Get a Life, Chloe Brown van Talia Hibbert

Get a life chloe brown van talia hibbert craving pages
get a life chloe brown van talia hibbert cover craving pages
Genre:
Publisher:
Published: 11/5/2019
Format: Paperback
Chloe Brown is a chronically ill computer geek with a goal, a plan, and a list. After almost—but not quite—dying, she’s come up with seven directives to help her “Get a Life”, and she’s already completed the first: finally moving out of her glamourous family’s mansion. The next items? Enjoy a drunken night out. Ride a motorcycle. Go camping. Have meaningless but thoroughly enjoyable sex. Travel the world with nothing but hand luggage. And... do…

Als ik een zwak heb op het gebied van covers dan zijn dat toch wel de superschattige, geïllustreerde covers die de laatste tijd regelmatig de covers van hedendaagse romans sieren. Geen wonder dat ik meteen voor de bijl ging toen ik deze snoezige kaft voorbij zag komen.

De samenvatting klonk daarnaast ook nog eens heel erg tof en dus plaatste ik lang, lang geleden weer eens een zeldzame pre-order. Eèèènn, kocht ik vlak na de verschijning een tweede exemplaar aangezien ik dus alweer compleet vergeten was dat ik het boek al had gekocht 😑)

Get a life chloe brown van talia hibbert craving pages

Korte samenvatting...

Chloë Brown is mede vanwege haar chronische ziekte heel erg beschermd opgevoed door haar welgestelde familie. Maar wanneer ze op een dag op een haar na wordt aangereden besluit ze dat de film van haar leven die aan haar voorbij flitst veel te saai is voor een jonge vrouw van haar leeftijd. Ze maakt een lijst met veranderingen die ze wil maken en spannende dingen die ze wil meemaken. En als er iemand dé aangewezen persoon is om haar te helpen dan is het wel de onverschrokken, conciërge/kunstenaar Red. Jammer dat ze telkens een verschrikkelijke indruk achterlaat wanneer ze hem ontmoet.

Mijn feels...

Ik kan niet beweren dat ik vanaf het begin fan was van dit boek. In eerste instantie maakte Chloë al net zo’n slechte indruk op mij als op Red en dat maakte het soms moeilijk om me door het begin van het boek heen te worstelen. Het riep bij mij steeds de angst op dat ik te maken had met een weinig bijzonder romannetje van dertien in een dozijn, maar gelukkig werd dat gevoel niet veel later de wereld uit geholpen.

Ik begon namelijk steeds meer van mezelf in Chloë te herkennen. Voornamelijk omdat zij ook haar leven grotendeels liet leiden door haar angst (en zij had daar gezien haar gezondheidsproblemen nog veel betere excuses voor dan ik 🤫).

Toen ik eenmaal klikte met Chloë raakte ik eigenlijk onmiddellijk zoveel meer geïnvesteerd in het verhaal. Het was ook tof om zo nu en dan te kunnen lezen wat er in het hoofd van Red omging, want zo zie je als lezer heel mooi wat Chloë dreigt mis te lopen door haar angst en onzekerheid. Geweldig! Zo emotioneel.

De chemie tussen deze twee personages was trouwens echt heerlijk! Talia Hibbert is een ster wat betreft de edele kunst van het hele show-don’t-tell-gebeuren. Ik zat zo te zwijmelen dat ik bijna te laat was om Noud van de crèche op te halen die dag. Oepsie 😅.

Wat ik ook enorm kan waarderen was de manier waarop de schrijfster over de gezondheidsproblemen van Chloë schreef. Ik heb gelukkig geen ervaring met fibromyalgie, maar ik weet wel wat het betekent om een onzichtbare aandoening te hebben (al is mijn aandoening mentaal).

Al met al een ontzettend leuk, hartverwarmend boek met veel humor, spetterende chemie tussen de hoofdpersonen en een heldin waar ik nog wat van op kon steken. Echt een boek om van te genieten.

Fijn om te weten...

  • Get a Life, Chloë Brown is het eerste deel in een trilogie over de Brown-zusjes
  • Het vervolg komt in juni uit gaat over Dani en gaat Take a Hint, Dani Brown heten
  • Dit boek laat prachtig zien hoe sterk je van binnen moet zijn om te leven met een chronische ziekte die je juist fysiek zo verzwakt
  • Het boek is heel respectvol geschreven
  • En hoewel het deel uitmaakt van een reeks, kun je ieder deel ook los van elkaar lezen
  • Voordat ze werd binnengehaald door haar uitgeverij gaf Talia Hibbert al verschillende boeken uit in eigen beheer

Nu jij...

  • Wat vind jij van de geïkkustreerde-cover-trend binnen het romance-genre?
  • Ken jij nog toffe NA boeken waarin de hoofdpersoon een fysieke beperking of chronische ziekte heeft (liefst wel met een en-ze-leefden-nog-lang-en-gelukkig)?
  • Lees jij wel eens boeken van indie auteurs? Waarom wel/niet?

Gooi alsjeblieft al je NA aanraders op me in de reacties hieronder. Ik heb meer smut nodig in mijn leven!

One thought on “Get a Life, Chloe Brown van Talia Hibbert

  1. Ik hou ook echt van geïllustreerde covers! Dit boek staat ook nog in mijn kast. Ik lees zelf heel veel romance de laatste tijd haha. Vind het heerlijk! Sarin Bowen heeft de true north serie en die is ook echt heel leuk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.