Cinder & Ella van Kelly Oram

Cinder & ella van Kelly Oram craving pages
Cinder & ella van kelly oram cover craving pages
Author:
Genre:
Publisher:
Published: 10/1/2014
Format: ebook
It’s been almost a year since eighteen-year-old Ella Rodriguez was in a car accident that left her crippled, scarred, and without a mother. After a very difficult recovery, she’s been uprooted across the country and forced into the custody of a father that abandoned her when she was a young child. If Ella wants to escape her father’s home and her awful new stepfamily, she must convince her doctors that she’s capable, both physically and…

Ik ben een afschuwelijk oppervlakkige boekenkoper en ik walg van mezelf. Dit boek zag ik een poosje geleden voorbij komen op Booktube en nog voordat ik wist waar het over ging had ik al een exemplaar besteld op Amazon omdat ik hartjesogen kreeg van de cover. Toen ik later hoorde waar het boek over ging was ik bang dat ik een fout had gemaakt. Spoiler alert: I
did not make a mistake.

Aangezien het maar een dun boekje bleek te zijn besloot ik het onlang te lezen tijdens een leesmarathon en ik kwam al heel snel tot de ontdekking dat ik bezig was verliefd te worden op het boek. Ik ben hier zo snel doorheen gevlogen dat ik het sindsdien al een keer opnieuw heb gelezen... Oké! Ik heb het al twee keer opnieuw gelezen en hoor nog altijd het zinnetje “Say car for me” door mijn hoofd spoken wanneer ik wil gaan slapen.

Cinder & ella van Kelly Oram craving pages

MIJN FEELS...

Cinder en Ella verteld het verhaal over twee online BFF’s die elkaar hebben gevonden dankzij een gedeelde liefde voor een bepaalde boekenreeks. Van de ene op de andere dag hoort Brian a.k.a. Cinder niets meer van Ella. Pas zes maanden later neemt ze weer contact met hem op en ontdekt hij dat ze betrokken is geraakt in een afschuwelijk autoongeluk waarbij ze haar moeder is verloren. Wat ze hem niet vertelt is dat ze zelf zware brandwonden is opgelopen die zeventig procent van haar lichaam bedekken.

Maar Brian heeft zo zijn eigen geheimen: hij is in werkelijkheid het tieneridool dat is gecast om de hoofdrol te spelen in de verfilming van hun gezamenlijke lievelingsboek.

Als ik de tekst hierboven terug lees snap ik weer waarom ik heel even dacht dat ik dit boek afgrijselijk zou gaan vinden. Het klinkt toch allemaal veel te cliché? Misschien is het dat ook wel, maar het is zo verschrikkelijk goed uitgewerkt dat ik geheel in de macht ben van dit boek.

Schrijfster Kelly Oram heeft het voor elkaar gekregen om een boek te schrijven waarin je voelt voor alle personages. Zoals de titel van het boek al verklapt is dit een moderne hervertelling van het sprookje Assepoester en zelfs Ella’s verschrikkelijke stiefzusjes wisten mijn empathie op te wekken (de een meer dan de ander).

Wat ik bijzonder vind aan het boek is dat een groot deel van de interactie tussen de hoofdpersonen via de digitale snelweg verloopt. Dat had zo gemakkelijk saai kunnen zijn, maar dankzij hun scherpe dialogen en inteligentie is het vooral heel erg grappig en hartverwarmend om Cinder en Ella heen en weer te zien chatten. Hun digitale geflirt heeft een zekere Jane Austen vibe. Het is zo braaf, maar zo freakin’ cute. Ik heb nog nooit zoveel vlinders gevoeld tijdens het lezen van een boek.

Zoek je een boek waar je verliefd op kunt worden. Dan raad ik je Cinder & Ella zo hard aan. Serieus lees het alsjeblieft en kom samen met mij dwepen over dit heerlijke boek. Ik heb het nodig.

FIJN OM TE WETEN...

  • Triggerwarnings: pesten, suïcidale gedachten, depressie, grafische omschrijving van verwondingen
  • Dit boek is een brug-boek tussen young adult en new adult
  • Het bevat geen seksscenes of pikante tongworstel partijen
  • Maar desondanks is het een van de beste zwijmelboeken die ik ooit heb gelezen
  • Het bevat heel veel kleurrijke personages
  • Aan diversiteit is ook gedacht
  • Het is een fijne, nerdy romance
  • En een gedeelte van het verhaal speelt zich af op een conventie!!!

Op welk boek ben jij stapelverliefd?

One thought on “Cinder & Ella van Kelly Oram

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rate this review:

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.