The Wicked King van Holly Black

The wicked king van holly black craving pages
the wicked king van holly black cover craving pages
Author:
Published: 1/8/2019
Format: ebook
You must be strong enough to strike and strike and strike again without tiring. The first lesson is to make yourself strong. After the jaw-dropping revelation that Oak is the heir to Faerie, Jude must keep her younger brother safe. To do so, she has bound the wicked king, Cardan, to her, and made herself the power behind the throne. Navigating the constantly shifting political alliances of Faerie would be difficult enough if Cardan were…

Na het lezen van het eerste deel van de The Folk of the Air trilogie van Holly Black werd ik bevangen door de drang om door te lezen. Toch bood ik weerstand, want ik wist dat ik na het tweede deel ook niet zou kunnen stoppen met lezen en het derde en laatste deel zou nog even op zich laten wachten. Dus was ik geduldig tot ook The Queen of Nothing eindelijk uit was en onlangs heb ik de laatste twee delen nek aan nek gebinged. Het. Was. Geweldig. 

Voor een beruchte serie-niet-uitlezer zoals ik is het best wel zeldzaam dat ik een reeks zo goed vind dat ik er meteen in verder wil. De enige andere series waarbij ik me ooit zo heb gevoeld waren De Edelsteen trilogie van Kerstin Gier, De Hongerspelen van Suzanne Collins en de Something Strange and Deadly reeks van Susan Dennard. Nu kan ik dus deze reeks aan dat rijtje toevoegen.

The wicked king van holly black craving pages

 

***Vriendelijke waarschuwing: dit is het tweede deel in de trilogie en hoewel ik mijn best doe ze te vermijden kan mijn review spoilers bevatten voor het eerste deel***

Kort samengevat...

Jude heeft het elfenrijk van de ondergang gered door Cardan met een list op de troon en in haar macht te krijgen. Natuurlijk neemt hij haar dat niet in dank af en hij grijpt iedere gelegenheid aan om het haar moeilijk te maken. Ondertussen is het vooral aan Jude om middels haar marionet te heersen over het rijk. En dat valt vies tegen.

Ik vond het einde van het eerste deel ronduit hartverscheurend. Man oh man, wat leefde ik mee met Cardan en Jude in het eerste boek. En in het tweede boek was dat trouwens niet minder. Holly Black heeft niet alleen een wereld gecreëerd die de verbeelding te boven gaat, maar ook personages die stuk voor stuk tot leven komen in je fantasie tot op het punt dat je zou kunnen geloven dat je zomaar een elf tegen zou kunnen komen tijdens een wandelingetje met de hond (bijvoorbeeld).

Ik vond het fantastisch dat er in dit deel dieper ingegaan wordt op de complexe politieke situatie van het rijk. Het was geweldig om Jude in een rol te zien die haar totaal niet lag, maar waar ze nu eenmaal aan vast zat. Het gaf ons de kans om een heel andere kant van haar te leren kennen. Sure ze was in het eerste boek ook al ambitieus en een echte doorzetter. Daar heb ik het niet perse over. In dit boek komen juist haar onzekerheden op een hele toffe manier wat meer naar voren en dan maakte haar nog menselijker. Als dat al mogelijk is aangezien haar menselijkheid nogal opvalt tussen de elfen.

Het boek is wederom geschreven met lekker veel vaart. Voor je het weet zit je tot aan je nek in de ellende en twijfel je aan de motieven van zowel vriend als vijand. Daar kan ik zo van genieten wanneer ik een boek lees.

Een van de meest fantastische dingen aan deze reeks is dat geen enkel personage puur kwaadaardig of goed is. Daardoor ben je het zo nu en dan eens met de redenatie van een superschurk en af en toe hardnekkig oneens met een plan van de good guys. Persoonlijk vind ik het heerlijk in dat morele, grijze gebied. Holly Black schrijft dat als geen ander.

Ik hou van deze trilogie.

Fijn om te weten...

  • The Wicked King is het tweede deel in de The Folk of the Air trilogie
  • Het vorige deel is The Cruel Prince (#1) en de serie komt tot een einde in The Queen of Nothing (#3) 
  • Liefhebbers die houden van boeken met heel veel drama: liefdesdrama, familiedrama, politieke drama's enzovoorts zullen hiervan smullen
  • Fans van fantasy trouwens ook
  • Voor iedereen die nog lang geen genoeg heeft van verhalen over feeën: Holly Black heeft nog meer boeken over de wezens geschreven

Nu jij...

  • Welk tweede deel uit een serie vond jij juist heel erg tegenvallen?
  • Ben je wel eens gestopt met een serie n.a.v. een teleurstellend vervolg?
  • Welke serie hield jou van begin tot einde in zijn greep?

Laten we het over boekenreeksen (en feeën) hebben in de reacties hieronder.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rate this review:

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.