Week 39: groene vingers

dagboek week 39 2019 planner craving pages

Hebben jullie ook wel eens die drang om iets te veranderen in je interieur? Ik tackelde afgelopen week ein-de-lijk een klusje wat al maanden op mijn to do lijstje stond. Verder was ik behoorlijk brak de afgelopen week omdat ik nog met de nasleep van mijn keelontsteking sukkelde.

dagboek week 39 2019 planner craving pages

Maandag

’s Morgens bracht ik Noud naar de crèche en aangezien ik een vrije dag had besloot ik van de gelegenheid te profiteren door te schrijven aan mijn verhaal. Dat was een slecht idee, want er kwam werkelijk niets uit mijn vingers. Inmiddels weet ik wel dat forceren niet helpt en dus besloot ik er even op uit te gaan. In eerste instantie bezocht ik het tuincentrum hier in de buurt omdat een aantal kamerplantjes de bloedhete zomer helaas niet hebben overleeft. Jammer genoeg kon ik niets vinden wat me aansprak. Daarom besloot ik op de terugweg even binnen te wippen bij de bouwmarkt om eindelijk eens een kleur uit te zoeken voor het kastje wat ik al zolang ik het heb wil schilderen. Ik kies uiteindelijk voor de kleur ‘Oerwoud’. En eenmaal thuis bestel ik ook meteen superleuke deurknopjes in de vorm van olifantenkoppies. Zo leuk!

dagboek week 39 2019 work in progress craving pages

Dinsdag

Hoewel ik me heb voorgenomen om pas zaterdag aan het kastje te beginnen kan ik niet wachten. Terwijl Noud op bed ligt begin ik eraan. Daar zat ik dan in het midden van de woonkamer een kastje te schilderen (waarvan iedereen beweerde dat het niet geschilderd kon worden omdat het gelamineerd is), in een oversized T-shirt, op de eerste dag van mijn ongesteldheid en met op de achtergrond de Damn Honey podcast. Ik voelde me zo ontzettend stoer die avond. Heerlijk.

Woensdag

Mijn bank, van nauwelijks een jaar oud, sneuvelt vandaag. Er breekt gewoon een poot onderuit. Nu heb ik er een reservepoot bijgekregen, maar bij nadere inspectie blijkt het deel waar de schroefdraad in zit ook helemaal kapot te zijn. Ik baal natuurlijk als een stekker. Ik heb ook nog maar net een hele toffe bankhoes voor de bank besteld. Het verpest mijn humeur voor de rest van de dag. Gelukkig is er Disney+ om me op te vrolijken. Ik kijk samen met Noud naar Mickey Mouse’ Clubhuis en Dumbo. Ik vind het echt heerlijk om mijn jeugdsentiment met hem te delen.

donderdag

Terwijl Noud naar de crèche is maak ik een ophaalafspraak bij de kringloopwinkel. Ik doe wat meubeltjes weg waar ik eigenlijk nooit gebruik van maak, en die dus onnodig ruimte innemen. De kapotte bank zijn ze trouwens ook bereid op te halen. Dat is wel een opluchting, want volgende week krijg ik een andere bank.

Wel jammer dat ze de meubels pas over ruim twee weken op komen halen, want dat betekent dat ik tot die tijd twee driezitsbanken in mijn huis moet zien te plaatsen. Gelukkig is de huidige bank erg rechttoe rechtaan dus wellicht kan ik hem op zijn kant zetten met een beetje hulp? We shall see.

’s Middags komt er bezoek. Er komt namelijk wekelijks een coach over de vloer. Helaas is mijn huidige coach overgeplaatst en wordt het stokje dus vanaf nu overgenomen door iemand anders. Ik vind het best wel lastig, want ik vond mijn vorige coach een erg fijne vrouw. Hopelijk gaat het met de nieuwe coach net zo goed. Al zal het natuurlijk wel wennen zijn.

dagboek week 39 kastje geschilderd craving pages
Ik ben zo trots op het eindresultaat. Helemaal in combinatie met de glazen/messing salontafel <3

Vrijdag

Ik ben vandaag echt nergens goed voor en ik weet meteen dat ik té snel weer té veel hooi op mijn vork heb willen nemen. Tja, stilzitten is nu eenmaal niet mijn kracht. Als ik Noud op ga halen op de crèche wordt ik begroet met: “Jeetje, wat zie jij er beroerd uit.” (dankjewel hè). Maar ik voel me ook behoorlijk crappy, dus ik kan het haar niet echt kwalijk nemen.

De juffrouw van Noud vertelt me vandaag trouwens zoiets leuks. Hij heeft vriendschap gesloten met een nieuw meisje in zijn klas. Een Pools meisje, wat nog geen woord Nederlands spreekt. Kennelijk kletst Noud gewoon met haar in het Engels. HOE DAN!? Ik zing vaak Engelse liedjes met hem, maar pikken kinderen serieus zo gemakkelijk een taal op? Ik vind het in ieder geval superleuk om te horen.

dagboek week 39 2019 noodles craving pages
Mijn go to food wanneer ik verkouden ben. Dit is zó pittig dat je luchtwegen spontaan open springen.

Zaterdag

Het is alweer zaterdag en dat betekent dat Noud vandaag een dagje gaat spelen bij familie. Ik ben echt toe aan een rustig dagje en breng het grootste deel van de dag door op de bank. Het is heerlijk. Ik lees wat, maar kijk vooral veel films waaronder de live action verfilming van Aladdin (voor de vijfde keer). Ik mis mijn mannetje wel hoor en ben blij als ik hem rond half zeven weer in mijn armen kan sluiten.

Hij is ontzettend moe als hij thuis komt en nadat hij heeft vertelt over zijn dag gaat hij dan ook zonder mokken naar bed. Nou, dan weet je wel dat hij moe is. Rond een uur of twaalf schrik ik wakker van een geluid. Ik haast me naar Noud zijn kamertje en meneer huilt hartverscheurend. Maar dat is niet alles, want hij piept ook nog eens wanneer hij adem probeert te halen. Ik probeer kalm te blijven maar neem hem wel meteen mee naar de badkamer waar ik de hete kraan van de douche opendraai in de hoop dat het stoom hem helpt gemakkelijker te ademen. Vervolgens bel ik de huisartsenpost. Ik beantwoord hun vragen en ze concluderen dat Noud waarschijnlijk een soort paniekaanval heeft naar aanleiding van een nachtmerrie. Ik denk dat ze gelijk hebben want zolang ik hem in mijn armen houd ademt hij rustig. Ik heb wel echt de schrik van mijn leven gehad en dus mag Noud de rest van de nacht in mijn bed slapen. Mama zelf doet uiteraard geen oog meer dicht uit angst dat het nog een keer gebeurt. Ik neem me voor dat we maandag wel nog even de huisarts bellen voor de zekerheid.

dagboek week 39 2019 noud doet een dutje craving pages

Zondag

Noud speelt alsof er helemaal niets gebeurt is vannacht terwijl ik nog altijd mijn hart in mijn keel draag. De schrik zit er echt goed in. Ik geef toe dat ik hem daarom ook wel een tikkeltje verwen vandaag. Ach, dat moet zo af en toe kunnen vind ik. Vandaag wil hij vooral graag puzzels leggen en ik doe graag met hem mee. We maken vier My Little Pony puzzels en genieten echt van de rustige zondag en elkaars gezelschap. ’s Middags kijken we ook nog even naar Mickey Mouse’ Clubhuis, aangezien dat Noud zijn lievelingsserie is van het moment.

’s Middags valt hij ook nog een uurtje in slaap op de bank. Tja, het is dan ook een bewogen nachtje voor hem geweest natuurlijk. Ik laat hem lekker slapen en doe mee aan de actie van Sanne Hillemans om de verschijning van haar nieuwste boek: De Actrice in Mij te vieren. Ik win er ook een maand lang gratis Storytel mee, waar ik enorm blij mee ben. Nogmaals bedankt Sanne! Je kunt haar boek hier bestellen.

Boeken + Bloggen

Van lezen komt niet veel deze week. Wel lees ik Gek van Clementine van Lex Martin uit. Verder begin ik o.a. in het audioboek Spin the Dawn van Elizabeth Lim en maak ik een beginnetje in Verwilderd van Liz Hartevelt.

Hopelijk lukt het me om volgende week wat meer te lezen. Qua updates gaat het behoorlijk goed deze week. Deze posts verschenen afgelopen week…

Hoe was jouw week?

2 thoughts on “Week 39: groene vingers

  1. Wat moet dat schrikken zijn geweest, zeg, dat Noud zo reageerde op een nachtmerrie! Mijn week was niet helemaal zoals ik het wilde. Ik deed mee aan de contemporary-a-thon, maar las ontzettend weinig en daarnaast kon ik me maar slecht concentreren. Op naar een betere week!

    1. Ik had afgelopen week precies hetzelfde met de leesmarathon waar ik aan mee deed. Op de een of andere manier werkte het heel erg demotiverend om mee te doen, terwijl het me normaal gesproken juist enorm motiveert om samen met gelijkgestemden te lezen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.