The Magicians – Lev Grossman

The magicians lev grossman craving pages
The magicians lev grossman craving pages
Author:
Genres: ,
Publisher:
Published: 10/8/2009
Format: Paperback
NOW A MAJOR TV SERIES In a secret world of forbidden knowledge, power comes at a terrible price ... Quentin Coldwater's life is changed forever by an apparently chance encounter: when he turns up for his entrance interview to Princeton he finds his interviewer dead - but a strange envelope bearing Quentin's name leads him down a very different path to any he'd ever imagined. The envelope, and the mysterious manuscript it contains, leads to…

The magicians lev grossman craving pages

Zoals jullie onlangs hebben kunnen lezen ben ik de laatste tijd licht - ahum - geobsedeerd door de televisieserie THE MAGICIANS. Niet gek dus dat ik ook de boeken wilde lezen waarop deze toffe serie is gebaseerd. Toen ik een exemplaar spotte bij de Van Piere in Eindhoven voelde het alsof het lot me probeerde duidelijk te maken dat het hoog tijd werd om de daad bij het woord te voegen en dat heb ik dus de afgelopen maand gedaan.

THE MAGICIANS draait om Quinten Coldwater, een heel gewone jongeman die het geluk heeft dat hij wordt toegelaten tot een prestigieuze toverschool; Brakebills. Daar brengt hij de komende jaren (zo’n driekwart van het boek) door met het leren van magie.

En op het einde van het boek gebeurt er iets spannends.

Ik weet ook wel dat bovenstaande niet echt bruist van het enthousiasme, maar in alle eerlijkheid kan ik dat ook niet opbrengen voor dit boek. Hoewel het goed geschreven is: een beetje rauw, plat en met rake vergelijkingen... is het zooo verschrikkelijk laaaangzaaaam.

Iets waar ik de auteur in ieder geval wel om kan loven is het feit dat hij een meesterlijke world builder is. Ook ontbreekt het zijn personages absoluut niet aan diepgang en kleur. Daar scoort hij punten mee! Jammer alleen dat ik me oprecht ging ergeren aan de overdaad aan details.

En het is zo jammer mensen! Ik denk dat als de auteur wat minder zijn best had gedaan op het formuleren van poëtische - en soms ronduit rare - zinnen het boek mijn aandahct veel gemakkelijker vast zou hebben gehouden.

Om jullie een idee te geven van hoe het voelde om dit boek te lezen; Ken je Philippe Geubels? Zoek hem even op op YouTube. Stel je nu voor dat je een audioboek van 16+ uur moet leesteren dat is ingesproken door deze man. Nu heb je een goed idee van hoe het voor mij voelde om me door THE MAGICIANS te worstelen. En dat vind ik oneindig jammer.

Toch gebeurt er op het einde ein-de-lijk wel iets spannends wat kan verklaren waarom sommige mensen wel verder willen lezen in deze serie. Persoonlijk kon ik er tegen die tijd alleen niet meer van genieten. Ik ergerde me al te veel.  Daarom houd ik het vanaf nu bij de televisieserie.

Ken jij verfilmingen die beter waren dan het boek?

2 thoughts on “The Magicians – Lev Grossman

    Hahaja dat had ik al verwacht. 😉 En laten we wel wezen, Quinten is nou ook niet echt het meest fijne personage om over te lezen. Ik heb het boek zo’n 9 jaar geleden voor het eerst gelezen en vorig jaar (denk ik) herlezen en ik merkte wel dat ik het de tweede keer al veel minder leuk vond dan de eerste keer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rate this review:

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.