De Meisjesmagneet van Jackie van Laren

De meisjesmagneet van jackie van laren craving pages
De meisjesmagneet van Jackie van Laren cover craving pages
Genre:
Publisher:
Published: 1/15/2019
Format: Paperback
Reinout Hollebeecq is een keurige, wat onzekere jongen uit Baarn die in Amsterdam Nederlands gaat studeren. Hij droomt van de liefde, maar gelooft eigenlijk niet dat een jongen als hij ooit serieus genomen kan worden door een meisje. Muziek is zijn enige ontsnappingsmogelijkheid: hij kan prachtig pianospelen en zingen, maar alleen klassiek. Hij komt in Amsterdam boven een meisje van zijn eigen leeftijd te wonen. Ze is bassist in een metalband, heeft een knipperlichtrelatie met…

Sinds de publicatie van mijn boek ben ik weer wat vaker op Nederlandse boekenhub Hebban te vinden. Zo kwam ik onlangs een oproepje tegen in de Feelgood club voor deelnemers aan een leesclub met De Meisjesmagneet van Jackie van Laren. In het kader van niet geschoten is altijd mis heb ik me opgegeven en... ik mocht mee doen! 

Het duurde even voordat het boek bij alle deelnemers aan de leesclub binnen was maar toen ik hem eindelijk had begon ik al vrij snel met lezen. Dat ik Jackie fijn vind schrijven wist ik al dankzij haar Q-serie, maar naar deze feelgood was ik extra nieuwsgierig omdat het voor de verandering eens om een mannelijke hoofdpersoon gaat.

De meisjesmagneet van jackie van laren craving pages

MIJN FEELS...

Reinout is de hoofdpersoon van De Meisjesmagneet al merk je als lezer al snel dat de titel vooral ironisch is bedoeld. Hij is een braverik en een hele nette jongeman die compleet overdonderd wordt door de aantrekkingskracht die zijn stoere buurmeisje op hem heeft. Hoewel hij zijn kansen niet groot inschat vanwege hun verschillende persoonlijkheden - hij is klassieke muziek en zij een metalhead - wordt hij hoteldebotel verliefd op haar.

Ik vond Reinout vanaf het begin een heel leuk personage. Hij is niet het type man waar je knieen van gaan knikken en ik denk dat hij nogal een flater zou slaan in een pikante NA roman. Maar als feelgood held weet hij je als lezer heel snel voor zich te winnen. Zijn situatie is denk ik voor heel veel mensen herkenbaar, maar omdat we binnen dit genre voornamelijk vanuit vrouwelijk perspectief lezen vergeten we wel eens dat mannen ook te maken kunnen krijgen met ongemakkelijke liefdesperikelen. Ik vond het echt heel origineel gevonden en uitgewerkt van Jackie. Vooral ook omdat Reinout een beetje de mannelijke equivalent is van een Mary Sue personage.

De schrijfstijl van Jackie vond ik wederom heel erg fijn. In haar schrijfstijl komt Reinouts karakter echt tot leven waardoor het vaak meer voelde alsof ik zijn dagboek las in plaats van een boek met een schrijfster achter de schermen.

Ik vond het ook heerlijk om een boek te lezen waarin metal muziek een grote rol speelt. Ook de sfeer on- en offstage kwam op mij heel realistisch over. Het is voor mij al heel lang geleden sinds ik voor het laatst naar een concert ging, maar fun fact: mijn allereerste concert was een metalconcert in België dus dit boek bracht echt herinneringen terug.

Wat ook erg tof was was het feit dat er verschillende interessante verhalen rondom het ‘hoofdverhaal’ waren geweven die mij doen hopen op meer verhalen rondom deze band.

Om een lang verhaal kort te maken; ik vond dit verhaal echt om te smullen.

FIJN OM TE WETEN...

  • Als je eerder werk van Jackie hebt gelezen kom je wat oude bekenden tegen
  • Karakters zijn heerlijk overdreven, maar desondanks toch heel herkenbaar
  • Zorg dat je Lady Grey thee in huis hebt
  • Je zult er zin in krijgen door dit boek
  • Ik heb zowat een emmer van deze thee gedronken tijdens het lezen

Welk boek vind jij echt superorigineel binnen het genre van het betreffende boek?

One thought on “De Meisjesmagneet van Jackie van Laren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rate this review:

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.