The Queen of Nothing van Holly Black

queen of nothing van holly black craving pages
the queen of nothing van holly black cover craving pages
Author:
Genre:
Publisher:
Published: 11/19/2019
Format: ebook
He will be destruction of the crown and the ruination of the throne. Power is much easier to acquire than it is to hold onto. Jude learned this lesson when she released her control over the wicked king, Cardan, in exchange for immeasurable power. Now as the exiled mortal Queen of Faerie, Jude is powerless and left reeling from Cardan’s betrayal. She bides her time determined to reclaim everything he took from her. Opportunity arrives…

Als iemand die gehypete boeken normaal gesproken vermijd als de pest is het best een wonder dat ik uiteindelijk ben gezwicht voor de vele lofuitingen rondom The Folk of the Air trilogie van Holly Black. Daarbij was deel een nog niet zo lang geleden voor nog geen twee euro te koop in de Kindle store, wat mij precies het laatste zetje gaf dat nodig was om het boek te lezen en thank God I did! Dit is een van die zeldzame trilogieën die de hype helemaal waard is als je het mij vraagt. 

Natuurlijk wilde ik na deel een het liefst meteen verder lezen, maar gezien de cliffhanger op het einde durfde ik niet goed. Want als ik ook na deel twee meteen verder wilde dan zou het nog maanden duren voordat dat kon aangezien Queen of Nothing nog niet was verschenen. En dus wachtte ik tot ook het derde deel uit was om de rest van de trilogie in een ruk uit te kunnen lezen.

queen of nothing van holly black craving pages

***Deze review gaat over het derde deel in de The Folk of the Air trilogie van Holly Black en kan mogelijk spoilers bevatten voor de voorgaande delen.***

Kort samengevat...

Na de gebeurtenissen in deel twee is Jude verbannen uit het rijk van de feeën, maar het duurt niet lang voordat haar tweelingzus opduikt om haar om hulp te smeken. Met lood in haar schoenen keert Jude terug naar haar koninkrijk waar ze een nog grotere rommel ontdekt dan die ze achter heeft gelaten.

Mijn feels...

We beginnen het verhaal niet lang na de gebeurtenissen van boek twee en dat is erg fijn voor de bingereaders zoals moi. Hoewel het interessant is om te zien hoe Jude zich "aanpast" aan het leven in de mensenwereld kon ik natuurlijk niet wachten tot haar weerzien met Cardan in het rijk van de Feeën. Gelukkig laat dat moment niet lang op zich wachten.

Vanaf bladzijde een zit er namelijk ontzettend veel vaart in het verhaal. Nu heeft Holly Black natuurlijk een hele vlotte schrijfstijl die je het gevoel geeft dat je door haar verhalen heen vliegt, maar in dit boek vond ik sommige onderdelen helaas een klein beetje onderbelicht. Wat mij betreft had de auteur best wat meer uit mogen breiden over de achtergrond van bepaalde personages en ja... ze had me best wat langer mogen kwellen met de breuk tussen Cardan en Jude. Ik ben een lezer: stiekem hou ik ervan als auteurs mijn hart behandelen als oud vuil (zolang er hoop blijft op een happily ever after).

Al snel werd me duidelijk dat 'vaart' een van de belangrijkste elementen van dit boek is. De gebeurtenissen volgen elkaar in rap tempo op en hoewel ik dat al kende van de vorige delen, vond ik het in dit boek nóg een tikkeltje extremer. Natuurlijk is er op zich niets mis met een lekker tempo in een boek, maar het is wel jammer als er bepaalde situaties voorbij gedraafd worden terwijl je er als lezer graag wat meer over had willen weten.

Ik moet zeggen dat ik desondanks wel heel erg tevreden ben over het slot van deze trilogie. Het was spannend, meeslepend, romantisch, verrassend en ronduit fantastisch! Alles wat ik van het einde had verwacht en meer. Eigenlijk heb ik er nog lang geen genoeg van. Gelukkig heeft Holly Black nog meer verhalen over feeën op haar naam staan.

Fijn om te weten...

  • The Queen of Nothing is het derde deel in de The Folk of the Air trilogie
  • Hij wordt voorgegaan door The Cruel Prince (#1) en The Wicked King (#2)
  • Het is een aanrader voor liefhebbers van hate to love romances
  • Maar ook voor liefhebbers van politieke intrige
  • En natuurlijk voor de fantasy liefhebbers
  • Het eerste boek in de reeks wordt in 2020 vertaald door uitgeverij de Boekerij
  • Je wilt dit boek in je leven!

Nu jij...

  • Ben jij gevoelig voor hype rondom een boek?
  • Welk gehypete boek vond jij de hype dubbel en dwars waard?
  • Welke YA boeken zou jij nog meer graag in het Nederlands willen zien?

Laat een reactie achter in de comments dan kunnen we er gezellig over kletsen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.