Wilde About The Girl van Louise Pentland

Wilde about the girl van louise pentland craving pages
Wilde about the girl van louise pentland cover craving pages
Genre:
Series:
Publisher:
Published: NaN/NaN/NaN

Het is alweer een tijdje geleden dat ik Wilde Like Me las; het eerste deel in de Robin Wilde reeks van Louise Pentland. Ik kocht het boek destijds met niet al te hoge verwachtingen omdat boeken van Youtubers je in die tijd om de oren vlogen en de kwaliteit was niet altijd je van het. Toch was ik aangenaam verrast.

Nu volgde ik Louise al een tijdje niet meer op Youtube en daarom was het me ontgaan dat haar boek een vervolg had gekregen tot ik deel twee tegen kwam in de Amazon sale van November vorig jaar. Natuurlijk moest ik het boek meteen hebben! Hoewel het ruim twee jaar geleden was dat ik het eerste deel las zat ik gelukkig binnen no time weer helemaal in het verhaal van alleenstaande moeder Robin en haar aanbiddelijke dochtertje Lyla.

Wilde about the girl van louise pentland craving pages

Kort samengevat...

Robin lijkt haar leventje helemaal op de rails te hebben; een leuke baan, een fijn nieuw huis voor haar en haar dochtertje, lieve vrienden en familie en een Amerikaanse hunk die haar af en toe alle hoeken van de slaapkamer laat zien. Maar haar perfecte wereldje stort in wanneer een hartverscheurende gebeurtenis haar voor altijd veranderd.

Mijn feels...

Hoewel ik blij ben dat ik dit boek heb gelezen was een triggerwarning wel fijn geweest. Ja, het zou nogal een grote spoiler zijn, maar ik zou het toch fijn hebben gevonden om vooraf te weten dat ik geconfronteerd ging worden met een thema dat voor mij persoonlijk heel gevoelig ligt.

**Hij staat wel in mijn triggerwarning onderaan deze post, dus mocht je liever niet gespoiled worden dan ben je bij deze gewaarschuwd!**

Wat ik zo leuk vind aan de boeken van Louise is dat degene die haar video's kijken op Youtube ook echt haar stem horen in haar schrijfstijl. Toch vergeet je geen moment dat Robin een compleet 'eigen' persoonlijkheid is. Aangezien er niet veel boeken zijn binnen het feelgood genre waarin een alleenstaande moeder de hoofdrol speelt en het verhaal niet om een romance draait voelen de boeken in deze reeks echt als een verademing voor mij.

Robin is voor mij toch wel een klein beetje een soort rolmodel. Ze heeft een fantastische relatie met haar kind, werkt hard voor haar idealen en heeft haar normen en waarden goed op orde. Tegelijkertijd is ze een heuse opperchaoot net zoals ik en dat maakt haar ook nog eens #relateable. 

Dat de schrijfster een grootse persoonlijkheid heeft zie je in een oogopslag wanneer je haar volgt op Youtube, maar toch vind ik het knap dat ze niet alleen Robin maar ook de personages rondom haar een zeldzame diepgang geeft. Misschien is dat een van de voordelen wanneer er geen sprake is van een love interest die er nogal dik bovenop ligt, maar het bevalt mij enorm. Ik hou ervan om te lezen over relaties die eens niet van romantische aard zijn. Zoals de band tussen Robin en haar tante Kath of haar nieuwe vriendinnen. Op de een of andere manier maken deze boeken de buitenwereld ook minder spannend in mijn ogen en dat is voor mij heel waardevol.

Het boek heeft een heerlijk tempo, fantastische humor en gaat op een zeer respectvolle manier om met een onderwerp dat voor veel mensen enorm gevoelig zal liggen. Daarom hoop ik dat mijn triggerwarning niemand ervan weerhoud om het boek een kans te geven. Voor mij was het namelijk best een helende ervaring om dit boek te lezen omdat ik me voor het eerst in lange tijd echt 'gezien' en begrepen voelde. Daarvoor ben ik Louise heel erg dankbaar.

Fijn om te weten...

 • Triggerwarning: miskraam
 • Wilde About the Girl is het tweede deel in de Robin Wilde-reeks
 • Deel een verscheen in 2017 en heet Wilde Like Me
 • Inmiddels is ook het derde deel: Wilde Women, verschenen
 • Louise schrijft grappig, maar met een wijsheid die je verrast
 • Zonder echt belerend te zijn
 • Ik heb meervoudige miskramen gehad voor de geboorte van Noud en had een triggerwarning in het boek fijn gevonden, niet omdat ik het liever niet had gelezen, maar omdat het nu als een verrassing kwam in een feelgood boek.
 • Ik vond de manier waarop Louise ermee omging wel heel mooi en waardevol

Nu jij...

 • Heb jij wel eens een boek gelezen omdat het was geschreven door een bekend persoon?
 • Zo ja; viel het mee of viel het tegen?
 • Ben jij wel eens overrompeld door een trigger waarvoor je niet gewaarschuwd was?
 • Hoe belangrijk vind jij triggerwarnings in boeken?

Triggerwarnings zijn momenteel een veelbesproken onderwerp in de boekenwereld. Laten we het er eens over hebben in de reacties hieronder...

One thought on “Wilde About The Girl van Louise Pentland

  Ik heb ooit een boek van een youtuber gelezen en die was wel leuk. Ik vind triggerwarnings wel belangrijk zeker met onderwerpen als deze. Gelukkig ben ik zelf nog nooit overrompeld door een heftige gebeurtenis. Ik zou deze boeken nog wel eens willen lezen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rate this review:

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.