Down Among the Sticks and Bones – Seanan McGuire

Down among the sticks and bones seanan mcguire craving pages
Down among the sticks and bones seanan mcguire cover craving pages
Genres: ,
Publisher:
Published: 13-06-2017
Format: Hardcover
Twin sisters Jack and Jill were seventeen when they found their way home and were packed off to Eleanor West’s Home for Wayward Children. This is the story of what happened first… Jacqueline was her mother’s perfect daughter—polite and quiet, always dressed as a princess. If her mother was sometimes a little strict, it’s because crafting the perfect daughter takes discipline. Jillian was her father’s perfect daughter—adventurous, thrill-seeking, and a bit of a tom-boy. He…

***Dit is een review van deel 2 in de WAYWARD CHILDREN reeks en kan daarom spoilers bevatten voor degene die de voorgaande delen nog niet hebben gelezen.***

Down among the sticks and bones seanan mcguire craving pages

Vorige week recenseerde ik voor jullie het eerste deel in deze reeks; EVERY HEART A DOORWAY en ik was daarover zo enthousiast dat het jullie vast niet verrast dat ik ook deel twee heb verslonden. Natuurlijk had ik hoge verwachtingen na mijn hart te hebben verloren aan deel één en godzijdank wist Seanan McGuire die helemaal waar te maken.

De aandacht in het tweede boek verschuift van Nancy naar het achtergrondverhaal van de tweeling Jack en Jill. In korte tijd beschrijft de auteur het hele leven van de meisjes; van de twijfelige motivatie waarmee de ouders aan kinderen beginnen tot en met het moment waarop de dames onder in een oude koffer een trap naar een andere wereld ontdekken. Als ouder vond ik deze lange inleiding ronduit tenenkrommend. De manier waarop de ouders de meisjes in hun respectievelijke hokjes dringen haalde het bloed onder mijn nagels vandaan. Toch was ik geboeid en raakte des te meer geïnteresseerd en geïnvesteerd in het verhaal van de meisjes.

Audiobook review 🎧

 

Ik heb naar dit boek geluisterd in mijn Scribd app en één ding wat ik ontzettend tof vond was het feit dat het verhaal werd voorgedragen door de auteur zelf. Het was heel goed te merken dat de schrijfster - en dus de verteller - precies de juiste intonatie wist te gebruiken voor elke scene. Qua personage onderscheiding vond ik haar wel iets minder sterk. De manier waarop ze de stem van Dr. Bleak vorm gaf vond ik eerder hilarisch dan onheilspellend. Toch heb ik daardoor niet minder van het verhaal genoten.

 

Wel kreeg ik tijdens het luisteren oprecht het gevoel dat de verteller zelf ook oprecht genoot van het verhaal. Dat enthousiasme was besmettelijk. Het vervolg BENEATH THE SUGAR SKY wordt door een andere stemactrice voorgedragen en ik moet eerlijk zeggen dat ik Seanan als verteller wel een beetje mis.

De kracht van deze reeks is toch wel de grimmige sfeer. In deel een maakten we kennis met een van de mistroostigste scholen ooit, en in DOWN AMONG THE STICKS AND BONES worden we meegenomen in een duistere wereld die wordt gedomineerd door een apathische vampier. Ik houd van boeken met een dergelijk duister randje en kan nu al niet wachten om het derde boek te ‘leesteren’. Gelukkig staat ook die klaar op mijn Scribd-boekenplank.

Welke grimmige boeken vind jij echte aanraders?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rate this review:

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.