De Zwendelprins van Rima Orie

de zwendelprins van rima orie craving pages
de zwendelprins van rima orie cover craving pages
Author:
Genre:
Publisher:
Published: 4/10/2019
Format: Hardcover
Prachtig young adult fantasy-verhaal van winnares Moon YA Contest! Als nieuwsgierige keukenhulp is de 17-jarige Simran op de hoogte van de meest kleurrijke verhalen en de smerigste roddels die er in het paleis de ronde doen. Toch is er slechts één verhaal dat zowel haar als de rest van de bevolking van Surya in de ban houdt: de mysterieuze verdwijning van de kroonprins. Tot er, tien jaar na zijn verdwijning, een prins uit het Noorden…

Een poosje geleden verscheen bij Uitgeverij Moon De Zwendelprins; het debuut van schrijfwedstrijd winnares Rima Orie. Dankzij de schrijfwestrijd was er natuurlijk al aardig wat buzz rondom het boek en dat - samen met de reacties op haar Wattpad verhalen - maakten mij wel heel erg nieuwsgierig naar dit fantasierijke verhaal. 

De cover van De Zwendelprins laat mijn hart al meteen harder kloppen. Wat een plaatje. Ik hoop dan ook dat inhoud net zo betoverend is als de omslag. De sfeer is in ieder geval meteen gezet. Ik krijg duizend-en-een-nacht vibes van de cover en laat dat nu net een van mijn favoriete culturele invloeden zijn om over te lezen.

Ik wil Uitgeverij Moon dan ook heel erg bedanken voor het beschikbaar stellen van een recensie-exemplaar.

de zwendelprins van rima orie craving pages

Mijn feels...

Het verhaal begint met de onverklaarbare verdwijning van de kroonprins op hele jonge leeftijd. Jarenlang ondernemen verschillende edellieden pogingen om de prins op te sporen, maar zonder succes. Simran is een keukenhulp met een liefde voor verhalen. Haar favoriete verhaal is het verhaal van de verdwenen prins. Ze is dan ook meer dan een beetje benieuwd wanneer er een prins aan het hof verschijnt die beloofd de vermiste prins terug te vinden. Maar wanneer Simran per ongeluk op het verkeerde moment op de verkeerde plaats is ontdekt ze dat de prins en zijn entourage niet zijn wie ze beweren.

De Zwendelprins is een heel fijn boek waar ik erg van heb genoten. De sfeer was tastbaar, de personages interessant en de setting werd zo goed omschreven dat hij echt tot leven kwam in mijn fantasie. Ik merkte ook al snel waarom Rima zo populair is op online verhalenplatforms. Haar schrijfstijl is heel erg fijn en doet zeker niet onder voor de werken van grote internationale auteurs.

Simran is een tof personage. Ze is nieuwsgierig, verstandig en ook best een beetje dapper. Ze is ook heel erg loyaal aan haar overtuigingen, ook al stelt ze die gedurende het verhaal wel eens bij gebaseerd op wat ze onderweg meemaakt en leert. Daardoor is ze gedurende het hele verhaal continue aan het groeien en ontwikkelen. Dat was heerlijk om te lezen.

Persoonlijk vond ik het contrast in ontwikkelingen en diepte tussen Simran en de overige personages wel aan de grote kant. De geschiedenis van enkele andere reizigers in het gezelschap wordt een beetje 'vertellerig' gedeeld met Simran. Omdat ik als lezer zo abrupt hun hele achtergrond te weten kwam raakte ik niet echt geïnvesteerd in deze personages.

Dat maakte het lastiger om écht te genieten van de eerste helft van het boek omdat dat deel - in mijn beleving - heel erg gedreven wordt door de personages. De laatste helft van het boek is meer plot-gedreven en toen ik daar eenmaal was kon ik niet meer stoppen!

Er kwam opeens een vaart in het boek waar ik enorm van heb genoten. Ik ben door de laatste tweehonderd pagina's heen gevlogen. Wat ik erg leuk vind aan het boek is het feit dat ik een paar keer heel erg ben verrast door plotwendingen. Ook de ontknoping vond ik heel erg bijzonder. Natuurlijk had ik een theorie over de verdwenen prins, maar daar bleek helemaal niets van te kloppen. En ik hou ervan om het mis te hebben wat betreft een voorspelling van het einde. Heel aangenaam verrast door de ontknoping heb ik het boek uitgelezen. Wat een heerlijk verhaal. Ik hoop in de toekomst nog véél meer van Rima's boeken te mogen genieten.

Fijn om te weten...

  • De Zwendelprins is een Own Voices roman
  • De auteur won de schrijfwedstrijd die uitgeverij Moon in samenwerking met Sweek organiseerde
  • Er staan nog verschillende verhalen van Rima Orie (a.k.a. Mira Noir) online op Wattpad
  • Je kunt haar werk daar vinden onder de naam @PicadillyCircus

Over welke culturen lees jij in het graag?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rate this review:

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.