‘Verschijning’ Leesclub bij boekhandel Maximus

11 mei 2019 No Comments

‘Verschijning’ Leesclub bij boekhandel Maximus

11 mei 2019 No Comments

Toen ik in 2017 de young adult schrijfwedstrijd van uitgeverij Volt (toen nog bekend als uitgeverij Q) won bestond de jury uit een redactrice van de uitgeverij, een auteur, een boekblogger en een boekverkoopster. Die laatste nodigde mij een tijdje geleden uit om aan te schuiven bij een leesclub rondom ‘Verschijning’. Dat leek me natuurlijk superleuk (en doodeng tegelijkertijd) en dus ging ik dankbaar op de uitnodiging in.

Ik zat al vroeg in de trein, want ik ben zo’n type dat liever véél te vroeg is dan een klein beetje te laat. Daarbij kom ik niet elke dag in Rotterdam en het leek me wel leuk om vooraf eens even lekker het centrum in te duiken. Zo gezegd zo gedaan. Tot een uur of vijf ben ik fijn gaan window shoppen in het centrum. Toen ben ik wat gaan eten. En ruim op tijd zat ik in de trein naar Rotterdam Noord. Het was zo’n lekker weer dat ik besloot om de tram links te laten liggen en lekker naar de winkel te wandelen.

leesclub rondom verschijning boekhandel maximus craving pages

In de winkel werd ik ontvangen door Maritza die twee jaar geleden dus de schrijfwedstrijd jureerde. Boekhandel Maximus is een prachtige boekhandel met lekker veel hoekjes waar je toffe boeken kunt ontdekken.

Maritza gaf me een rondleiding en ik kocht op haar advies Er Zit Een Monster In Je Boek van Tom Fletcher. Sinds ik bij de prijsuitreiking van de schrijfwedstrijd Aadje Piraatje heb gekocht voor Noud heb ik er een traditie van gemaakt om op elk evenement rondom mijn boek een nieuw prentenboek aan te schaffen voor hem.

Tussen kwart voor zeven en zeven uur druppelden de leesclubdeelnemers binnen en konden we beginnen. Het was een klein clubje, maar zo ontzettend gezellig! Maritza had een aantal vragen voorbereid, maar ook de aanwezige leesclubleden waren erg benieuwd naar het boek, mijn schrijfproces en de bijzondere manier waarop mijn boek uiteindelijk is gepubliceerd.

Mede dankzij de fijne ontvangst en de leuke gasten verdwenen mijn zenuwen al snel als sneeuw voor de zon. Het hielp ook dat mijn verhaal over Jeanne’s awkward persoonlijkheid erin resulteerde dat we met zijn allen spontaan ongemakkelijke verhalen begonnen te delen. We lagen meer dan eens in een deuk van het lachen.

Na afloop mocht ik als bedankje voor mijn komst nog een boek uitzoeken. Ik heb gekozen voor De Executie van Daniëlle Bakhuis. Natuurlijk heb ik ook wat gekocht namelijk Er Zit Een Monster In Je Boek van Tom Fletcher en The Apocalypse of Elena Mendoza van Shaun David Hutchinson.

Mocht je in de buurt wonen van boekhandel Maximus dan raad ik je zeker aan om eens aan te schuiven bij de leesclub. Voor de volgende keer (woensdag 12 juni, 19.00 uur) lezen ze Stukjes van Mezelf van Renee Watson.

Heb jij wel eens aangeschoven bij een leesclub?

No Comments

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Wat ik nu lees...

Recente reviews

stukjes van mezelf van renee watson cover craving pages

Stukjes van Mezelf van Renée Watson

Soms lees je een boek waarvan je zo onder de indruk bent dat het je grote moeite kost om nu precies te verwoorden wat je er zo tof aan vond. Dat probl

de bekentenissen van frannie langton van sara collins craving pages

De Bekentenissen van Frannie Langton van Sara Collins

Een poosje geleden ontving ik een persbericht voor het boek De Bekentenissen van Frannie Langton van Sara Collins. Hoewel in normaal gesproken voora

de mitford moorden van Jessica Fellowes cover craving pages

De Mitford Moorden van Jessica Fellowes

Een poosje geleden kwam ik op Youtube het boek The Mitford Murders tegen en ik was onmiddellijk geïnteresseerd. Een murder mysterie die zich afsp

Categoriën

Nog meer recensies

Mijn boeken

×
%d bloggers liken dit: