The Hating Game van Sally Thorne

The hating game van sally thorne craving pages
The hating game sally thorne cover craving pages
Author:
Genre:
Published: 8/9/2016
Format: Paperback
Nemesis (n.) 1) An opponent or rival whom a person cannot best or overcome; 2) A person’s undoing; 3) Joshua Templeman. Lucy Hutton and Joshua Templeman hate each other. Not dislike. Not begrudgingly tolerate. Hate. And they have no problem displaying their feelings through a series of ritualistic passive aggressive maneuvers as they sit across from each other, executive assistants to co-CEOs of a publishing company. Lucy can’t understand Joshua’s joyless, uptight, meticulous approach to…

Deze maand doe ik mee aan 3(!) readathons: deze week doe ik mee aan Contemporaryathon, komend weekend wordt op Hebban de HYARomanceathon georganiseerd en de VaLITines leesmarathon loopt de hele maand door. Door deze leesmarathons lees ik de afgelopen tijd veel meer feelgood, new adult en contemporary dan gebruikelijk. 

The Hating Game van Sally Thorne is een veelbesproken boek in de Engelstalige blogosphere. Een aantal van mijn favoriete bloggers gaven het boek al alle sterren, en dus was ik dolgelukkig toen ik dit boek in een swap cadeau kreeg.

 

MIJN FEELS...

In het boek maken we kennis met kantoorrivalen Lucy en Joshua. De twee beginnen en eindigen hun dagen met gekibbel en getreiter waardoor Lucy ervan overtuigd is dat Joshua al net zo’n gepassioneerde hekel aan haar heeft als zij aan hem. Tot hij haar op een dag in de lift overvalt met een heel ander soort passie ;).

Ik vond zowel Lucy als Josh erg leuke personages al vond ik hun typetjes wel een klein beetje overdreven. Lucy wordt neergezet als een braaf buurmeisje: een tikkeltje preuts, een truttige garderobe een een verzameling waarbij vergeleken mijn Suske & Wiske collectie stoer is. Joshua is uiteraard haar tegenpool met zijn gelikte pak en zijn knap-en-dat-weet-hij houding. Ik ontken niet dat dit een fijne frictie tussen de twee veroorzaakt, maar het was allemaal nét een beetje over the top voor mij.

Maar goed met twee personages die zo over te top zijn knetteren de vonken tussen de twee ook des te meer en dat leest dan weer wel heel erg fijn. Sally Thorne heeft een hele fijne schrijfstijl waardoor het gemakkelijk is door ongemerkt uren te blijven lezen. Voor je het weet is het boek alweer uit en wil je eigenlijk alleen nog maar heel snel haar nieuwe boek bestellen.

Het concept is natuurlijk niet bijster origineel. We hebben de van-vijanden-naar-vriendje-en-vriendinnetje trope al supervaak gezien in zowel boeken als film. Om die reden vond ik het zo nu en dan erg gemakkelijk om te voorspellen wat er zou gebeuren. Wat overigens niet betekent dat ik er niet van genoten heb.

Het is gewoon een erg leuk boek wat ik met plezier heb gelezen, maar mega-indrukwekkend... not so much.

FIJN OM TE WETEN...

  • Het nieuwste boek van Sally Thorne is onlangs (eindelijk) verschenen
  • Als ik de gewoonte had om boeken met elkaar te vergelijken zou ik zeggen dat dit boek een aanrader is voor liefhebbers van Sophie Kinsella
  • Al is het wel een tikkeltje spicey’er dan de Shopaholic reeks
  • Joshua is echt een hottie
  • Ik stel me hem voor als Nathaniel uit Crazy Ex-Girlfriend (kwijl)
  • Ook een heel fijn LOL boek

Lees jij graag feelgood boeken? Wat zijn jouw ultieme aanraders?

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rate this review:

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.