Vondsten van Oktober

Vondsten van oktober craving pages

Een van de meest voorkomende vragen die ik krijg is: “Hoe vind je toch zo vaak boeken waar ik nog nooit van heb gehoord” en ik vermoed dat ik niet de enige boekblogger ben die met die vraag te maken krijgt.

Dat bracht me op het idee voor een nieuw terugkerend item op Craving Pages. Vanaf nu zal ik aan het einde van elke maand een aantal boeken met jullie delen waar ik nauwelijks tot niets over heb gehoord in boekenblog land en die té veelbelovend klinken om aan de aandacht te ontsnappen.

Het zijn trouwens altijd boeken die ik ook daadwerkelijk zelf heb aangeschaft of gekregen zodat ik de besproken boeken hieronder t.z.t. kan koppelen aan een bijbehorende recensie.

Mijn vondsten van oktober

Seriously Wicked van Tina Connolly

Een van mijn favoriete manieren om boeken te bemachtigen is middels hele scherpe koopjes. Zo browse ik regelmatig door het aanbod van Amazon heen met als filteropties ‘Hardcovers’ voor ‘0-5 euro’. Ik kom niet altijd boeken tegen die ik te gek vind, maar soms staan er echte pareltjes tussen. Seriously Wicked kwam ik tegen omdat het via een externe verkoper werd verkocht en de naam herkende ik meteen ‘BookOutlet Germany’. Als je net als ik regelmatig booktube video’s kijkt dan ben je ongetwijfeld wel eens een BookOutlet Haul tegen gekomen. Ht is een online boekwinkel die een beetje vergelijkbaar is met de Nederlandse Boekenkraam.nl, maar dan met Engelstalige boeken. Ik heb er nog nooit besteld omdat het $^%@-duur is om boeken overzee te laten verschepen, maar via Amazon betaal je slechts 3 euro verzendkosten per boek. En als de bewuste hardcover nog geen drie euro is is dat natuurlijk een schijntje.

Ik kocht dit boek trouwens heus niet alleen omdat het cheap was. Het sprak me ook enorm aan. Zoals jullie onlangs hebben kunnen lezen in mijn post met kijk- en leestips voor Halloweeny’s ben ik niet echt de dapperste, en wilde ik toch iets lezen dat past in het Halloween thema. Dit boek gaat over Camellia die als jong meisje is ontvoerd door een heks. De vrouw wil twee dingen: domineren over de stad en heksen uit de vergetelnis lijden én dat Camellia in haar voetsporen treedt. Ik heb dit boek inmiddels gelezen en het was zo leuk!

Notes from my Captivity van Kathy Parks

Booktube bracht me op het spoor van dit boek. Helaas ben ik in het kader van goede voorbereiding helemaal vergeten om de naam van de bewuste booktuber in mijn bullet journal te noteren. Handig he.

Eerlijk is eerlijk; ik werd vooral aangetrokken door de mooie kaft. In een extreem oppervlakkige bui heb ik het boek gekocht voordat ik de flaptekst las. Gelukkig spreekt het verhaal me – nu ik weet waar het over gaat – wel aan.

De hoofdpersoon droomt van een carrière als journalist. Om een artikel te schrijven waarmee ze zeker is van een plekje op haar droomschool besluit ze af te reizen naar de middle of nowhere naar een plaats waarvan wordt beweerd dat er een gezin kluizenaars woont. Niemand durft het verhaal te bevestigen of ontkennen, maar ze komt er snel genoeg achter dat het maar al te waar is wanneer de bewuste familie haar gevangen neemt.

My Name Is Venus Black van Heather Lloyd

Het laatste boek stond in de laatste mail van Bookbub. Mocht je nog niet bekend zijn met die site: Bookbub is een dienst die je informeert over scherp geprijsde ebooks gebaseerd op je interesses. Een account maken is gratis en je kunt zelf aangeven welke genres je interesseren en hoe vaak je updates wenst te ontvangen. Ik ben fan van de service want ik heb al heel wat toffe boeken ontdekt en gelezen dankzij deze dienst.

Het boek gaat over een heel normaal meisje dat een mysterieus misdrijf heeft gepleegd. Ze gaat daarvoor naar de gevangenis en ondertussen verdwijnt haar broertje Leo. Vijf jaar later komt Venus weer vrij en hoewel ze hard werkt aan een goede toekomst lijkt het verleden haar niet zomaar met rust te willen laten.

Klinkt dit niet freakin’ spannend? Ik ben nu al zo nieuwsgierig naar wat Venus dan heeft gedaan. Kinderen worden immers niet zomaar naar de gevangenis gestuurd.

VOOR BLOGGERS

Ontdek jij ook regelmatig pareltjes die je wilt delen met anderen? Dan nodig ik je bij deze uit om deel te nemen aan deze nieuwe rubriek door ook een titel te plaatsen met jouw vondsten. De link naar jouw post kun je opnemen in het formulier hieronder zo kunnen we niet alleen samen nieuwe boeken ontdekken… maar ook nieuwe blogs! Tof toch?

<!-- start LinkyTools script -->
<script src="https://www.linkytools.com/basic_linky_include.aspx?id=287789" type="text/javascript"></script>
<!-- end LinkyTools script -->

Overige aanwinsten

Welke pareltjes heb jij de afgelopen maand ontdekt?

One thought on “Vondsten van Oktober

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.