The Duchess Deal van Tessa Dare

the duchess deal van tessa dare craving pages
the duchess deal van tessa dare cover craving pages
Author:
Genre:
Publisher:
Published: 8/22/2017
Format: Mass Market Paperback
When girl meets Duke, their marriage breaks all the rules… Since his return from war, the Duke of Ashbury’s to-do list has been short and anything but sweet: brooding, glowering, menacing London ne’er-do-wells by night. Now there’s a new item on the list. He needs an heir—which means he needs a wife. When Emma Gladstone, a vicar’s daughter turned seamstress, appears in his library wearing a wedding gown, he decides on the spot that she’ll…

Wanneer je aan vrouw vraagt welke boeken zij las als kind dan verwacht je waarschijnlijk antwoorden zoals De babysitters club, Floortje of De Olijke Tweeling. Maar dit soort boeken waren niet aan mij besteed. Als klein meisje was ik dankzij mijn oma al verslaafd aan The Bold and the Beautiful, en daarmee vergeleken zijn bovenstaande boekjes natuurlijk op zijn zachtst gezegd vrij mak. 

Ik werd vooral aangetrokken door de pockets in de supermarkt met covers waarop beeldschone prinsessen werden omarmd door knappe, schaarsgeklede manskerels. En zo werd ik nog voor de pubertijd uberhaubt toe kon slaan al verslaafd aan kasteelromannetjes. Later werd mij duidelijk dat mijn smaak nogal apart was en dus richtte ik me op leesmateriaal dat gepaster was voor mijn leeftijd, en nu... jaren later, heb ik dit genre herontdekt dankzij Tessa Dare.

the duchess deal van tessa dare craving pages

Mijn feels...

The Duchess Game vertelt het verhaal van Emma; een jonge vrouw die nadat haar vader haar verstoten heeft aan de slag is gegaan als naaister. Het is zwaar werk voor weinig loon. Dus wanneer een klant haar weigert te betalen voor de bruidsjurk die ze niet langer nodig heeft aangezien ze haar verloving heeft verbroken besluit Emma om compensatie te eisen van de voormalige verloofde van de vrouw: de hertog van Ashbury, die zwaar verminkt is geraakt in een oorlogsongeval.

Opdat hij niet om haar heen kan verschijnt ze op zijn drempel uitgedost in de bruidsjurk en de hertog, die verlegen zit om een vrouw, doet haar een wel heel bijzonder voorstel. Hij biedt haar zijn hand aan en de titel van hertogin mits ze ermee instemt hem een erfgenaam te schenken.

Terwijl ik dit zit te typen besef ik me steeds meer hoe afschuwelijk deze samenvatting klinkt. Alsof hij haar vraagt om zijn persoonlijke hoer te worden of zoiets, maar ik beloof je dat het allemaal lang niet zo vrouwonvriendelijk is als het klinkt. Emma is een tof personage met een scherp verstand en heel veel pit. Ze laat niet over zich heen walsen door de hertog en hoewel ze eigenlijk al besloten heeft om op zijn voorstel in te gaan heeft ze ook nog wat harde eisen voor hem.

De chemie tussen de twee spat vanaf hun meet cute meteen van de pagina en zal je gegarandeerd vlinders in je buik bezorgen. Intellectueel lijken de twee aan elkaar gewaagd, maar emotioneel heeft Emma een streepje voor op de hertog. Toch groeit hij enorm dankzij haar zorgen en affectie en de manier waarop hun relatie ontwikkelt is zo romantisch dat ik tijdens het lezen meerdere malen vreesde dat ik van de bank zou smelten. De twee zijn zo schattig!

Een manier waarop Tessa Dare zich onderscheidt van andere auteurs in het genre is de humor waarmee ze haar verhalen doorspekt. Het ene moment was ik volop in zwijmelmodus en het andere moment lag ik helemaal in een deuk. Ook wist ze me met haar koppige, mannelijke hoofdpersonage meer dan eens zodanig te frustreren dat ik bijna mijn mobiel tegen de muur wilde smijten.

Over audioboeken doe ik over het algemeen langer dan over fysieke boeken, maar in dit geval kon ik niet stoppen met luisteren. Ik ging serieus op zoek naar hersenloze klusjes in en rondom het huis zodat ik verder kon luisteren naar de belevenissen van Ash en Emma. Wat een heerlijk koppel.

Ik ben overigens meteen na het luisteren van dit boek begonnen in het tweede deel: The Governess Game en die is al net zo yummie.

Audioboek review 🎧

 

Het audioboek wordt voorgelezen door Mary Jane Wells. Deze dame heeft inmiddels enorm veel audioboeken ingesproken en wanneer je begint te luisteren wordt al snel duidelijk waarom. Ze heeft een geweldig gevoel voor timing en intonatie. De manier waarop ze de hertog inspreekt is trouwens geweldig. Omdat het verhaal vanuit het perspectief van Emma wordt verteld doet Mary Jane Wells de stem van de hertog alsof Emma zijn stem na probeert te doen. Dit is briljant! Het komt een klein beetje spottend over en dat past perfect bij de sfeer van het verhaal. Ik vind het echt heerlijk om naar deze dame te luisteren.

Fijn om te weten...

 • Het vervolg op The Duches Deal heet The Governess Game
 • Deel drie verscheen vorige maand (augustus 2019) en heet The Wallflower Wager
 • Ieder deel heeft twee compleet andere hoofdpersonen
 • Daardoor kun je gemakkelijk alle delen in de reeks afzonderlijk lezen
 • De hoofdpersonen uit deel twee en drie maken wel al een cameo in het eerste deel
 • Dus dit mis je wel wanneer je begint bij deel twee (of drie)
 • Verwacht geen hoogstaande literatuur
 • Maar bereid je wel voor om hardop te lachen om de heerlijk banter tussen de hoofdpersonen

Wat las jij graag toen je nog klein was?

3 thoughts on “The Duchess Deal van Tessa Dare

   Oh, griezelboeken las ik vroeger ook heel graag! Maar ik heb er eigenlijk de afgelopen jaren bijna geen tot geen gelezen, misschien moet ik daar toch ook nog eens werk van maken 🙂

  Ik heb toch wel een aantal keren de Olijke Tweeling gelezen als kind. Maar ik heb ook boeken versleten van Tiny en niet vergeten van Barbie. Want ooit was ik lid van de Barbie boekenclub (geen idee of het zo heette) Ik kreeg in ieder geval af en toe van Barbie een boek opgestuurd en ik vond het geweldig.

  Ik vind dat je de recensie van dit boek wel goed geschreven hebt, toch heb ik niet echt interesse in dit boek. Maar dit is gewoon omdat het niet echt mijn genre is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rate this review:

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.