Midnight Beauties van Megan Shepherd

Midnight beauties van megan shepherd craving pages
midnight beauties van megan shepherd cover craving pages
Published: 8/13/2019
Format: Hardcover
The witches, beasties, goblins, and Royals return in this spellbinding conclusion to New York Times best-selling author Megan Shepherd’s Grim Lovelies duology.  Ever since she discovered her affinity for magic, seventeen-year-old Anouk has been desperate to become a witch. It’s the only way to save her friends who, like Anouk, are beasties: animals enchanted into humans. But unlike Anouk, the other beasties didn’t make it out of the battle at Montélimar in one piece. With her…

Niet zo lang geleden las ik het eerste deel in de Grim Lovelies duologie en in mijn review konden jullie al lezen dat ik enorm enthousiast was over het boek. Het zal jullie dan ook vast niet verrassen dat ik vrijwel meteen nadat ik het eerste boek uit had verder ben gaan lezen in het vervolg. 

Ik heb een klein beetje een haat-liefde verhouding met vervolgdelen. In het verleden ben ik zo vaak teleurgesteld door een sequel op een eerste deel dat ik helemaal fantastisch vond. Het is ergens ook wel logisch, want na een episch eerste deel zijn je verwachtingen van deel twee logischerwijs hooggespannen. Gelukkig tref je soms een serie (of duologie) die met elk nieuw deel beter wordt... Dat geldt absoluut ook voor Midnight Beauties van Megan Shepherd.

Midnight beauties van megan shepherd craving pages

***Vriendelijke waarschuwing; deze review gaat over het tweede deel in een duologie en kan zodoende spoilers bevatten over het eerste deel.***

Kort samengevat...

Nu haar beste vrienden vast zitten in hun dierlijke vorm ziet Anouk slechts een oplossing voor hun problemen; ze moet zelf een heks worden om hen terug te kunnen veranderen. Ze krijgt daarvoor hulp uit een wel heel bijzondere hoek, maar of die hulp wel zo betrouwbaar is...

Mijn feels...

Het vorige boek liep natuurlijk af met een hartverscheurende cliffhanger die het vrijwel onmogelijk maakte om niet in een ruk door te willen lezen (en dat is dus precies wat ik heb gedaan). Anouk was tegen het einde van deel een al enorm gegroeid emotioneel en dis groei gaat alleen maar door gedurende dit vervolg.

Het einde van het vorige deel was natuurlijk enorm schokkend en en zware tegenslag voor Anouk en haar vrienden. Toch zie je meteen hoe deze ontwikkeling haar verhaal voort stuwt. Ik genoot met volle teugen van Anouks daadkrachtige optreden toen ze eenmaal had besloten wat haar volgende stap moest zijn.

In dit boek werden verschillende nieuwe personages geïntroduceerd en ik vond ze stuk voor stuk interessant. Ook de nieuwe plekken die Anouk bezocht spraken tot mijn verbeelding. Iets wat ik minder leuk vond was de suggestie van een liefdesdriehoek. Deze duologie wist juist zo goed allerlei YA clichés te vermijden. Ik moest echt een facapalm onderdrukken toen ik merkte dat het de kant van een liefdesdriehoek op ging.

Deze duologie is verder genieten van begin tot eind. Liefhebbers van magie, bijzondere hoofdpersonen, goed uitgewerkte relaties en diversiteit zullen ongetwijfeld enorm genieten van deze boeken.

Ik geef toe dat het eerste boek de diversiteit een ietwat problematische wending leek te nemen, maar na het lezen van dit boek voelt het allemaal gewoon goed. Het is zo gemakkelijk om te vergeten dat dit 'maar' fictie is, want alles klopt gewoon. Bijna alsof iemand die het echt heeft meegemaakt het verhaal verteld. Echt genieten!

Fijn om te weten...

  • Midnight Beauties is het vervolg op Grim Lovelies
  • Het is het tweede deel in een duologie
  • Er zijn ook boeken van deze schrijfster vertaald in het Nederlands
  • Dankzij Best of YA
  • Je kent haar wellicht van haar The Cage-triloge
  • Die bestaat uit: The Cage, De Jacht en De Vuurproef

Nu jij...

  • Ben jij fan van duologieën?
  • Als je wel eens duologieën leest, welke zou je anderen dan sowieso willen aanraden?
  • Als jij een beastie was, net als Anouk en haar vrienden, wat voor dier zou je dan waarschijnlijk zijn geweest?

Ik hou wel van een duologie, mits ik beide delen in een ruk uit kan lezen. Hoe zit dat met jou? Laat het me weten in de comments.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.