Vondsten van Januari ‘19

vondsten januari ‘19 craving pages 1

Een van de meest voorkomende vragen die ik krijg is: “Hoe vind je toch zo vaak boeken waar ik nog nooit van heb gehoord” en ik vermoed dat ik niet de enige boekblogger ben die met die vraag te maken krijgt.

Dat bracht me op het idee voor een nieuw terugkerend item op Craving Pages. Vanaf nu zal ik aan het einde van elke maand een aantal boeken met jullie delen waar ik nauwelijks tot niets over heb gehoord in boekenblog land en die té veelbelovend klinken om aan de aandacht te ontsnappen.

Het zijn trouwens altijd boeken die ik ook daadwerkelijk zelf heb aangeschaft of gekregen zodat ik de besproken boeken hieronder t.z.t. kan koppelen aan een bijbehorende recensie. 

vondsten januari ‘19 craving pages 1

MIJN VONDSTEN VAN JANUARI

The Supervillain and Me van Danielle Banas

Soms begint het me op te vallen dat veel van de boeken die ik oprecht tof vind worden uitgegeven door dezelfde uitgeverij. Zo ook de boeken van Swoon reads. Een beetje onderzoek verder en ik kwam erachter dat de boeken van dit fonds worden uitgekozen door lezers! Ze hebben een app die een beetje lijkt op Wattpad en Sweek en de populairste boeken op de app worden geselecteerd voor uitgave. Ze hebben op die manier o.a. Queens of geek van Jen Wilde en When Life Gives You Demons van Jennifer Honeybourn uitgegeven. Hierdoor werd ik nieuwsgierig naar de rest van hun boeken en eentje die meteen opviel was The Supervillain and Me van Danielle Banas.

Het verhaal gaat over Abby; de zus van superheld Comet. Op een dag wordt ze gered door diens aartsrivaal, maar hij weet Abby ervan te overtuigen dat hij helemaal zo slecht niet is en dat de stad in gevaar is.

The Lifeboat Clique van Kathy Parks

De tagline van het boek was genoeg om mij te overtuigen: Never trust a guy in spandax. Klinkt als een heerlijk boek toch.

Dit boek heb ik een poos geleden wel een paar keer voorbij zien komen op You BookTube, maar het trok me nooit zo aan. Tot ik een poosje geleden Notes From My Captivity van Kathy Parks las en tot over mijn oren verliefd werd op haar schrijfstijl. Ik ging meteen op zoek naar nog meer boeken van de auteur en vond een boek wat ik herkende, maar eigenlijk al had afgeschreven als ‘niet mijn ding’. Als dit boek net zo tof is als Notes From My Captivity dan zal ik nog spijt krijgen van mijn vooroordeel.

Het verhaal gaat over een feestje dat wordt getroffen door een tsunami. Enkele jongeren weten zichzelf te redden door zich vast te houden aan een losgerukt dak en nu dobberen ze doelloos op het oneindige water. Ik verwacht een soort the Breakfast Club op zee, maar ik kan het natuurlijk gruwelijk mis hebben.

Sick van Tom Leveen

Sick tom leveen cover craving pages

Ik vond Sick dankzij een uurtje koopjes jagen op Amazon. Aangespoord door mijn reading challenge voor januari zocht ik er naar YA boeken in hardcover uitgave voor maximaal 5 euro. Ik vond Sick en de samenvatting sprak me aan. Ik geef mensen dan ook vaak te tip om niet alleen te kopen wat je kent. Van Sick had ik ook nog nooit gehoord en het is nu een van mijn favoriete horror verhalen ooit! Ik schreef er al een uitgebreide review over die je hier na kunt lezen.

Het boek volgt de hoofdpersoon gedurende één dag; de dag waarop de zombie-apocalyps uitrbreekt. In een moordend tempo verspreidt het virus zich. Brian en een groep klasgenoten moeten zich opsluiten in het drama lokaal om aan de zombies te ontsnappen, maar zijn zusje en ex-vriendin (waar hij nog steeds gevoelens voor heeft) zijn ergens anders op de campus en dus in gevaar. Brian weigert hen aan hun lot over te laten.

vondsten januari ‘19 craving pages 2

Verder scoorde ik afgelopen maand de volgende boeken…

Boeken met een ⭐️ heb ik al gelezen.

Het ziet eruit alsof ik platzak moet zijn na afgelopen maand, maar op een enkeling na waren alle fysieke boeken maar 5 euro of minder. En ik had een Apple cadeaukaart waardoor ik op Ibooks kon shoppen like…

Wat zijn jouw favoriete aanwinsten van de afgelopen maand?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.