Ik Wist Het van Chantal van Gastel

Ik wist het chantal van gastel review craving pages
Ik wist het chantal van gastel cover craving pages
Genre:
Published: 9/30/2014
Format: Paperback
Een betoverend verhaal over liefde, vriendschap en geloven in jezelf. Mia Robbins is niet het type dat de gebaande paden bewandelt. Puur op intuïtie zegt ze haar baan in de marketing op om haar eigen bloemenwinkel te beginnen. Niet in het hippe en drukke nieuwe deel van het centrum, maar op het idyllische stationsplein dat al in haar jeugd haar hart gestolen heeft. Mia zet alles op alles om een succes van haar winkel te…

Elke maand trek ik een lootje uit mijn TBR Thema Jar. Deze maand was mijn opdracht om boeken te lezen van 5 euro of goedkoper. Helemaal enthousiast ging ik op zoek naar budget boeken en waar kijk je dan... Precies! Op de boekenkraam; waar ik onmiddellijk mijn oog liet vallen op Ik Wist Het van Chantal van Gastel. 

Vorig jaar las ik mijn eerste Chantal van Gastel boek: Zwaar Verliefd. Ik vond het een superfijn boek en wil absoluut ook de overige boeken in de trilogie gaan lezen, maar op de een of andere manier vroeg de samenvatting van Ik Wist Het om voorrang. En dus was het eerste boek waarin ik dit jaar begon dit pareltje.

Ik wist het chantal van gastel review craving pages

MIJN FEELS...

In het verhaal maken we kennis met Mia; een jonge vrouw die haar goedbetaalde baan opzegt om haar eigen bloemenwinkeltje te beginnen. Hoewel ze op veel onbegrip stuit uit haar omgeving bloeit haar winkeltje op tot een goedlopend bedrijf. Maar dat heeft niet alleen te maken met hard werk; er gebeuren ook hele bijzondere dingen waardoor Mia de aandacht trekt van een gehaaide verslaggever.

Mia is een personage om vanaf bladzijde één van te houden. Ik vond haar zo stoer omdat ze het lef had om haar droom na te jagen. Ze werkt hard, zet door en zelfs haar ongelukjes pakken op mysterieuze wijze in haar voordeel uit. Het zou gemakkelijk zijn om haar voor een Mary Sue uit te maken, maar tegelijkertijd is ze zo heerlijk onhandig rondom haar crush Feo dat veel vrouwen zich in haar zullen herkennen.

Ook de personages rondom Mia wisten stuk voor stuk een beetje van mijn hart te veroveren. Chantal van Gastel heeft het talent om zelfs je interesse te wekken voor een figurant die toevallig even langsloopt. Haar personages hebben zoveel diepgang en zijn zo boeiend. Ik vind het oprecht jammer dat het winkeltje fictioneel is, want dit zou zomaar mijn favoriete hangplek kunnen zijn als ze hier in de stad was gevestigd. De sfeer is zo intiem en gezellig. Dat komt je tegemoet wanneer je dit boek lezen.

Het verhaal ontwikkelt zich vrij langzaam. Daarom duurde het wel even voordat ik doorhad wat een juweeltje ik eigenlijk in handen had. Pas later wordt duidelijk dat deze rustige inleiding ontzettend veel hints verborgen heeft. Toen ik dat ontdekte voelde het boek steeds meer als een gesprek. Het verhaal werd vertelt op de pagina’s, maar als lezer stop je er ook iets in door de dingen die je wel en niet zijn opgevallen voordat ze voor je worden uitgetekent. I LOVED THIS!

Het zorgde voor een heerlijk laagje intrige.

Ik Wist Het mag dan een van de eerste boeken zijn die ik dit jaar heb gelezen, maar ik weet nu al dat het ook een favoriet zal zijn.

FIJN OM TE WETEN...

  • Dit is een ultiem feelgood boek
  • Met een realistische setting
  • Maar het bevat wel een vleugje magie (waar ik persoonlijk erg van houd)
  • Het deed me een klein beetje denken aan het boek/de film Chocolat van Joanne Harris
  • Er is sprake van een love-triangle
  • Maar die loopt compleet anders dan dat ik had verwacht
  • Nee, ik verklap niet waarom

Welke titel zou jij onmiddellijk bovenaan je TBR zetten als je het NU mocht lezen?

2 thoughts on “Ik Wist Het van Chantal van Gastel

    Dit is zo’n heerlijk boek! Ik wil hem heel graag herlezen 🙂 En je hebt echt geluk dat je pas zo weinig van chantal hebt gelezen… Ik vond ‘zoek het maar uit’ ook echt heel tof!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rate this review:

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.