The Cruel Prince van Holly Black

the cruel prince van holly black craving pages
The cruel prince van holly black cover craving pages
Author:
Published: 1/2/2018
Format: Hardcover
Of course I want to be like them. They’re beautiful as blades forged in some divine fire. They will live forever. And Cardan is even more beautiful than the rest. I hate him more than all the others. I hate him so much that sometimes when I look at him, I can hardly breathe. Jude was seven when her parents were murdered and she and her two sisters were stolen away to live in the…

Ik ben geen fan van boeken die enorm worden gehypet. Onbewust lees ik dergelijke boeken eigenlijk nauwelijks omdat ik in het verleden te vaak teleurgesteld ben geweest door deze boeken. Een boek dat ongelofelijk werd gehypet is toch wel The Cruel Prince van Holly Black. Nu ben ik fan van haar werk, maar toch lukte het me maar niet om me ertoe te zetten dit boek te lezen.

Holly Black wordt door haar fans ook wel The Queen of the Faeies genoemd. Dat belooft wat aangezien ik sowieso al fan van haar ben en dan heb ik nog niet eens een feeënboek van haar hand gelezen (tot nu toe tenminste). Ik had dan ook voorzichtig, hoge verwachtingen van The Cruel Prince maar helaas heeft het boek niet zo veel indruk op me gemaakt als dat ik had verwacht.

the cruel prince van holly black craving pages

Mijn feels...

Jude en haar zussen ontmoeten de biologische vader van een van hen voor het eerst wanneer hij op komt dagen om hun moeder te vermoorden en zijn dochters te ontvoeren naar het feeënhof. Jude wil dolgraag zijn zoals de ogenschijnlijk perfecte wezens die haar omringen, maar ze wordt dagelijks aan haar tekortkomingen herinnerd. Mede dankzij de lelijke pesterijen van prins Cardan.

Ik vond dit boek eerlijk gezegd maar mèh. Ik begrijp de hype wel, maar ik voel hem zelf helaas niet. En ik heb geen flauw idee waar dat precies aan ligt. Het verhaal op zich vond ik erg origineel en meeslepend. De personages waren erg tof en goed uitgewerkt zodat ze echt tot leven kwamen in mijn verbeelding. En de spanning tussen Jude en Cardan liet mijn hart sneller kloppen.

Jude is een vrij fel type. Ze is ambitieus en zet alles op alles om haar dromen te realiseren. Precies het type hoofdpersoon waar ik normaal gesproken erg van hou. Toch was er iets aan haar persoonlijkheid wat me een beetje tegenstond. Ze was roekeloos, bij vlagen egoïstisch en koppig als een ezel. Vaak kan ik die eigenschappen wel waarderen, maar dit keer... nee.

Ik was wel fan van de manier waarop ze prins Cardan aanpakte wanneer hij haar pestte. Het feit dat ze zich de kaas niet van het brood laat eten herstelde haar een klein beetje in mijn achting. Helaas niet genoeg om echt indruk te maken.

De dynamiek tussen Cardan en Jude vond ik heerlijk, maar toch is de chemie tussen de twee geen groot onderdeel van het verhaal. Ik vermoed dat de meeste mensen die het boek lezen al heel vlot doorhebben dat Cardan een meisjes-plagen-kusjes-vragen-vent is. Toch heeft hij een zekere charme.

Wat het boek redde was de politieke intrige op het einde van het boek. Wat zat ik in spanning tijdens het lezen van de laatste paar hoofdstukken. Eindelijk werd ik er weer aan herinnerd waarom Holly Black toch echt wel een van mijn favoriete auteurs is. Dus zelfs al liet de romantiek te wensen over in dit boek, ben ik toch heel blij dat ik het heb gelezen. En door het einde sta ik al helemaal te popelen om het vervolg te gaan lezen.

Fijn om te weten...

  • Holly Black bewijst dat ze de bijnaam Queen of the Faeries meer dan verdiend
  • De wereld is fantasierijk en wordt filmisch omschreven
  • Een perfect boek voor iedereen die houdt van love to hate romance
  • Maar persoonlijk vind ik de onderlinge relaties van Judes familie veel boeiender
  • Het boek eindigd op een manier waardoor je onmiddellijk naar het vervolg wilt grijpen
  • Dus beschouw jezelf een gewaarschuwd mens
  • Of fee

Ken jij nog meer leuke boeken over fae / faeries? Zeg niet Het Hof van Doorns en Rozen of de vervolgen daarop.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.