Vondsten van Juni ’19

Vondsten van juni 2019 craving pages

Een van de meest voorkomende vragen die ik krijg is: “Hoe vind je toch zo vaak boeken waar ik nog nooit van heb gehoord” en ik vermoed dat ik niet de enige boekblogger ben die met die vraag te maken krijgt.

Dat bracht me op het idee voor een nieuw terugkerend item op Craving Pages. Vanaf nu zal ik aan het einde van elke maand een aantal boeken met jullie delen waar ik nauwelijks tot niets over heb gehoord in boekenblog land en die té veelbelovend klinken om aan de aandacht te ontsnappen.

Het zijn trouwens altijd boeken die ik ook daadwerkelijk zelf heb aangeschaft of gekregen zodat ik de besproken boeken hieronder t.z.t. kan koppelen aan een bijbehorende recensie. 

Vondsten van juni 2019 craving pages

Mijn vondsten van Juni

Schrijf je boek in 1 jaar van Jacqueline Zirkzee, Jet Hoogerwaard en Michelle Shanti

In juni ontving ik een mailtje van Jacqueline Zirkzee met de vraag of ik interesse had in een recensie-exemplaar van het boek Schrijf je boek in 1 jaar; een samenwerking met ParisBooks collega’s Jet Hoogerwaard en Michelle Shanti. Natuurlijk was ik onmiddellijk enthousiast.

Het boek is erg compact, maar staat bomvol nuttige tips, leuke en leerzame opdrachten en bied motivatie wanneer je dat nodig hebt. Ik heb er echt van genoten om dit boek te lezen en heb besloten om niet alleen een recensie te schrijven voor het boek, maar om jullie tevens mee te nemen in mijn proces om met behulp van dit boek mijn nieuwe idee uit te werken.

The tenant of Wildfell Hall van Anne Brönte

Het lef hè, om dit boek op een lijst met ‘onbekendere’ boeken te zetten. Maar afgaande op de reacties die ik via Instagram ontving toen ik liet weten dat ik dit boek aan het lezen was heb ik toch het idee dat er maar weinig mensen weten dat Charlotte en Emily niet de enige auteurs zijn in de familie Brönte.

Anne kan er ook wat van zeg! Ik ben zo blij dat Femke mij via Instagram tipte om dit boek te lezen, want ik vind hem eigenlijk nóg indrukwekkender dan de boeken van haar zussen.

Het verhaal gaat over een mysterieuze jonge vrouw en haar zoontje die samen hun intrek nemen in een nogal gehavende woning aan de rand van een rustig dorp. De inwoners zijn enorm nieuwsgierig, maar omdat de vrouw erg op zichzelf is zijn ze genoodzaakt om zelf een achtergrondverhaal te verzinnen rondom de schone weduwe.

Dit is een verhaal dat ver vooruit was voor de tijd waarin het is geschreven. liefhebbers van verhalen waarin feminisme een belangrijke rol speelt moeten het zeker een kans geven. Ik garandeer je dat je diep onder de indruk zult raken van hoofdpersoon Helen (en natuurlijk van de auteur). Ik ben in ieder geval van plan om z.s.m. ook haar boek Agnes Grey te lezen.

Hook; Dead to right van Melissa Snark

Wie hoeft er nog meer te weten als je al weet dat het een hertelling is van Peter Pan met een genderbend Kapitein Haak? Ik niet. Ik ben al verkocht.

In dit boek is Peter Pan een schurk die de dromen van kleine kinderen vermorzeld en Hook is een van zijn vormalige slachtoffers. Opgegroeid in een Neverland (dat veel grimmiger is dan de versie in de Disney-verfilming) is Hook een stoere vrouw die Peters verschoppelingen omarmt als bemanning van haar schip. Ze heeft één doel; wraak op de jongen die haar hart heeft gebroken.

Sorry, even wat kwijl uit mijn mondhoek vegen want dit boek laat het water in mijn mond lopen. Hoe goed klinkt deze samenvatting? Ik kan niet wachten om deze hervertelling te lezen.

Van bovenstaande zijn slechts zes boeken fysieke exemplaren. Dus eigenlijk valt het best mee. Daarbij waren de klassiekers nog geen vijf euro per stuk in een prachtige Penguin English Library editie. Probeer daar maar eens ‘nee’ tegen te zeggen. It can’t be done I tell you!

Wat waren jouw favoriete aanwinsten van de afgelopen maand?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.