Week 38: Ziek, zwak en misselijk

week 38 dagboek craving pages

Er kwam weinig terecht van mijn planning de afgelopen week. Ik voelde het zondag al een beetje aankomen, maar maandag kon ik er niet meer omheen; ik had weer een keelontsteking. Ik heb deze keer dan ook maar een mager dagboekje voor jullie.

week 38 dagboek craving pages

Maandag

Als je kind ziek is weet je als moeder al meteen dat jouw tijd ook nog wel zal komen. In mijn geval liet het niet lang op zich wachten want dat griepje van Noud van vorige week nam mij deze week flink te grazen. Ik heb dan ook nog eens de fijne eigenschap dat ik, wanneer ik ziek ben, er eigenlijk altijd een keelontsteking bovenop krijg. Dat was deze week niet anders.

Als een of andere loedermoeder liet ik Noud vandaag eigenlijk vooral zijn eigen gang gaan. Of hij nu wilde spelen met de blokken of een uurtje op de tablet Disney+ wilde kijken… ik vond het allemaal wel prima zolang ik maar op de bank mocht blijven liggen. Dat doe ik dus normaal gesproken nooooit, zelfs niet als ik ziek ben.

Dinsdag

Meer van hetzelfde. Met als kers op de rotte taart het feit dat ik geen stem heb. Wat een ellende! Helemaal aangezien Noud denkt dat ik net alsof doe om hem te treiteren. Ik kan hem er maar niet van overtuigen dat mama heeeel graag met hem wil praten, maar het gewoon niet kan. Om mij terug te pakken doet hij vandaag lekker dwars.

ijsjes eten met een zere keel craving pages

Woensdag

Nope, nog steeds geen verbetering op het stem-front. Mijn keel doet wel minder pijn en mijn koorts is eindelijk een klein beetje gezakt. Vandaag besluit ik om samen met Noud de appels in de tuin te plukken. We hebben er heel veel. Ik kan mijn vergiet wel drie keer vullen. De appeltjes hoop ik later deze week te gebruiken in een appeltaartje of iets dergelijks.

Verder is het een uitziek-dagje. Noud gaat gelukkig een paar uurtjes spelen bij een vriendje in de straat waardoor ik lekker op de bank wat slaap in kan halen. Dat heb ik hard nodig na al drie slapeloze nachten.

eigen appeltjes craving pages

Donderdag

Ik breng Noud naar de crèche. Het gaat moeizaam en ik sta ter plekke zowat te rillen van inspanning, maar ik ben blij dat Noud een paar uurtjes vermaakt wordt zodat ik nog wat slaap in kan halen (spannende week hè). ’s Middags als hij weer thuis is zet ik hem lekker aan de grote tafel om te schilderen. Dat vind hij heerlijk.

Dit keer maakt hij een prachtig, stippen-kunstwerk met allerlei vrolijke kleurtjes. Ik word er helemaal happy van en besluit de kleurenpracht in te lijsten voor op mijn slaapkamer.

kleurenpracht van noud craving pages

’s Avonds snuffel ik weer even door het interieur aanbod op Marktplaats. Ik ben niet echt op zoek naar iets, maar dan ontdek ik een salontafel van glas en messing en het is liefde op het eerste gezicht. Als ook nog eens blijkt dat de verkoopster op nog geen steenworp afstand woont van mijn huis dan ben ik helemaal om. Ik stuur en berichtje en mag de tafel zondag op laten halen (aangezien ik zelf geen rijbewijs heb).

Vrijdag

Ik kan mezelf niet echt ziek meer noemen. Ik ben nog altijd snotverkouden en hoest om de haverklap alsof ik drie pakjes sigaretten rook per dag, maar ik heb geen koorts meer en ik voel me niet meer zo ver van de wereld als de vorige dagen.

Als Noud klaar is op de crèche besluit ik hem daarom mee te nemen naar de Action voor nieuwe knutselspulletjes. Ik koop onder andere een auto die hij zelf kan beschilderen, een gips-giet-setje van een dinosaurus, kleurboeken, stiften, klei en nog veel meer. Die middag houden we een knutselmiddagje. We maken onze eerste dino en Noud schildert zijn raceauto. Wat is het toch heerlijk om hem zo bezig te zien, helemaal om te zien hoe trots hij is op het resultaat.

Voor mezelf koop ik wat gezichtsmaskertjes om mezelf een beetje op te frissen. Ik zie er nog steeds net zo beroerd uit als ik me voel en ik heb enorm de behoefte om wat self care tijd in te lassen. Al zie ik er met zo’n maskertje natuurlijk nóg bleker uit…

gezichtsmaskertje action craving pages

Zaterdag

Vandaag neem ik zoonlief mee naar de winkel voor nieuw ondergoed en pyjama’s voor ons allebei. Ook kijken we voor nieuwe schoentjes voor meneer, maar op dat vlak hebben we helaas minder succes. Alle jongensschoentjes hebben tegenwoordig schijnbaar klittenband. En als er iets is waar ik een $%#@-hekel aan heb dan is het wel klittenband. Het slijt zo snel! Alsof kinderen nog niet snel genoeg uit hun schoeisel groeien! Waarom zou je de tijd dat ze met hun schoenen kunnen doen nog eens in willen korten met een sluiting die binnen no time is versleten?

’s Middags valt Noud in slaap op de bank en lukt het me eindelijk weer eens om een boek te lezen. Ik lees verder in Het Einde van Elle Kennedy. Wat een heerlijk boek.

Zondag

Ik moet vroeg op want zondag is tuimeljudo dag. Noud doet het nu al een poosje en hij vind het geweldig! Na de les gaan we snel weer naar huis want mijn lieve pa haalt voor mij het tafeltje op wat ik op Marktplaats heb gevonden. Het is nog mooier in het echt! Eindelijk kan ik mijn sfeerloze tafeltje van Ikea opruimen. Ik ben zo blij met het resultaat.

Ik surf een beetje op de website van een theater hier in de buurt en ik ontdek per ongeluk dat er in oktober een voorstelling is van Het Zandkasteel aan Zee. Laat dit nou net Noud zijn favoriete televisieprogramma zijn. Ik bestel meteen twee kaartjes voor mij en de kleine man en kijk echt enorm uit naar ons allereerste theaterbezoekje.

’s Middags valt Noud in slaap op de bank (vaste prik op judo-dag) en ik tik dit verslagje. Het was weliswaar een crappy week, maar gelukkig wel een met een fijne afloop.

Boeken + Bloggen

Ik lees erg weinig deze week. Op zondag lees ik voor het eerst deze week iets uit: My Brothers Husband volume 2 van Gengoroh Tagame. Het is weer net zo sterk als het eerste deel. Absoluut een van mijn favoriete graphic novels ooit. Ik heb gewoon tranen met tuiten zitten huilen op het einde.

Verder lees ik zondag Het Einde van Elle Kennedy uit. Ik weet niet wat het is, maar elke keer dat ik een nieuw boek lees in deze reeks denk ik dat het mijn nieuwe lievelingsdeel is. Dit keer was dat precies zo. Waarschijnlijk gaat het met het volgende deel; Het Doel, precies hetzelfde.

Op mijn blog verschenen de volgende artikelen…

Hoe was jouw week?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.