Rikki van Abigail Strom

Rikki van abigail strom craving pages
Rikki van Abigail Strom cover craving pages
Genre:
Publisher:
Title:
Published: 9/22/2015
Format: Paperback
Ever since junior high and an ill-fated game of seven minutes in heaven, Rikki Eisendrath and Sam Payne have hated each others’ guts. But when they end up at the same college—and the same dorm—they figure it’s time to declare a truce. They even become friends… sort of. But when Sam asks Rikki to model for his sculpting project, they start spending more time together—and her feelings for him get more complicated. She tries to…

Als liefhebster van de televisieserie Gilmore Girls was ik onmiddellijk enthousiast toen er een leesmarathon werd aangekondigd die geheel in het teken staat van deze toffe serie. Natuurlijk doe ik dus mee. Een van de ‘opdrachten’ voor de leesmarathon is: lees een boek dat zich afspeelt op een middelbare school of de campus van een universiteit en dit boek leent zich perfect voor die uitdaging.

Dit boek telt niet zo heel veel bladzijden en dat maakt het natuurlijk perfect leesvoer tijdens een readathon. Ook de belofte van een fijne hate-to-love romance was genoeg om mij benieuwd te maken naar dit boek.

Rikki van abigail strom craving pages

Mijn feels...

Als jonge tieners worden Rikki en Sam tijdens een feestje veroordeeld tot zeven minuten in de hemel, maar ze ervaren het allebei niet echt als een hemels samenzijn. Sterker nog, wanneer ze weer uit de kast mogen zijn ze niet alleen concurrenten, maar wat Rikki betreft ook aartsvijanden. Ze staat dan ook te popelen om na een jarenlange vete eindelijk te kunnen verhuizen naar Hart University waar ze Sam nooit meer hoeft te zien. Helaas pakt dat allemaal wat anders uit dan ze had gehoopt want niemand minder dan Sam is een van de medebewoners van haar studentenflat.

Ik vond dit een erg vermakelijk boek voor tussendoor. Vanaf de proloog, die uitlegt waarom Sam en Rikki het niet met elkaar kunnen vinden, heb je als lezer eigenlijk al door dat Rikki’s haat eenzijdiger is dan zij denkt. Dat is een heerlijk gevoel om mee te nemen naar het verhaal op Hart University.

Rikki is een leuk personage. Ze is een sociaal meisje zonder heel uitbundig te zijn en dat vond ik verfrissend tegenover boeken waarin de heldin ofwel heel erg ingetogen is of juist heel extravert. Dit boek laat zien dat er ook een gulden middenweg bestaat tussen de twee en dat je als meisje niet aan een van de twee uitersten hoeft te voldoen om interessant te zijn.

Wat ook erg tof was in dit boek was de sex positive vibe van de dames in het boek. Meer dan eens wordt aangegeven dat slut shaming niet wordt getolereerd in de studentenflat en dat vond ik een erg mooie boodschap.

Wat ik wel een groot nadeel vond van het boek was het feit dat Sam op een gegeven moment al mijn sympathie verspeelde door de manier waarop hij met een bepaalde situatie omging. Dat sierde hem helemaal niet en op dit punt overwoog ik zelfs om te stoppen met lezen ook al was ik inmiddels bijna op het einde. Gelukkig herstelde hij zich en mijn vertrouwen in liefde eveneens en werd het verhaal alsnog op een heerlijke manier beëindigd.

Fijn om te weten...

  • Triggerwarning: vreemdgaan (ik twijfel of ik dit echt zo moet tellen aangezien het nogal een grijs gebied is; een beetje de 'we were on a break' situatie van Ross en Rachel uit friends, maar just in case)
  • Rikki is het eerste deel in de Hart University-reeks
  • In de overige delen staan steeds andere koppels centraal
  • Daardoor zijn alle boeken in de reeks ook prima als standalone te lezen
  • Het tweede boek heet Claire en het derde boek heet Tamsin
  • Alle boeken zijn reeds verschenen dus je kunt de serie in een ruk uitlezen
  • Als je daar zin in hebt

Welke tropes in NA romans vind jij onweerstaanbaar?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.