My Brother’s Husband, Volume 1 van Gengoroh Tagame

My Brother’s Husband van gengoroh tagame craving pages
My brother’s husband van gengoroh tagame cover craving pagesMy brother’s husband van gengoroh tagame cover craving pages
Publisher:
Published: 5/2/2017
Format: Hardcover

Hoewel ik mezelf graag een ‘allesverslinder’ mag noemen wat lezen betreft; lees ik eigenlijk maar zelden manga. Ooit las ik wel Sailor Moon en Nana, maar sindsdien sta ik eigenlijk veel te weinig stil bij deze categorie. Terwijl hij wel heel veel tofs te bieden heeft. Dat heb ik wel gemerkt toen ik My Brother’s Husband van Gengoroh Tagame las. 

Ik zag deze titel een aantal keer voorbij komen op booktube, en hoewel ik filmpjes over manga meestal skip had dit boek een onverklaarbare aantrekkingskracht op mij. Toen ook een van mijn favoriete booktubers het boek besprak in een video - en dweepte met ieder aspect van het verhaal - besloot ik het aan te schaffen op mijn Ipad. Ik las het meteen en hoop dat ik je met mijn bespreking kan overtuigen hetzelfde te doen want dit boek is machtig prachtig!

My Brother’s Husband van gengoroh tagame craving pages

MIJN FEELS...

We maken kennis met een alleenstaande vader Yaichi en zijn dochtertje Kana. Ze leiden een relatief rustig leventje tot er op een dag een beer van een vent op hun stoep staat. Mike (de beer) blijkt de weduwnaar te zijn van Yaichi’s recent overleden tweelingbroer. Hij is op een missie om de plaats waar zijn geliefde is opgegroeid te bezoeken om zich op die manier nog eventjes dichtbij zich te houden. Kana is onmiddellijk enthousiast over de komst van de reus, maar Yaichi voelt zich niet op zijn gemak rondom de man.

Ik kan niet genoeg benadrukken hoe goed dit verhaal is uitgewerkt. Yaichi is een personage met overduidelijke reserveringen met betrekkingen tot de geaardheid van Mike en dat zorgt voor een pittige emotionele lading in het verhaal. Het onderwerp homofobie is niet iets wat vaak gekoppeld wordt aan een personage wat likeable moet zijn voor jou als lezer. Toch wordt het in dit boek zo sterk onderbouwd dat je niet zo zeer boos wordt op Yaishi vanwege zijn kortzichtigheid, maar eerder medelijden met hem krijgt.

Kana’s kinderlijke enthousiasme over de ontmoeting met haar oom waarvan ze het bestaan niet wist is de perfecte tegenhanger voor Yaishi’s terughoudendheid. Haar kinderlogica is zo ontwapenend dat ik meer dan eens een warm gevoel kreeg van binnen. Ook helpt ze onbewust haar vader tot inkeer te komen. Steeds meer zien we hem zijn initiële gevoelens overwinnen en Mike te leren accepteren.

Dankzij de verschillende persoonlijkheden van de personages weet het verhaal echt alle snaren te raken. Ik heb gelachen, gehuild en ook even in spanning gezeten. Ik vond het ook erg tof dat het boek homofobie als cultuur waagt te confronteren.

Dit is echt een manga die ik ook zou aanraden aan mensen die beweren geen liefhebber te zijn van de verhaalvorm. Het is een heel compleet, diepgaand verhaal met all the feels en je hebt het gewoon nodig in je leven.

FIJN OM TE WETEN...

  • De manga haakt in op homofobie
  • Maar ook op verschillende andere belangrijke thema’s zoals: rouwverwerking, scheiding, leven als alleenstaande ouder, enz.
  • De tekenstijl is ronduit prachtig
  • Ik zou normaal gesproken afbeeldingen insluiten, maar de cover geeft een perfect idee van wat je kunt verwachten qua stijl
  • En ik wil niets spoilen voor jullie
  • Als je dit leest MOET je me een bericht sturen om er samen met mij over te dwepen

Welke verhaalvorm lees jij opvallend weinig?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rate this review:

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.