WensThee; Groene thee jasmijn & mandarijn van La Place

wensthee Jasmijn mandarijn kleur la Pace Craving Pages

Voor veel boekenwuren zijn boeken onlosmakelijk verbonden met een favoriet warm drankje. Voor de een is dat koffie, voor de ander chocolademelk (iew) en voor mij is dat thee. Eigenlijk is thee voor mij meer dan een lekker drankje; het is ook een interesse. 

Ik lees graag boeken waarin thee een rol speelt, houd ervan om weetjes over thee op te zoeken en dan vooral ook de manieren waarop bepaalde ingredienten onze gezondheid kunnen beïnvloeden. Omdat ik op Craving Pages ook wat meer wil doen met mijn interesses naast lezen en schrijven heb ik besloten om een keer in de week wat meer te vertellen over de thee die ik die week drink in de rubriek ‘WensThee’.

wensthee Jasmijn mandarijn kleur la Pace Craving Pages

Thee van de week: Groene thee jasmijn & mandarijn van La Place

Een paar jaar geleden dronk ik in Brussel het allerlekkerste kopje mandarijnthee dat ik ooit op heb. Helaas ben ik toentertijd vergeten de verpakking te bewaren zodat ik thee bij kon kopen en dus begon een eindeloze zoektocht naar een mandarijnthee die net zo lekker was als die in Brussel. Ik ben benieuwd of deze jasmijn en mandarijn thee een beetje in de buurt komt.

Toen er nog een La Place in de buurt zat ging ik daar regelmatig naar toe voor een lekker kopje thee, maar behalve muntthee heb ik er eigenlijk alleen maar theezakjes gezien. Ik was daarom extra benieuwd naar de losse thee.

wensthee Jasmijn mandarijn loose leaf la Pace Craving Pages

Wanneer ik het doosje openmaak is de frisse mandarijngeur meteen heel erg aanwezig. Heerlijk. Pas bij de tweede keer ruiken merk ik de hint van jasmijn op. Ik ben best wel verrast want, over het algemeen is jasmijn een vrij sterke geur. De geur heeft mijn nieuwsgierigheid geprikkeld. Stiekem houd ik van alles met mandarijn- of sinaasappelaroma dus ik heb vrij hoge verwachtigen van de thee. Tijd om een kopje thee te zetten.

Wist je dat… je losse thee het best donker kunt bewaren? Door licht neemt de kwaliteit van de thee (aroma, smaak en kleur) erg snel af. Wanneer je thee koopt in een transparante verpakking is het verstandig om de thee thuis in een luchtdicht potje of bakje te bewaren dat geen licht doorlaat (tenzij je het in een donkere kast gaat bewaren).

Omdat het een groene thee is laat ik het water eerst even afkoelen. Groene thee verbrand namelijk als je het water er vlak na het koken meteen overheen giet. Dat gaat de smaak niet ten goede. De thee heeft een hele mooie geel / gouden kleur. Ik hou ervan. Doordat de thee de gulden middenweg tussen grof en fijn heeft is hij perfect gezeefd en dwarrelt er geen theegruis in mijn mok. Heel fijn.

wensthee Jasmijn mandarijn verpakking la Pace Craving Pages

Wat opvalt is dat de geur van jasmijn plotseling te overhand krijgt wanneer ik het hete water eroverheen giet. De mandarijn lijkt opeens helemaal naar de achtergrond te verdwijnen en dat vind ik erg jammer. Ik hoopte ope een harmonie tussen de geuren.

Voor de smaak geldt eigenlijk hetzelfde. Ik proef nauwelijks mandarijn in mijn thee wat ik erg jammer vind. De jasmijn proef ik des te meer. Hij is erg zoet, maar heeft een hele milde bitterzoete nasmaak waar ik geen fan van ben.

wensthee Jasmijn mandarijn bijpassende boeken la Pace Craving Pages

Bijpassende boeken

Afgaande op de deur verwachte ik bij deze thee vooral fluffy feelgood boeken aan te raden, maar door de smaak vind ik dit niet helemaal passend. Vooral de nasmaak doet mij neigen naar contemporary boeken die fijn zijn, maar niet al té zoetsappig.

Eleanor and Park van Rainbow Rowell

Dit boek vertelt het verhaal van twee buitenbeetjes die elkaar vinden. Ze zijn goed voor elkaar, maar hebben elk nogal wat bagage die hun vriendschap bemoeilijkt. Het is dan ook des te hartverwarmend om te zien hoe Eleanor en Park een goede invloed weten te zijn in het leven van de ander.

Een boek om van te genieten, maar wat eindigd op een vrij abrupt punt in het verhaal. Gelukkig maakt dat het verhaal alleen maar des te indrukwekkend.

Radio Silence van Alice Oseman

Dit boek las ik niet zo heel lang geleden en ik was er zodanig van onder de indruk dat ik onmiddellijk nog twee andere boeken van deze auteur kocht. Het verhaal gaat over een meisje dat een bijzondere vriendschap vormt met de broer van haar beste vriendin (die enkele jaren daarvoor plotseling is verdwenen).

Dit is een verhaal over jezelf leren kennen, over vriendschap, over geheimen en over mental health. Ook een aanrader voor iedereen die van hedendaagse verhalen houdt waarin romantiek eens niet de belangrijkste factor is.

The Romantics van Leah Konen

Van bovenstaand rijtje is dit boek ongetwijfeld het meest luchtige verhaal. Het boek wordt vertelt vanuit het perspectief van ‘liefde’ en Liefde is in het bijzonder erg bezorgd over de recent bedrogen Gael. Gael dreigt zich namelijk in een relatie te storten met een meisje wat hartstikke fout voor hem is. Liefde heeft andere plannen voor hem, maar moet enorm hard werken om Gael op het juiste pad te manipuleren.

Het boek is eigenlijk een romkom, maar bevat heel veel wijsheden over de liefde waardoor het niet mega fluffy is. Ik vond het genieten en raad het boek dan ook warm aan.

Houd jij meer van fruitthee of van kruidenthee?

2 thoughts on “WensThee; Groene thee jasmijn & mandarijn van La Place

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.