Inkt van Alice Broadway

Inkt alice broadway craving pages
Inkt alice broadway cover craving pages
Series:
Publisher:
Title:
Published: 6/15/2017
Format: Paperback
Is je ziel te vangen in een tatoeage? Leora leeft in een wereld zonder geheimen: alle ervaringen, mijlpalen en misstappen worden als tatoeages op je huid weergegeven, zichtbaar voor iedereen. Leora kan tatoeages ‘lezen’: ze voelt de verhalen en emoties erachter. Daar zit niet iedereen op te wachten. Wanneer blijkt dat Leora’s vader niet was wie ze dacht dat hij was, komt haar hele leven – haar hele identiteit – op losse schroeven te staan.

Readathons zijn niet alleen heel erg gezellig, ze weten me ook steeds weer te motiveren om boeken te lezen die al (té) lang ongelezen in mijn boekenkast staan. Inkt van Alice Broadway stond ook al een tijdje stof te vangen in de kast. Verleid door de prachtige cover kon ik dit boek niet weerstaan. Ik kocht het nog geen dag na de officiele releasedatum, maar toen las ik de reviews.

Jammer genoeg waren die niet bijster enthousiast. De meeste mensen leken het met elkaar eens te zijn dat het boek wel aardig was maar niet ‘WAUW!’ Daardoor verloor ik een beetje de zin om het te lezen. Pas tijdens Bout of Books 24 kwam die goesting weer terug. Ik was zo nieuwsgierig naar het boek dat ik mijn geplande TBR ervoor links liet liggen. Maar of dat de moeite waard was...

Inkt alice broadway craving pages

MIJN FEELS...

Inkt speelt zich af in een bijzondere wereld waarin iedereen hun herinneringen, prestaties en mislukkingen op hun huid laat tatoeëren. Het is de enige manier om er zeker van te zijn dat je na je dood herinnerd zult worden. Van je huid word dan namelijk een ‘huidboek’ gemaakt (mag ik een teiltje). Zodat mensen voor altijd terug kunnen blikken op je leven.

Ik geef toe; Inkt is een bijzonder verhaal. We maken kennis met Leora die op het punt staat afscheid te nemen van haar overleden vader. Ze staat tevens aan de brink van een belangrijk moment in haar leven: haar beroepskeuze. Bij de ontmoeting is Leora een vrij nietszeggend personage in mijn beleving. Ik vond haar een typische dertien-in-een-dozijn heldin waar ik maar weinig interesse voor kon oproepen. Ik kon alleen maar hopen dat ze zich zou ontwikkelen tot een boeiend personage.

Doordat ze zo typisch was, was het veel te gemakkelijk te voorspellen hoe ze zou reageren op bepaalde situaties. Ik heb het immers al zo vaak gelezen. Leora als personage maakte dit boek voor mijn gevoel echt enorm voorspelbaar.

De andere personages waren veel boeiender. In het bijzonder haar beste vriendin Verity. Die kon ik oprecht niet pijlen. Oscar en Karl zijn ook twee personages waar ik wél geïnteresseerd in raakte. Voor hen ploegde ik door.

Toch kwam er niet echt een moment in het boek waarop ik er meer van ging genieten. Ik vond het saai en de momenten waarvan ik dacht “nu wordt het goed” liepen steeds met een sisser af. Dat was zo frustrerend. Het boek voelt hierdoor - voor mijn gevoel - als een veel te lange prequel. Het echte verhaal lijkt nog te moeten beginnen.

Er zijn weliswaar een heleboel geheimen aan bod gekomen, maar er is ook een heleboel niet gezegd. Daarbij vond ik het echt jammer dat we niet wat meer van de politieke kant van deze wereld te zien hebben gekregen. Tot dusver is het niet echt duidelijk of dit verhaal een slechterik heeft of dat de overheid gewoon gedateerde wetten naleeft. Er waren conflicten, maar niet van het kaliber dat je geschokt naar adem laat happen. Ik vond dat zo’n gemis.

Wel wil ik even kwijt dat dit verhaal heel veel potentieel heeft. Ik hoop dat de cliffhanger uit dit boek het startsignaal is voor een deel twee met veel meer actie, spanning en diepte.

FIJN OM TE WETEN...

  • Het vervolg op Inkt heet Vlam 
  • En komt uit in februari
  • Het is een aanrader voor iedereen die niet houd van kleffe romances
  • Of romantiek in het algemeen
  • Het boek bevat veel verhalen
  • Sommige zijn verzonnen voor deze cultuur
  • Maar ook het verhaal van Doornroosje en De Doos van Pandora komt erin voor
  • Doornroosje heeft wel een supergaaf, alternatief einde gekregen in de wereld van Inkt
  • Alleen al daarvoor is het boek het lezen waard

Is jouw lees-zin wel eens beïnvloed door een negatieve review?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rate this review:

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.