Vondsten van Augustus 2019

7 september 2019

Vondsten van Augustus 2019

7 september 2019

Een van de meest voorkomende vragen die ik krijg is: “Hoe vind je toch zo vaak boeken waar ik nog nooit van heb gehoord” en ik vermoed dat ik niet de enige boekblogger ben die met die vraag te maken krijgt.

Dat bracht me op het idee voor een nieuw terugkerend item op Craving Pages. Vanaf nu zal ik aan het einde van elke maand een aantal boeken met jullie delen waar ik nauwelijks tot niets over heb gehoord in boekenblog land en die té veelbelovend klinken om aan de aandacht te ontsnappen.

Het zijn trouwens altijd boeken die ik ook daadwerkelijk zelf heb aangeschaft of gekregen zodat ik de besproken boeken hieronder t.z.t. kan koppelen aan een bijbehorende recensie. 

Vondsten van augustus 2019 craving pages

Mijn vondsten van augustus

#benerevenniet van Elyssa Friedland

Onlangs is er bij mij in de buurt een Prijsmepper outletstore geopend. Prijsmepper is al een outlet op zich, want ze verkopen producten uit de restvoorraad van Kruitvat en Trekpleister. Dit is dus een outletstore van een outletstore! Denk eens aan de korting!

Bij Kruitvat en Trekpleister worden ook regelmatig boeken verkocht. Vaak voor nog geen vijf euro. Bij de prijsmepperoutlet komt er nogmaals vijftig procent korting over dit toch al fijne prijsje. Ik kocht er al drie boeken waaronder eentje waar ik nog niet eerder van had gehoord: #Benerevenniet van Elyssa Friedland gaat over een jonge vrouw die besluit te unpluggen. Ze wordt helemaal gek van haar inbox die continue volstroomt met nieuwe emails van haar collega’s, online dateiquette, en social media die ervoor gemaakt lijkt je een ernstig geval van FOMO te bezorgen. Ik fantaseer er zelf ook regelmatig over om eens even helemaal te unpluggen, dus ik ben benieuwd hoe het voor de hoofdpersoon uit dit boek uitpakt. Wie weet word ik wel geïnspireerd.

Kill the farm boy van Delilah S. Dawson en Kevin Hearne

Dit boek stond al maandenlang op mijn verlanglijst. Ik kwam het een keer tegen op Instagram en werd meteen aangetrokken door de mooie cover. Toen ik de samenvatting las wist ik helemaal dat ik dit boek moest lezen. Het verhaal gaat namelijk over… Nou ja, het is eigenlijk onmogelijk om te vertellen waar het verhaal over gaat dus deel ik maar een paar elementen die het verhaal bevat: een zeer unieke uitverkorene, een prinses vervloekte prinses, een dark lord met een passie voor kaas en crackers en het doden van uitverkorene, een brutale, pratende geit, een Brienne of Tarth achtige strijdvrouw en héél veel woordgrappen.

Mocht je mij al langer volgen dat weet je wellicht dat ik een zwak heb voor verhalen met absurde elementen en ik kan je zeggen dat dit boek daar perfect bij past. Hoewel het al heel lang op mijn wishlist stond had ik het boek nog nooit daadwerkelijk aangeschaft omdat ik helemaal niet vrolijk werd van de prijs. Gelukkig was onlangs het ebook in de aanbieding voor slechts 2,49 euro. Nu kan ik het eindelijk lezen en man oh man, ik begin nu wel te twijfelen of ik toch geen vijfentwintig euro over heb voor de hardover editie.

Date Night van Samantha Hayes

Een poosje geleden vroeg ik op Instagram van welke boeken jullie verwachtten dat ik ze vijf sterren zou geven. Dennis van Elten (alloftheabove) raadde mij Date Night aan van Samantha Hayes. Ik las de samenvatting en besloot dat het inderdaad wel klonk als een boek wat me zou bevallen hoewel ik normaal gesproken maar zelden thrillers lees. Mijn laaste poging resulteerde in een flop, want De Favoriete Zus van Jessica Knoll was dodelijk… saai.

Hopelijk kan Date Night mijn liefde voor het thriller-genre weer een beetje aanwakkeren. Het verhaal gaat over een jonge vrouw die na een rampzalige datenight thuis komt om te ontdekken dat haar kind alleen is en de babysitter verdwenen. Een paar dagen later wordt zij gearresteerd voor de moord.

Ik houd van boeken waarin iemand zijn of haar onschuld moet proberen te bewijzen terwijl niemand wil luisteren. Dus ik ben heel benieuwd naar dit boek.

Overige aanwinsten van augustus

  • Het geheugenboek van Laura Avery kocht ik bij de Prijsmepper outlet
  • Protect the prince van Jennifer Estep bestelde ik onmiddellijk nadat ik Kill the Queen uit had op Amazon
  • Verwilderd van Liz Hartevelt verscheen dankzij een pre-order in de Kindle store op 1 augustus automatisch in mijn Kindle app
  • Echte liefde vind je in de boekhandel van Veronica Henry kocht ik bij de Prijsmepper outlet
  • Mason van Linda Kage kreeg ik ter recensie van uitgever SVM Publishing omdat ik deelnam aan de blotour – lees mijn review
  • The flatshare van Beth O’Leary kocht ik voor een schijntje in de Kindle store
  • The prenup van Lauren Layne was ook in de aanbieding in de Kindle store en ik kon me niet inhouden
  • Frankenstein van Mary Shelley kocht ik bij Amazon om #Frankensteinday te vieren
  • Het koninkrijk van Jess Rothenberg ontving ik ter recensie van uitgeverij Moon

Heb jij nog toffe boeken aan je collectie toegevoegd in augustus?

No Comments

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Wat ik nu lees...

Recente reviews

het einde van elle kennedy cover craving pages

Het Einde van Elle Kennedy

Author:

Er zijn van die auteurs die een spontaan gilletje van blijdschap aan je ontlokken wanneer er een boek van hen verschijnt. Elle Kennedy is zeker zo'n a

de kleine bakkerij aan het strand van jenny colgan cover craving pages

De Kleine Bakkerij aan het Strand van Jenny Colgan

Author:

Toen ik een poosje geleden het persbericht ontving over de verschijning van De Kleine Bakkerij aan het Strand van Jenny Colgan was ik onmiddellijk e

het koninkrijk van jess rothenberg cover craving pages

Het Koninkrijk van Jess Rothenberg

Het was wel even een bijzonder moment toen het recensie-exemplaar van Het Koninkrijk bij mij op de mat viel. Toen ik namelijk net begon met bloggen

Nog meer recensies

Mijn boeken

Wordcount tracker: Ontredderd versie 1.0

Intussen werk ik hard aan mijn volgende boek. Volg hier mijn vooruitgang.

35,311 / 80,000
×
%d bloggers liken dit: