Week 37: bye bye writersblock?

Dagboek week 37 planner craving pages

De schrijfwedstrijd waar ik vorige week aan mee deed heeft mijn schrijfspieren weer opgewarmd en het lukt me eindelijk om ook weer wat woorden voor mijn New Adult roman op papier te krijgen. Ik had mezelf behoorlijk in de knoop geschreven, maar vertikte het om dat wat ik geschreven had te schrappen om het mezelf ‘gemakkelijker’ te maken. Gelukkig maar, want ik zag opeens heel helder hoe het verhaal verder moest gaan.

Dagboek week 37 planner craving pages

Maandag

Mijn dag begint goed. Ik word namelijk totaal van mijn sokken geblazen door de aantal keren dat mijn korte verhaal al is gelezen. Ik schiet er zelfs een beetje van vol en begin met het schrijven van een outline voor een volledige roman aangezien ik best wel fan ben van mijn eigen verhaal. Verwaand hè.

Het gaat zelfs zo ver dat ik ’s morgens besluit om een omslag te tekenen voor mijn korte verhaal. Ik kies voor een geïllustreerde omslag omdat ik daar zelf zo gek op ben. De reacties op de cover maken me echt mega enthousiast.

Dagboek week 37 cover tekenen voor aangemoedigd craving pages
Ik hou van tekenen op de Ipad. Het is zo chill!

Dinsdag

Noud is koortsig en heeft enorm veel last van een snotneus. Het houdt hem bijna de hele nacht wakker en dat frustreert hem mateloos. De volgende dag doen we het rustig aan en geef ik hem veel drinken en fruit.

Overdag vertroetel ik mijn mannetje met veel drinken, fruit en knuffels. Hij slaapt bijna de hele dag lekker op de bank vlak bij mama. Af en toe schrikt hij wakker omdat zijn neus verstopt zit, maar gelukkig valt hij ook snel weer terug in slaap. ’s Morgens houd ik me vooral bezig met het huishouden, omdat ik me toch nergens anders op kan concentreren met een ziek knuffeltje in huis. Ik doe op een dag wel alles wat ik normaal in een week doe en dat komt achteraf gezien maar goed uit…

Woensdag

Noud is nog steeds koortsig. Ik laat de huisarts weten wat er aan de hand is en hij vraagt me om hem op de hoogte te houden van Noud als zijn koorts niet zakt voor vrijdag. Terwijl ik werk speelt Noud met zijn houten keukentje. Hij vind koken echt heel erg leuk en helpt mij ook graag.

Hij is een tijd lang een hele slechte eter geweest tot ik hem mee liet helpen met koken. Natuurlijk laat ik hem niet dicht bij het vuur of met messen werken, maar hij vind het ook al erg leuk om groenten te wassen, lege verpakkingen weg te gooien voor mij en ingrediënten aan te geven.

Dagboek week 37 noud speelt met keukentje craving pages
Noud is heel ijverig ‘pannenkoeken’ aan het bakken

Donderdag

Vandaag mag hij eigenlijk weer naar de crèche, maar na een een paar gebroken nacht kan ik het niet over mijn hart verkrijgen om hem wakker te maken nu hij eindelijk weer een keer door slaapt. Daarbij voelt hij nog steeds een beetje warm dus besluit ik hem deze week nog thuis te houden om uit te zieken. Terwijl Noud uitslaapt lees ik de laatste bladzijden uit van De Kleine Bakkerij aan het Strand van Jenny Colgan. Wat een heerlijk boek.

Aan alles is te merken dat hij het nu toch wel écht heel erg beu begint te worden die voortdurende loopneus. Ik snap het heel goed. Gelukkig krijgen we vandaag was hoognodige afleiding want Disney+ wordt onverwacht twee maanden eerder beschikbaar gemaakt in Nederland. Ik verspil geen moment om de app te downloaden en de rest van de dag binge ik mijn oude lievelingsfilms samen met Noud. Om te beginnen kijken we, hoe kan het ook anders, naar Peter Pan. Ik denk dat het een van mijn favoriete dingen is om dit samen met Noud te herbeleven. Hij is diep onder de indruk en de rest van de dag wil hij eigenlijk alleen nog maar Peter Pan spelen. Ik moet de rol van Nana op me nemen, want dat personage heeft kennelijk naast Peter Pan de meeste indruk op hem gemaakt.

Ik krijg een naar voorgevoel. Ondanks het mooie moment met Noud ben ik al de hele dag heel erg moe.

Dagboek Week 37 disneyplus gelanceerd craving pages
YES!!! Nooit eerder was ik zo blij om in Nederland te wonen, want Disney+ gaat hier proefdraaien

Vrijdag

Ik ben nog altijd niet fit. Gelukkig is Noud vandaag ook weer lekker hangerig en wil hij vooral graag zelfstandig spelen met zijn treinen en zo nu en dan een kort filmpje kijken op Disney+

Zo krijg ik de kans om aan mijn roman te werken. Ik ga als een speer! Ook schrijf ik een handvol blogartikelen en recensies. Terwijl ik mijn foto’s bewerk luister ik Sincerelly Cinderella van Kelsie Stelting uit. Ondanks mijn productieve dagje voel ik me niet helemaal honderd procent. Ik verzoek de goden om mij alsjeblieft niet ziek te laten worden, maar mijn wens wordt keihard genegeerd want de volgende dag…

Dagboek week 37 mama aan het kokkerellen craving pages
Ik probeerde met Scoupy een nieuwe basis voor pastasaus en het was best oké (maar niet geweldig)

zaterdag

…wordt ik wakker met een keel als schuurpapier, ledematen van honderd kilo per stuk en een hoofd vol blubber. Ik ben ziek. Natuurlijk houd ik me sterk voor Noud, want hij is ook nog niet helemaal fit ook al is zijn koorts gelukkig weg. Hij speelt wat spelletjes in de Zappelin app en op zijn speelkleed en stoeit met Bruno terwijl ik op de bank mijn best doe om er voor hem niet te beroerd uit te zien.

Maar ondertussen voel ik me erger dan dat Anck Su Namun van the Mummy eruit ziet vóórdat hij de levenskracht uit alle leden van de expeditie die hem per ongeluk heeft bevrijd heeft gezogen.

Ik lees het Koninkrijk van Jess Rothenberg en Gevallen Dromen van Sarina Bowen allebei uit vandaag. Mijn keelpijn wordt alleen maar erger in de loop van de dag. Ik doe geen oog dicht. De hele nacht niet. Slikken is een marteling en elke keer dat ik ga liggen raakt mijn neus verstopt. Ik ben zo dankbaar dat Disney+ er al is om mij deze nacht door te helpen. Ik kijk o.a. de eerste twee Descendants films.

Zondag

Ik ben nog steeds ziek. Mijn keel doet nog meer pijn dan gisteren en ik zie al helemaal op tegen morgen want in mijn ervaring is de derde dag altijd het ergst. Daarom ga ik vandaag lekker rustig aan doen en heel veel gemberthee dringen en fruit eten. Ik ga sowieso ook lekker lezen in Het Einde van Elle Kennedy en als ik me goed genoeg voel wil ik nog wat aan mijn verhaal werken.

Boeken + Bloggen

Ik lees deze week eigenlijk te veel boeken tegelijk. Op maandag begin ik te luisteren naar Truth or Beard van Penny Reid, maar de vertelster kan mijn aandacht helaas niet goed vasthouden.

Ik ga ook verder in De Kleine Bakkerij aan het Strand van Jenny Colgan. Al vanaf het eerste hoofdstuk weet ik dat ik verliefd ga worden op dit boek. Het is wel een beetje slow paced waardoor ik het pas op donderdag uitlees.

Ik begin meteen daarna met het luisteren naar een nieuw audioboek: Sincerely Cinderella van Kelsie Stelting. Het is een erg mooie hervertelling en een mooie representatie van hoe het is om blind of slechtziend te zijn. Nog voor er vierentwintig uur om zijn heb ik het boek al uit. Het is luchtig, maar zo leuk.

Op zaterdag ben ik zo beroerd dat ik weinig anders kan dan lezen en dus lees ik maar liefst twee boeken van cover tot cover: Het Koninkrijk van Jess Rothenberg en Gevallen Dromen van Sarina Bowen. Vooral die laatste vond ik echt heel erg tof.

Op mijn blog verschenen de volgende artikelen:

Hoe was jouw week?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.