Nerds! van Emilio Guzman en Thijs van Domburg

29 juli 2019

Nerds! van Emilio Guzman en Thijs van Domburg

29 juli 2019
nerds! van emilio guzman en thijs van domburg cover craving pages
Genre:
Title:
Published: 4/30/2019
Format: Paperback
Emilio Guzman en Thijs van Domburg zijn nerds. Van alle kanten wordt hun al jaren duidelijk gemaakt dat ze niet helemaal normaal zijn. Als ze nou van die jonge, knappe, hyperintelligente wetenschapsnerds waren die bij DWDD over bitcoins komen vertellen… Maar nee, ze zijn échte nerds. Gamende, striplezende Lord of the Rings-kijkende nerds. Wanneer ben je er één en hoe kom je daarachter? Hoe ga je om met je nerdy kind, geliefde of collega? En schuilt er niet…

Net als veel andere boekennerds zijn er een aantal 'triggerwoorden' die mijn aandacht onmiddellijk trekken in een samenvatting, titel of blurb. En - surprise, surprise - het woordje 'nerd' staat zeker op de lijst. Het is niet per se zo dat ik nieuwsgierig ben naar de levensstijl van mijn medenerds. Nope. Ik hoop gewoon dat ik nieuwe fandoms ontdek waar ik me met ziel en zaligheid op kan storten. Toen ik een persbericht ontving van uitgeverij van Nijgh & Ditmar over hun nieuwste boek Nerds! was ik dan ook onmiddellijk enthousiast. 

Vanaf het moment dat dit boek bij me op de mat viel stond ik te trappelen om aan het lezen te gaan. De cover alleen al is een feest van herkenning voor heel veel fanboys en -girls. Ik ben benieuwd of jij alle verschillende fandoms hebt gespot. Als de inhoud net zo tof is als de cover dan sta ik op het punt om enorm te genieten van dit boek.

nerds! van emilio guzman en thijs van domburg craving pages

Mijn feels.

Emilio Guzman en Thijs van Domburg zijn vrienden en nerds. Met dit boek tackelen de heren het veelvoorkomende vooroordeel dat nerds altijd hoogbegaafde studieuze types zijn. Ze laten de échte nerd zien. Gamefanaten! Comicboekverslinders! fantasyfilmbingers! Ze gidsen de lezer door de wondere wereld van nerds en geven opheldering over de belangrijke vragen des levens. Want wat is nu eigenlijk het verschil tussen een comic en een strip.

Voor ervaren nerds is dit een feest van herkenning. Maar ook voor niet nerds, bijna nerds en stiekeme nerds is dit een enorm tof boek waarin je op humoristische wijze wordt begeleid bij je eerste voorzichtige stapjes in de nerdwereld.

Normaal zou ik het om te beginnen hebben over de personages, maar dat is natuurlijk niet echt van toepassing in een non-fictie boek. Het boek is onderverdeeld in verschillende categorieën boordevol informatie over de nerdcultuur, hobby's, activiteiten en grote nerdfranchises. Sommige onderwerpen vond ik enorm interessant, maar er waren ook bepaalde onderwerpen waar ik eigenlijk niet warm of koud van werd. Toch vond ik deze stukken leuk om te lezen omdat de auteurs zo'n heerlijk gevoel voor humor hebben die wordt weerspiegeld in hun boek.

Het is ook erg leuk dat de auteurs geen puur informatief boek hebben geschreven. Regelmatig vullen ze hun uitleg aan met anekdotes uit hun eigen leven en dat maakt dit zo'n fijn boek boek.

Hoewel ik het niet op elk vlak eens ben met de inhoud van het boek, en hoewel ik vind dat er wel heel erg weinig aandacht wordt geschonken aan de boekennerd 😉, vind ik dit boek echt een aanrader. Ik overweeg trouwens ernstig om mijn ouders ook een exemplaar te geven aangezien ze al zo lang ik me herinneren kan klagen dat ik niet met een gebruikshandleiding ben geleverd.

Fijn om te weten...

  • Het boek is heel overzichtelijk ingedeeld
  • Dus je kunt onderwerpen die je niet boeien gemakkelijk skippen
  • Al raad ik dat niet aan, want je mist echt gegarandeerd gouden grappen
  • Een feest van herkenning
  • En erg leerzaam voor iedereen die zich afvraagt hoe ze met een nerd om moeten gaan
  • Maar als ik toch een nadeel moet noemen...
  • Ik vond het wel erg gericht op de mannelijke nerd
  • Maar dat is wellicht persoonlijk
  • En misschien had ik beter niet vlak van tevoren nog Feministen dragen geen roze moeten lezen

Vind jij jezelf een nerd?

No Comments

Leave a Reply

Rate this review:

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Wat ik nu lees...

Recente reviews

het einde van elle kennedy cover craving pages

Het Einde van Elle Kennedy

Author:

Er zijn van die auteurs die een spontaan gilletje van blijdschap aan je ontlokken wanneer er een boek van hen verschijnt. Elle Kennedy is zeker zo'n a

de kleine bakkerij aan het strand van jenny colgan cover craving pages

De Kleine Bakkerij aan het Strand van Jenny Colgan

Author:

Toen ik een poosje geleden het persbericht ontving over de verschijning van De Kleine Bakkerij aan het Strand van Jenny Colgan was ik onmiddellijk e

het koninkrijk van jess rothenberg cover craving pages

Het Koninkrijk van Jess Rothenberg

Het was wel even een bijzonder moment toen het recensie-exemplaar van Het Koninkrijk bij mij op de mat viel. Toen ik namelijk net begon met bloggen

Nog meer recensies

Mijn boeken

Wordcount tracker: Ontredderd versie 1.0

Intussen werk ik hard aan mijn volgende boek. Volg hier mijn vooruitgang.

35,311 / 80,000
×