Vondsten van mei ’19

Vondsten van mei 19 craving pages

Een van de meest voorkomende vragen die ik krijg is: “Hoe vind je toch zo vaak boeken waar ik nog nooit van heb gehoord” en ik vermoed dat ik niet de enige boekblogger ben die met die vraag te maken krijgt.

Dat bracht me op het idee voor een nieuw terugkerend item op Craving Pages. Vanaf nu zal ik aan het einde van elke maand een aantal boeken met jullie delen waar ik nauwelijks tot niets over heb gehoord in boekenblog land en die té veelbelovend klinken om aan de aandacht te ontsnappen.

Het zijn trouwens altijd boeken die ik ook daadwerkelijk zelf heb aangeschaft of gekregen zodat ik de besproken boeken hieronder t.z.t. kan koppelen aan een bijbehorende recensie. 

Vondsten van mei 19 craving pages

Mijn vondsten van mei

Comics will break your heart van Faith Erin Hicks

De familie van Miriam zou eigenlijk schat-hemeltje-rijk moeten zijn omdat haar opa een van de bedenkers was van de immens populaire stripboekenreeks The TomorrowMen. Helaas heeft hij al zijn rechten aan zijn partner verkocht in de sixties voor een appel en een ei en dus kunnen zijn nazaten fluiten naar hun royalty’s.

Het wordt allemaal nog een graadje ingewikkelder als de supercharmante kleinzoon van de bewuste partner naar Miriams woonplaats verhuisd. Hoe moet ze in hemelsnaam omgaan met de kleinzoon van de zwendelaar die haar familie hun fortuin heeft gekost.

Dit boek kwam ik tegen op Goodreads. Het werd me getipt nadat ik The Supervillain and Me van Danielle Banas had gewaardeerd. De cover sprak me niet meteen aan, maar het feit dat het boek is geschreven door een striptekenares des te meer. Ik ben benieuwd.

The apocalypse of Elena mendoza van shaun David Hutchinson

Elena Mendoza is geboren uit een onbevlekte ontvangenis. Geen miraculeuze, maar een wetenschappelijke. Het rare is dat ze opeens ook gaven ontwikkeld waarmee ze zomaar mensen kan genezen of laten verdwijnen. En er gebeuren nog veel meer rare dingen in het leven van Elena die ze maar niet kan verklaren. Het kan maar één ding betekenen: het einde is nabij.

Dit boek kwam ik tegen bij boekhandel Maximus in Rotterdam. Ik kreeg een rondleiding door de winkel van Maritza. Natuurlijk moest ik het YA schap even van dichtbij bekijken. Ik heb een traditie: wanneer ik een boekhandel bezoek ter promotie van een van mijn boeken dan koop ik er meteen een boek voor mij en een prentenboek voor Noud. Daar spotte ik dit boek. Ik had er nog niet eerder van gehoord en ik herkende de cover niet, maar de samenvatting sprak me meteen aan. Het klinkt als een lekker maf maar mooi boek en ik kan niet wachten om het te gaan lezen.

A good girls guide to murder van Holly Jackson

Deze thriller gaat over Pippa. Ze droomt ervan om journaliste te worden en stort zich voor een huiswerkopdracht op een afgeronde moordzaak. Maar tijdens Pippa’s onderzoek komen er dingen aan het licht waardoor ze gaat twijfelen of de politie wel de juiste persoon achter de tralies heeft gegooid.

Dit boek ontdekte ik met dank aan Instagram en een van mijn favoriete ASMR artiesten: MinxLaura123. Zij bespreekt op haar kanaal ook regelmatig de boeken die ze heeft gelezen en onlangs kwam deze voorbij in haar feed. Ik was meteen nieuwsgierig en heb het boek onmiddellijk besteld.

Verder scoorde ik in mei de volgende boeken…

Boeken met een ⭐ erachter heb ik inmiddels al gelezen.

Ik ben vooral blij dat ik eindelijk de boeken van Camilla Monk heb kunnen scoren. Lange tijd was deze reeks alleen verkrijgbaar via Amazon / Kindle, maar ik lees alles op mijn Kobo ereader. Gelukkig werden de boeken na lang wachten ook daar aangeboden en ik heb zo’n zin om deze reeks te gaan lezen. De samenvatting doet me vermoeden dat ik helemaal stuk zal gaan over deze reeks.

Het gaat over Island; een nerdy I.T. specialiste en een geheim agent met smetvrees die noodgedwongen samen moeten werken om een juweel dat blijkbaar is gejat door Islands moeder.

Ik ben verkocht.

Wat is jouw favoriete vondst of aanwinst van de afgelopen maand?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.