The Friday Five; Nieuwe Waar Ik Naar Uit Kijk

Nieuwe boeken waar ik naar uit kijk craving pages the friday five

Afgelopen week spotte ik op Twitter een berichtje van Joost (NERDYGEEKYFANBOY.COM) met de vraag of er wellicht boekbloggers waren die het leuk vonden om zich aan te sluiten bij een wekelijkse meme: The Friday Five. Hoewel ik normaal gesproken weinig heb met memes voelde ik dit keer toch de drive om mee te doen. Ik melde me aan en kwam er al snel achter dat ik meteen vandaag al aan de bak moest (eigenlijk – mocht – want The Friday Five is heel erg low pressure). Vandaag zet ik voor jullie 5 nieuwe boeken op een rijtje waar ik heel erg naar uit kijk.

Ik zou natuurlijk een lijstje kunnen maken van boeken die nog moeten verschijnen en die al op mijn radar staan, maar dat vond ik persoonlijk een beetje tegenstrijdig aangezien ik onlangs ben begonnen met een hele speciale book-buying-ban waar ik komende zondag meer over vertel. Daarom heb ik in plaats daarvan de nieuwste aanwinsten in mijn eigen boekenkast verzameld en daar de vijf van geselecteerd waar ik het meest naar uitkijk. Dit zijn ze…

Nieuwe boeken waar ik naar uit kijk craving pages the friday five

THE FANDOM van Anna Day

Zonder echt te weten waar het boek over gaat ben ik enorm nieuwsgierig naar dit boek. De titel alleen al is genoeg om me gruwelijk nieuwsgierig te maken naar het verhaal. Dit is een boek waarvan ik bewust recensies en reacties vermijd omdat ik er zonder verwachtingen in wil kunnen beginnen. Ik heb trouwens wel ergens opgevangen dat het thema ‘cosplay’ een belangrijke rol speelt in het boek. Yes please!

WELKWOUD van Tahereh Mafi

Als iemand die Verdermeer al ongelofelijk prachtig vond kon ik nauwelijks wachten op het vervolg. En hier is hij dan. Ik heb begrepen dat dit verhaal gericht is op een ietwat ouder publiek. Het gaat over een meisje dat werkt al lijkenwasser en dat met ieder lijk dat ze wast meer en meer kleur verliest. Ik ben zo benieuwd naar dit boek mensen!

LEAH ON THE OFFBEAT van Becky Albertalli

Natuurlijk wil ik de prachtige Nederlandse uitgave van dit boek hebben met de stoere boots op de cover, maar ik kan niet zo lang wachten om dit verhaal te verslinden. Ik hou van Simon en zijn vrienden en vermoed dat Leah best wel eens mijn spirit animal zou kunnen zijn (van wat ik tot dusver over haar heb gehoord). Ik kan niet wachten om dit te gaan lezen. Binnenkort.

THE BEAST’S HEART van Leife Shallcross

Een hertelling van Belle en het Beest vanuit het perspectief van het beest… mag ik deze auteur even vriendelijk bedanken voor het creëren van wat ik nodig had nu ik de tekst van de film van begin tot eind mee kan praten?

DAUGHTER OF THE SIREN QUEEN van Tricia Levenseller

Yes, Alosa is terug samen met haar bemanning! Ik vond het eerste deel zo geweldig dat dit al zelfzaam vroeg in pre-order stond op Amazon. Ik wil alleen wel eerst nog deel 1 herlezen voordat ik deze oppak. Niet omdat het moet, maar omdat ik het wil 😊

Wil je nog meer lijstjes checken en nieuwe boekenblogs ontdekken? Ga dan eens langs bij een van de andere deelnemers van The Friday Five:

Naar welk boek kijk jij enorm uit?

5 thoughts on “The Friday Five; Nieuwe Waar Ik Naar Uit Kijk

  1. Ik wil The Beast’s Heart ook lezen. Zo leuk om het verhaal een keer vanuit zijn perspectief te volgen. Tof dat je onderaan alle deelnemers vermeld. Ik vind het altijd fijn wanneer ze dat doen bij zo’n meme. Toch weer een extra manier om nieuwe blogs te ontdekken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.