How to Walk Away van Katherine Center

How to walk away van katherine center craving pages
how to walk away van katherine center cover craving pages
Genre:
Published: 5/15/2018
Format: Hardcover
From the author of Happiness for Beginners comes an unforgettable love story about finding joy even in the darkest of circumstances. Margaret Jacobsen has a bright future ahead of her: a fiancé she adores, her dream job, and the promise of a picture-perfect life just around the corner. Then, suddenly, on what should have been one of the happiest days of her life, everything she worked for is taken away in one tumultuous moment. In…

Sommige boeken vallen gewoon op. Dit boek met de prachtige rode cover bijvoorbeeld trok onmiddellijk mijn aandacht in de sale op Amazon.de en zonder enige twijfel gooide ik het in mijn winkelmandje. Ik had de naam Katherine Center al eens voorbij zien komen op booktube, maar in Nederland heb ik eigenlijk maar weinig gehoord over de auteur hoewel er van dit boek toch echt een vertaling is geschreven. Eeuwig zonde, want dit is een van mijn favoriete boeken van 2019 en ik vertel je graag waarom!

Mijn kennismaking met het boek heb ik te danken aan de vele malen dat ik op social media andere boekenwurmen lastig viel met mijn liefde voor Cinder & Ella van Kelly Oram. Een van jullie, ik weet helaas niet meer wie 🙈, liet me weten dat ik ook eens Mijn Leven Na Jou (de Nederlandse titel) moest lezen als ik zo gek was op Cinder & Ella. Wie je ook bent... ik ben je eeuwig dankbaar voor dat advies!

How to walk away van katherine center craving pages

Kort samengevat...

Margareths leven lijkt zo goed als perfect: ze heeft uitzicht op een perfecte baan, een geweldig vriendje waar ze gek op is en die op het punt staat dé vraag te stellen en een fijne familie. Alles valt echter in duigen wanneer ze na een ernstig ongeluk te horen krijgt dat het onwaarschijnlijk is dat ze ooit nog zal kunnen lopen. Alsof dat nog niet erg genoeg is wordt ze voor haar fysiotherapie gekoppeld aan een norse, onbuigzame bullebak van een therapeut en haar zus Kitty (het zwarte schaap van de familie) duikt plotseling op in haar ziekenhuiskamer.

Mijn feels...

Wanneer je een boek leest omdat het je is aangeraden gebaseerd op een boek waar je eerder van hebt genoten is het bijna onvermijdelijk dat je de twee gaat vergelijken (voor mij althans). Bij dit boek had ik dat probleem totaal niet. Dankzij de schrijfstijl van deze auteur zat ik gewoon meteen in het boek en was het alsof ik deel uitmaakte van het verhaal in plaats van dat ik gewoon op de bank onder mijn dekentje zat.

Wanneer we kennismaken met hoofdpersoon Margaret staat ze op het punt zich te verloven met haar perfecte vriendje. Hij heeft daarvoor echter iets in petto waarvoor Margaret haar grootste angst moet trotseren en dat doet ze ook. Wanneer een vrouw zich laat manipuleren om iets tegen haar zin in te doen weet je natuurlijk als lezer al dat dat nooit goed kan gaan, maar de mate waarin het het leven van deze vrouw voor altijd veranderd is ronduit schokkend.

Het maakte de kennismaking met de hoofdpersoon wel een beetje moeizaam, want het stond me oprecht tegen dat ze zich door haar vriend liet overtuigen om iets te doen wat ze helemaal niet wilde doen. Het schetst het beeld dat we er alles voor over moeten hebben om te trouwen en die mentaliteit vind ik erg ouderwets. Ondanks die kleine hindernis in het begin wist het boek me toch te overtuigen.

Gedurende het verhaal zie je Margaret emotioneel namelijk enorm groeien. Dat is natuurlijk ook onvermijdelijk, maar de manier waarop de schrijfster het liet verlopen kwam op mij heel overtuigend over. Ik leefde mee met Margarets tegenslagen en vierde haar triomfen in de weg naar herstel.

Hoewel dit boek uiteindelijk een romantische roman is was ik trouwens veel meer geëmotioneerd door de scènes waarin Margarets band met haar familie (en hun relatie met elkaar) een rol speelde. De manier waarop Margaret en haar zus Kitty na jarenlange vervreemding elkaar weerzien bracht echt tranen in mijn ogen.

Ik zal het dan ook maar eerlijk bekennen: ik heb tranen met tuiten geplensd tijdens het lezen van dit boek. Wat er uitziet als een onschuldige roman bleek een hartverscheurend, hoopvol en ijzersterk verhaal te bevatten. Wat ben ik blij dat ik ook maar meteen Things You Save In A Fire heb gekocht van dezelfde auteur. En wees vooral niet verrast wanneer je deze schrijfster binnenkort voorbij ziet komen in mijn overzicht van verwachte boeken in 2020 waar ik naar uitkijk.

Fijn om te weten...

 • Triggerwarning voor brandwonden, manipulatie en suggestie van zelfmoord
 • Je moet even doorbijten in het begin
 • Margaret is niet het type personage waar je meteen fan van bent
 • Haar vriend schat je overigens wel gemakkelijk goed in
 • Het boek bevat wel veel cringe momentjes waarin mensen niet erg goed omgaan met Margaret na het ongeluk
 • Daar moet je tegen kunnen
 • Het loont wel om door te zetten
 • Want het verhaal is echt prachtig

Nu jij...

 • Heb jij ook wel eens moeite om boeken niet te vergelijken?
 • Voor welk boek zou jij graag een vergelijkbare aanrader willen?
 • Van welke auteur zou jij het liefst ALLES willen lezen?

Ik ben te vinden in de comments, kom je gezellig mee kletsen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rate this review:

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.