Sick van Tom Leveen

Sick van tom leveen craving pages
Sick tom leveen cover craving pages
Author:
Publisher:
Title:
Published: 10/1/2013
Format: Hardcover
Breakfast Club meets The Walking Dead as a group of unlikely allies tries to survive a deadly outbreak. Brian and his friends are not part of the cool crowd. They’re the misfits and the troublemakers—the ones who jump their high school’s fence to skip class regularly. So when a deadly virus breaks out, they’re the only ones with a chance of surviving. The virus turns Brian’s classmates and teachers into bloodthirsty attackers who don’t die…

Deze maand doe ik mijn best om zo veel mogelijk - en minimaal 5 - boeken te lezen die ik op de kop heb weten te tikken voor maximaal 5 euro. Een van de boeken die ik voor een schijntje op de kop wist te tikken was Sick van Tom Leveen. Uit de kaft maakte ik al op dat het om een zombie-verhaal ging, maar ik heb onderschat hoe spanning ik het verhaal zou vinden. 

Ik geef het eerlijk toe; horror is niet echt mijn genre. Maar toch hebben dergelijke boeken mij in het verleden aangenaam verrast Nou ja, aangenaam is misschien het verkeerder woord aangezien dit soort boeken mijn toch minstens een paar dagen een goede nachtrust kosten. Van Sick ben ik ook nog lang niet bekomen.

Sick van tom leveen craving pages

MIJN FEELS...

In Sick maken we kennis met Brian en zijn vriendengroep. Op een gewone schooldag besluiten de jongens een paar uur te spijbelen. Wat ze niet weten is dat hun spijbeluurtjes de laatste zorgenloze momenten zijn voordat alles veranderd.

Uit angst voor hun drama lerares keren de jongens keurig op tijd terug voor toneel, maar terwijl zij met podiumattributen slepen breekt overal om hun heen een ware zombie-apocalyps uit. Pas wanneer een van hun vrienden voor hun ogen uit elkaar wordt gerukt tussen de kaken van een schoolgenoot krijgen ze in de gaten wat er aan de hand is. Samen met de andere leerlingen in toneelles barricaderen ze zich in het gebouw, maar ergens daarbuiten zijn Brians zus en de ex waar hij nog gevoelens voor heeft.

Brian is het type hoofdpersoon wat in ieder ander boek bestempeld zou worden als saai, maar in Sick is hij een hoognodige bron van rust in de chaos. Niet dat hij niet flipt wanneer hij getuige is van een brute zombie-aanval, maar hij reageert op manieren die heel erg geloofwaardig zijn en die passen bij zijn persoonlijkheid.

Waar het boek ook flink mee scoort zijn de afbeeldingen waarmee ieder hoofdstuk wordt ingeleid. De hoofdstukken zelf zijn verdeeld in tijdstippen waardoor je als lezer een heel goed idee krijgt van hoe snel het zombievirus zich verspreid. Mocht dat echter niet genoeg zijn dan zorgen de illustraties er wel voor dat je je al net zo claustrofobisch en paniekerig gaat voelen als de ingesloten kinderen in het drama lokaal. Zo is het eerste hoofdstuk een groot zwart vel met een zombie en tegen het laatste hoofdstuk bedekken ze de hele bladzijde. Geweldig!

In boeken met zoveel actie als Sick merk ik vaak dat er weinig aandacht is voor diepgang in de personages. Dat was totaal niet het geval in dit boek. Brians vrienden en familie hadden stuk voor stuk een hele sterke, unieke persoonlijkheid waardoor ik eigenlijk best nog meer boeken zou willen lezen in deze setting, steeds met een ander hoofdpersoon.

Mijn enige probleem met het boek is het feit dat het een standalone is. Voor een standalone vond ik het namelijk niet echt een bevredigend einde. Ik zit met honderden vragen in mijn hoofd waar ik waarschijnlijk nooit een antwoord op ga krijgen. Dat frustreert me mateloos, maar het maakt Sick wel tot een boek wat ik niet snel zal vergeten.

Echt een aanrader.

FIJN OM TE WETEN...

  • Sick is geen boek voor tere zieltjes
  • Het bevat veel geweld en gore
  • Het heeft niet echt een einde, want je blijft met honderden vragen zitten na het lezen
  • En dat terwijl het een standalone is
  • Wat mega frustrereend is
  • Voor mij althans
  • Ik ga sowieso meer van Tom Leveen lezen want hij schrijft echt heel catchy

Wanneer hield jij voor het laatst je hart vast tijdens het lezen van een boek?

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rate this review:

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.