Vondsten van Maart ‘19

Vondsten van maart ‘19 craving pages 1

Een van de meest voorkomende vragen die ik krijg is: “Hoe vind je toch zo vaak boeken waar ik nog nooit van heb gehoord” en ik vermoed dat ik niet de enige boekblogger ben die met die vraag te maken krijgt.

Dat bracht me op het idee voor een nieuw terugkerend item op Craving Pages. Vanaf nu zal ik aan het einde van elke maand een aantal boeken met jullie delen waar ik nauwelijks tot niets over heb gehoord in boekenblog land en die té veelbelovend klinken om aan de aandacht te ontsnappen.

Het zijn trouwens altijd boeken die ik ook daadwerkelijk zelf heb aangeschaft of gekregen zodat ik de besproken boeken hieronder t.z.t. kan koppelen aan een bijbehorende recensie. 

Vondsten van maart ‘19 craving pages 1

Mijn vondsten van maart

Love, Fortunes and other Disasters van Kimberly Karalius

Dit boek speelt zich af in het fictieve plaatsje Grimbaud. Hoofdpersoon Fallon droom er al haar hele leven van om daar naar school te gaan omdat de liefdesvoorspellingen van Zita’s Famous Love Charm Shop er nog nooit naast zaten voor de leden van haar familie. Ze baalt dan ook als een stekker wanneer haar een liefdeloos leven wordt voorspeld. Samen met een groepje anderen die al net zo’n troosteloze toekomstvoorspelling hebben gekregen rebelleert Fallon zich tegen haar voorspelling en neemt haar toekomst in eigen handen.

Dit boek vond ik omdat ik weer eens op de website van Swoon Reads aan het browsen was. Ik ben van van deze uitgeverij omdat zij boeken uitgeven waar lezers om vragen. Ze hebben een app die een beetje doet denken aan het Wattpad platform waar leden kunnen stemmen op manuscripten die het verdienen uitgegeven te worden. Echt heel cool. En als gevolg geven ze – volgens mij – nooit slechte boeken uit want ik heb alleen nog maar vier- en vijf sterren boeken gelezen van deze uitgeverij.

Pride, Prejucice and Jasmin Field van Melissa Nathan

Dit boek ving natuurlijk onmiddellijk mijn aandacht met de eerste twee woorden van de titel. Een hervertelling van Pride and Prejudice? Yes, please!

Het verhaal gaat over populaire columniste Jasmin Field die samen met en handvol andere celebs auditie doet voor een opvoering van Pride and Prejudice. Ze had alleen nooit verwacht de hoofdrol in de wacht te slepen. Voor Jasmin is dit echter geen reden voor een feestje, want haar arrogante tegenspeler haalt het bloed onder haar nagels vandaan.

Ik zit letterlijk te stuiteren om deze te gaan lezen. Het is al een ouder boek (2000), maar ik had er nog niet eerder van gehoord. Ken jij hem al?

The Way to Game the Walk of Shame van Jen Nguyen

Taylor staat bekend als een ware ijskoningin, dus wanneer ze op de ochtend na een feestje wakker word naast de grootste player van de school gaat het nieuws als een vuurtje rond. Om haar reputatie te redden overtuigd ze hem om – in ieder geval voorlopig – te doen alsof ze een stelletje zijn.

Opnieuw een Swoon Reads boek. Tja, mijn zoektocht was een beetje beperkt aangezien ik afgelopen maand uitgedaagd was om niet meer dan vijfentwintig euro te lezen en uit te geven aan boeken. Dit boek was cheap en het bevat verschillende elementen waar ik warm voor loop: love to hate, en de nep-relatie. Ik heb echt zin in dit boek.

Verder scoorde ik in maart de volgende boeken…

Boeken met een ⭐️ erachter heb ik inmiddels al gelezen.

Al met al vind ik dat ik me aardig heb weten te beheersen afgelopen maand. Oké, door The Wicked King is het me niet gelukt om onder de vijfentwintig euro te blijven. Dat ebook is duur! Maar kunnen jullie me dat echt kwalijk nemen? Het is immers The Wicked King! Ik moet toch zeker weten hoe het verder gaat.

Wat zijn jouw favorieten aankopen van afgelopen maand?

One thought on “Vondsten van Maart ‘19

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.