The Prince and the Dressmaker van Jen Wang

The prince and the dressmaker van jen wang craving pages
the prince and the dressmaker van jen wang cover craving pages
Author:
Publisher:
Published: 2/13/2018
Format: Paperback
Paris, at the dawn of the modern age: Prince Sebastian is looking for a bride―or rather, his parents are looking for one for him. Sebastian is too busy hiding his secret life from everyone. At night he puts on daring dresses and takes Paris by storm as the fabulous Lady Crystallia―the hottest fashion icon in the world capital of fashion! Sebastian’s secret weapon (and best friend) is the brilliant dressmaker Frances―one of only two people…

Een van de redenen dat ik zo'n liefhebber ben van Scribd is het grote aanbod graphic novels die de dienst te bieden heeft. Zo las ik er bijvoorbeeld alle tot op heden verschenen volumes van Giant Days en Goldie Vance en maakte ik kennis met graphic novels zoals Fence, Misfit City en Brave Chef Brianna. En tot mijn grote genoegen staat The Prince and the Dressmaker er ook op. 

Voor degene die het boek niet kennen; een poosje geleden was dit boek een regelrechte hype op booktube. Auteur en illustrator Jen Wang kende ik al van haar prachtige artwork in de graphic novel Real Life van Corey Doctorow, en daardoor was ik enorm benieuwd naar haar eigen graphic novel. Zonder echt te weten wat me te wachten stond begon ik met het lezen van dit boek en ik moet eerlijk bekennen dat ik maar zelden zo heb genoten van een graphic novel.

The prince and the dressmaker van jen wang craving pages

Mijn feels...

In The Prince and the Dressmaker maken we kennis met een jonge kleermaakster Frances die wordt bespot door haar collega's om haar excentrieke ontwerpen. Maar op een dag wordt Frances opgehaald door een mysterieuze fan van haar werk. Frances wordt naar het paleis gebracht waar ze ontdekt dat de jonge prins Sebastian degene is die zo dol is op haar creaties. Hij bekent dat hij het heerlijk vind om 's avonds in het geheim door Parijs te paraderen in prachtige jurken. Frances belooft zijn geheim te bewaren en jurken voor hem te blijven maken en zo begint een prachtige vriendschap.

De illustraties in dit boek zijn zo mooi! Jen Wang heeft een unieke stijl; haar personages lijken vrij jeugdig, maar ze bruisen van kleur en hun gelaatstrekken zijn enorm sprekend en overtuigend. Het is gemakkelijk om te vergeten dat je een graphic novel leest omdat ze de personages echt tot leven weet te wekken in haar werk.

Zowel Frances als Sebastian zijn personages om van te houden. Haar ambitie is heerlijk en gaf me kriebelvingers om zelf ook creatief aan de slag te gaan (niet per se met een naaimachine, maar toch). En Sebastian is zo heerlijk zichzelf. Hij weet waar hij van houdt en heeft voor zichzelf een omgeving gecreëerd waarin hij veilig diegene kan zijn. Wel in het geheim, want hoewel hij zichzelf niet schaamt voor wie hij is, is hij zich er heel erg bezig met de gedachte dat het voor zijn ouders - de koning en koningin - wel awkward kan zijn om uit te moeten leggen dat hun zoon zich graag in vrouwenkleding steekt.

De hele graphic novel geeft je gewoon een warm gevoel van binnen. Het is een heel fijn, modern verhaal in een klassiek jasje en heeft een sprookjesachtige sfeer. Ik hoop dat er nog veel meer graphic novels verschijnen die zich kunnen meten met dit pareltje.

Fijn om te weten...

  • Triggerwarning voor een geforceerde coming out
  • Hoewel het een graphic novel is bruist het van de emotie
  • Ik werd zelden zodanig meegesleept door een graphic novel als door The Prince and the Dressmaker
  • Mooie representatie van diversiteit
  • Een hoopvol verhaal

Welke graphic novels moet ik volgens jou zeker aan mijn wil-ik-lezen-lijst toevoegen?

One thought on “The Prince and the Dressmaker van Jen Wang

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rate this review:

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.