The City of Brass van S.A. Chakraborty

City of brass s.a. Chakraborty craving pages
The city of brass van s.a. Chakraborty cover craving pages
Genre:
Publisher:
Published: 3/8/2018
Format: Hardcover
Step into The City of Brass, the spellbinding debut from S. A. Chakraborty—an imaginative alchemy of The Golem and the Jinni, The Grace of Kings, and One Thousand and One Nights, in which the future of a magical Middle Eastern kingdom rests in the hands of a clever and defiant young con artist with miraculous healing gifts Nahri has never believed in magic. Certainly, she has power; on the streets of 18th century Cairo, she’s…

Het is geen geheim dat ik hou van verhalen met Oosterse invloeden. Ik wijt het aan een van mijn allereerste fictional crushes: Aladdin. Een paar jaar geleden heb ik zelfs een verhaal geschreven geinspireerd door de verhalen uit duizend-en-een-nacht.

Wanneer ik oppas kan regelen schuif ik graag aan bij de Leesbeesten leesclub van Emmy (zonenmaan.net). Tijdens een van deze leesclubs werd ik als door een magneet aangetrokken door dit boek. Op de een of andere manier blijft er altijd wel iets aan mijn handen plakken bij van Piere en in dit geval heb ik daar totaal geen spijt van. The City of Brass is alles waar ik op kon hopen en meer...

City of brass s.a. Chakraborty craving pages

MIJN FEELS...

We maken kennis met Nahri, een meisje dat haar natje en haar droogje bij elkaar zwendelt als bovennatuurlijk genezeres. Op een dag wordt ze ingeschakeld door een bezorgde moeder om diens bezeten dochter te verlossen van een kwade geest. Nahri improviseert een mooi spektakel rondom de uitdrijving om de moeder tevreden te stellen, maar roept in het proces écht een geest op. Vanaf dat moment belandt Nahri van de ene penibele situatie in de andere.

Er is eigenlijk niets aan dit boek wat ik niet fantastisch vond. De eerste kennismaking met Nahri is een hele fijne. Ze wordt onmiddellijk neergezet als een sterke jonge vrouw. Ze draait haar hand niet om voor stelen, liegen en bedriegen om te overleven, maar tegelijkertijd heeft ze ook hele sterke normen en waarden. Dat vind ik persoonlijk een te gekke combinatie in een hoofdpersoon.

De Oosterse sfeer in dit boek is zo prachtig omschreven dat ik me verbeelde dat ik de geur van exotische kruiden en specerijen kon ruiken. Het verhaal en de setting komen tot leven in dit boek en dat zonder dat de auteur zich moet behelpen met langdradige beschrijvingen die afleiden van het verhaal.

Achterin het boek stond een glossary met daarin woorden uitgelegd die mogelijk onbekend zijn bij lezers van het boek. Zelf heb ik daar geen gebruik van gemaakt omdat de betekenis van deze moeilijke woorden eigenlijk ook heel goed in te schatten is dankzij de fijne schrijfwijze van de auteur.

Het is een boek met heel veel politieke intrige. Soms vond ik het wel erg lastig om bij te houden wie wie nu haatten en wie er vriendjes waren met wie en waarom. Daarom moest ik zo nu en dan wel even terug bladeren omdat ik de draad even kwijt was. Mocht je nou een hartgrondige hekel hebben aan boeken waarin politiek een grote rol speelt. Lees het dan alsjeblieft voor de hele fijne slow burning romance of voor de epische fantasy elementen.

Echt dit boek mensen... Dit boek... *zucht

FIJN OM TE WETEN...

  • Dit is absoluut géén geschikt boek voor je als je Engels niet je van het is
  • Of als je in de war raakt van heeel veel personages met namen die erg op elkaar lijken
  • Als je van slow burning romance houdt dan is dit een must read
  • Hoewel het een dikke pil is leest het boek als een trein
  • Het boek is verteld vanuit twee perspectieven
  • Het had verteld moeten worden vanuit drie perspectieven
  • ...vind ik tenminste

Over welke culteren lees jij graag?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.