en kokossmaakthee omdat de rustige thee niet afleidt van het fijne verhaal.

Stalking Jack the Ripper van Kerri Maniscalco

Audrey Rose Wadsworth is de dochter van een welvarende Lord, maar haar interesses zijn allesbehalve damesachtig. Ze heeft een onbedwingbare interesse voor het beroep van haar oom; een forensische antropoloog. Regelmatig glipt ze het huis uit om hem te assisteren bij autopsies.

Voor het werk moet je een sterke maag hebben, wat Audrey gelukkig ook heeft. Maar wanneer het ene na het andere slachtoffer van een gewetenloze moordenaar wordt binnengebracht krijgt zelfs Audrey’s gestel het zwaar te verduren.

Dit boek is een echt pageturner. Het is razensnel geschreven, mysterieus en super spannend. Ook bevat het een aantal extreem gruwelijke scènes waar ik een klein beetje misselijk van werd. Deze zachte thee is volgens mij een perfecte balsem voor een overstuur gestel.

Lost in Austen; Create your own Austen adventure van Emma Campbell Webster

Heb je ooit gefantaseerd over van plaats ruilen met Elizabeth Bennet? Dan móét je dit boek lezen! Het is een kies-je-eigen-avontuur verhaal dat begint bij het begin van Jane Austens Trots en Vooroordeel, maar of het afloopt in een happily ever after hangt helemaal af van jou als lezer.

Je krijgt namelijk regelmatig keuzes voorgelegd en je keuze bepaalt op welke bladzijde en op welke manier je verhaal verder gaat. Je kan evengoed eindigen als oude vrijster, vroegtijdig overlijden of een romance beleven met iemand anders dan mr. Darcey (de horror).

Het is dus een boek waarbij je goed na moet denken over je beslissingen. Daarom heb je een milde thee nodig die lekker is zonder je aandacht af te leiden van de belangrijke beslissingen in het boek. Kent er iemand trouwens nog meer toffe kies-je-eigen-avontuur boeken voor volwassenen?

Wat is jouw favoriete thee uit de supermarkt?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.