De Kleine Bakkerij aan het Strand van Jenny Colgan

19 september 2019

De Kleine Bakkerij aan het Strand van Jenny Colgan

19 september 2019
de kleine bakkerij aan het strand van jenny colgan cover craving pages
Author:
Genre:
Published: 27-06-2019
Format: Paperback
In De kleine bakkerij aan het strand staat het leven van Polly Waterford op zijn kop. Haar relatie is op de klippen en haar bedrijf is ook nog eens failliet. Kortom, ze móét weg. Ze komt terecht op Mount Polbearne, een klein schiereiland voor de kust van Cornwall, in een appartement boven een verlaten winkel. Om haar zinnen te verzetten begint ze met het bakken van brood, dat al snel meer dan een hobby wordt. Lees en…

Toen ik een poosje geleden het persbericht ontving over de verschijning van De Kleine Bakkerij aan het Strand van Jenny Colgan was ik onmiddellijk enthousiast. In de zomer snak ik echt naar fijne feelgood romans en deze sprak meteen tot mijn verbeelding. Niet in de laatste plaats omdat mij een papegaaiduiker werd beloofd op de achterflap. 

De lieve mensen van uitgeverij Luitingh Sijthoff waren zo vriendelijk om mij een recensie-exemplaar op te sturen. Helaas kon ik er door verdrietige familieomstandigdheden niet meteen in beginnen (dat zou ook niet eerlijk zijn geweest tegenover het boek). Maar toen ik er eenmaal in begon was het genieten vanaf de eerste bladzijde.

De kleine bakkerij aan het strand van jenny colgan craving pages

Mijn feels...

Door een heleboel slechte beslissingen zitten Poppy en Chris tot hun nek in de schulden. Hun relatie overleeft de vele tegenslagen niet. Berooid en met een gebroken hart overweegt Poppy haar opties. In een opwelling huurt ze een huisje op een klein getijden eiland in de hoop dat ze daar haar wonden kan likken en een nieuwe start te maken. Ze kan het al snel goed vinden met de overige inwoners. Nou ja, met iedereen behalve haar nukkige huurbazin. Gelukkig vliegt er al snel een nieuw vriendje haar leven binnen: de papegaaiduiker Neil.

Het begin van het verhaal vond ik erg lastig. Het was een klein beetje een trip down memory lane voor mij, omdat ik vroeger ook behoorlijk diep in de schulden heb gezeten. Gelukkig is die tijd achter me, maar ik vind het nog altijd erg moeilijk om te lezen over dit onderwerp. Wat me erdoorheen sleepte was de positieve houding van hoofdpersoon Polly. Ze zat weliswaar in de put, maar liet zich niet kisten. De manier waarop zij tot de beslissing komt om een afgetakeld appartementje te huren op een klein getijdeneiland vond ik bijzonder goed gemotiveerd en geloofwaardig. Ik vond het ook heel erg tof dat de auteur Polly's ex niet afschildert als de schurk die Polly in het verdriet heeft gestort o.i.d Jenny schrijft met heel veel respect voor haar personages en dat vond ik fantastisch.

Eigenlijk is het eiland op zich ook bijna een personage. Het heeft sowieso een duidelijke persoonlijkheid. Het heeft charme, maar ook grillen en het bepaalt voor een groot gedeelte de levens van de bewoners. Ik werd tijdens het lezen verliefd op het plaatsje en droomde heerlijk weg tijdens het lezen.

Het boek heeft een fijn, rustig tempo zonder dat het ooit saai wordt. Het heeft humor, spanning, romantiek en bovenal heeft het verhaal heel veel hart. Ik vond het echt genieten. Als ik dan toch een nadeel moet verzinnen dan zou het zijn dat dit boek me enorm hongerig maakte. Van alle beschrijvingen van vers gebakken brood en andere lekkernijen liep het water me echt om de haverklap in de mond. Ik kreeg ook heel erg de neiging om zelf de keuken in te duiken om een brood te bakken (bakken is op zich geen ramp, maar de afwas die erna komt...😝).

Fijn om te weten...

 • De Kleine Bakkerij aan het Strand is het eerste deel in een nieuwe reeks van Jenny Colgan
 • Het vervolg Zomer in de Kleine Bakkerij verschijnt volgend jaar
 • Daarin gaat Polly's verhaal verder
 • De reeks bestaat uit drie boeken
 • Dus hopelijk wordt het derde deel ook vertaald
 • Misschien hoeven we daar minder lang op te wachten
 • Want dat deel heet Christmas at Little Beach Street Bakery

Krijg jij ook altijd lekkere trek als je een boek leest waarin eten zo lekker wordt omschreven?

 

4 Comments

 • Audrey 19 september 2019 at 07:49

  Jaaa, dit boek is echt wat voor mij! Ik lees nu een boek dat The Little Paris Patisserie heet, en daar krijg ik dus de hele tijd ook enorme bakzin van.

  • Joany 9 oktober 2019 at 12:43

   Oooeh, The Little Paris Patisserie gaat nu meteen op mijn wil-ik-lezen-lijst.

 • Marieke 19 september 2019 at 17:53

  Wat een mooie recensie! Ik ben het echt volledig met je eens. En die honger? Zéér herkenbaar!

  • Joany 9 oktober 2019 at 12:43

   Dankjewel, wat fijn om te lezen. En blij dat ik niet de enige ben die zo’n lekkere trek krijgt van dit boek hahaha.

  Leave a Reply

  Rate this review:

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Wat ik nu lees...

  Recente reviews

  Nocturna van maya motayne cover craving pages

  Nocturna van Maya Motayne

  Author:

  Wat een aangename verrassing was het toen vorige week opeens het boek Nocturna werd bezorgd. Ik had het boek al her en der voorbij zien komen op socia

  Sorcery of thorns van Margaret Rogerson cover craving pages

  Blogtober dag 13: Sorcery of Thorns van Margaret Rogerson

  Dit boek werd onder mijn aandacht gebracht toen ik middenin een contemporary-fase zat. Ik schreef het boek daarom al af voordat ik überhaupt wist waar

  city of ghosts van victoria schwab cover craving pages

  Blogtober Dag 6: City of Ghosts van Victoria Schwab

  De maand oktober is door een aantal van mijn favoriete bookstagrammers omgedoopt tot ‘Blogtober’. Voor elke dag van de maand hebben zij een prompt ver

  Nog meer recensies

  Mijn boeken

  Wordcount tracker: Ontredderd versie 1.0

  Intussen werk ik hard aan mijn volgende boek. Volg hier mijn vooruitgang.

  35,311 / 80,000
  ×