Suitors and Sabotage van Cindy Anstey

suitors and sabotage van cindy anstey craving pages
suitors and sabotage van cindy anstey cover craving pages
Author:
Publisher:
Published: 4/17/2018
Format: Hardcover
Shy aspiring artist Imogene Chively has just had a successful Season in London, complete with a suitor of her father's approval. Imogene is ambivalent about the young gentleman until he comes to visit her at the Chively estate with his younger brother in tow. When her interest is piqued, however, it is for the wrong brother. Charming Ben Steeple has a secret: despite being an architectural apprentice, he has no drawing aptitude. When Imogene offers…

Mijn liefde voor lezen is er langzaamaan ingeslopen. Het begon ooit met een boek dat ik van mijn oma mocht lenen: Jane Eyre. En daarna had ik de smaak voor historische romances helemaal te pakken. Mijn zakgeld ging dan ook meer dan eens op aan de voordelige kasteelromannetjes uit de supermarkt. Ik vrat het op! 

Om die reden verwacht ik ook iedere keer weer dat historische YA verhalen me volledig in zullen pakken. Van Suitors and Sabotage had ik dan ook hele hoge verwachtingen. De cover sprak onmiddellijk tot de verbeelding en de samenvatting klonk ook veelbelovend. Nu maar hopen dat de inhoud zoveel belofte ook waar zou maken.

suitors and sabotage van cindy anstey craving pages

Kort samengevat...

Na een succesvol seizoen besluit Imogene's aanbidder om de zomer met haar door te brengen op het landgoed van haar ouders. Hij neemt zijn jongere broer, die gek is op archeologie, mee naar het landgoed. Al snel bloeit er iets moois op tussen Imogene... en de verkeerde broer.

Mijn feels...

Als liefhebber van geschiedenis én romantiek kan ik de nieuwste trend in het YA landschap enorm waarderen. Er verschijnen langzaam maar zeker steeds meer historische jongeren romans bruisend van avontuur, romantiek en intrige. Suitors and Sabotage doet ook enorm zijn best om een verrijking van het huidige aanbod te zijn, maar slaagt daar jammer genoeg niet helemaal in.

De kennismaking met Imogene verliep niet heel erg soepel. Al heel snel had ik haar bestempeld voor wat ze is: een rasechte Mary Sue die totaal niet interessant genoeg is om een boek te dragen. Omdat ik nog niet bepaald ver in het boek was hield ik me vast aan de hoofd dat ze emotioneel nog zou groeien, maar helaas... not so much. 

De overige personages uit het boek vond ik weliswaar leuker dan Imogene, maar ook zij hadden erg weinig diepgang. Eigenlijk was er op een gegeven moment nog maar een reden waarom ik verder bleef lezen in het boek; ik wilde namelijk weten wie er achter de mysterieuze ongelukken zat die de vrienden de hele zomer plaagden.

Al vrij vroeg in het verhaal had ik zo mijn vermoeden, maar tegelijkertijd hoopte ik echt heel hard dat ik het fout had zodat het boek me tenminste een keer kon verrassen. Maar nee hoor, mijn detective skills hadden het bij het rechte eind en zo eindigde het boek ook nog eens met een sisser.

Over de romantiek valt helaas ook niet veel meer te zeggen dan over de personages. Er was niet écht sprake van insta-love, maar het voelde toch erg geforceerd. Ik miste chemie tussen de personages en daardoor sloeg ik uiteindelijk het boek dicht met een mèh-gevoel wat me niet lekker zat.

Jammer.

Fijn om te weten...

  • Triggerwarning: jonge mensen die zich voorbereiden op hun huwelijk (maar jong trouwen was normaal in die tijd)
  • Cindy Anstey heeft al heel wat boeken op haar naam staan
  • Ze schrijft voornamelijk standalone boeken
  • Daar scoort ze toch weer punten mee in mijn boek

Nu jij...

  • Lees jij graag historische fictie?
  • Met welke populair personage had jij helemaal niks?
  • Wanneer kocht jij voor het laatst een boek vanwege de cover?

Laten we het erover hebben in de comments hieronder.

De links hieronder zijn affiliate links. Shoppen via deze links kost je niets extra's maar levert mij een kleine commissie op die ik kan investeren in Craving Pages.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.