Buzz Kill van Beth Fantaskey

23 mei 2019

Buzz Kill van Beth Fantaskey

23 mei 2019
Buzz kill van beth fantaskey cover craving pages
Title:
Published: 5/6/2014
Format: Hardcover
In this fresh and funny teen mystery, seventeen-year-old Millie joins forces with her classmate, gorgeous but mysterious Chase Albright, to try to find out who murdered Coach Killdare. Putting the dead in deadline To Bee or not to Bee? When the widely disliked Honeywell Stingers football coach is found murdered, 17-year-old Millie is determined to investigate. She is chasing a lead for the school newspaper - and looking to clear her father, the assistant coach,…

Een van de manieren waarop ik veel toffe titels heb ontdekt is door zo nu en dan op strooptocht te gaan op Amazon op zoek naar wat oudere (en véél goedkopere) boeken. Op die manier lees ik regelmatig boeken die ik wellicht anders nooit zou hebben gelezen en tot op heden is dat erg goed voor me uitgepakt. Buzz Kill van Beth Fantaskey is ook een van de boeken die ik op die manier heb gevonden. 

Ik kende deze auteur al van haar boeken Jessica's Guide to Dating on the Dark Side en Jekel Loves Hyde dus ik wist op voorhand al dat deze auteur een heerlijk gevoel voor humor en timing heeft. Ik was heel erg benieuwd hoe haar schrijfstijl uit de verf zou komen in een comtemporary waarvan de samenvatting me serieuze Veronica Mars vibes geeft.

Buzz kill van beth fantaskey craving pages

Mijn feels...

Als de coach van het footballteam wordt vermoord en al het bewijs naar haar vader leidt gaat Millie zelf op onderzoek uit. Samen met de mysterieuze, maar oh zo aantrekkelijke Chase probeert ze haar vaders onschuld te bewijzen en de zaak op te lossen. Wat nog niet meevalt als iedere aanwijzing in plaats van antwoorden alleen meer vragen met zich meebrengt.

Ik vond dit een heerlijk boek en dat heeft meerdere redenen. Om te beginnen was Millie gewoon een heel tof personage. Ten tweede lag ik meerdere keren krom van het lachen om de scherpe oneliners van de hoofdpersoon. En ten derde... die Veronica Mars vibes waar ik het eerder al over had? I was right! Grappig genoeg was dat laatste ook meteen het enige wat me een klein beetje tegenstond in het boek. De gelijkenis was té groot. Daardoor liet mijn fantasie me een beetje in de steek en zag ik het boek in mijn hoofd voor me als een aflevering van deze TV show.

Ook qua humor, plotontwikkeling en sfeer was het een erg herkenbaar boek.

Het mysterie rondom de moord op de coach vond ik heel goed uitgewerkt. Op een bepaald punt in het boek was ik ervan overtuigd dat ik wist wie de dader was, en daardoor dacht ik even dat er iets rammelde aan het plot. Ik zat me echt te ergeren aan de aanwijzingen die - volgens mij - compleet verkeerd geïnterpreteerd werden. Toen uiteindelijk bleek dat ik het al die tijd bij het verkeerde eind had vond ik de aanwijzingen opeens hartstikke briljant. Al denk ik nog steeds dat de auteur wel wat meer had mogen doen om te verklaren waarom Millie's vader verdacht werd.

Buzz Kill is een heerlijke whodunnit met veel vaart, humor en interessante personages. Het is een aanrader voor liefhebbers van boeken rondom intelligente, dappere jonge vrouwen met pit.

Fijn om te weten...

  • Het duurde wel even voordat ik echt in het boek kwam
  • Maar na de moord raakte het boek in een soort stroomversnelling
  • En ik had grote moeite om te stoppen met lezen
  • Enkele van de personages rondom Millie vond ik helaas wel een beetje twee-dimensionaal
  • Ook personages die geen onbelangrijke rol speelden in het verhaal
  • Zoals Chase
  • Die had de persoonlijkheid van een kleffe pannenkoek
  • De moordscene wordt vrij grafisch omschreven

Welk boek vond jij wel erg veel weg hebben van een film of serie?

No Comments

Leave a Reply

Rate this review:

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Wat ik nu lees...

Recente reviews

Nocturna van maya motayne cover craving pages

Nocturna van Maya Motayne

Author:

Wat een aangename verrassing was het toen vorige week opeens het boek Nocturna werd bezorgd. Ik had het boek al her en der voorbij zien komen op socia

Sorcery of thorns van Margaret Rogerson cover craving pages

Blogtober dag 13: Sorcery of Thorns van Margaret Rogerson

Dit boek werd onder mijn aandacht gebracht toen ik middenin een contemporary-fase zat. Ik schreef het boek daarom al af voordat ik überhaupt wist waar

city of ghosts van victoria schwab cover craving pages

Blogtober Dag 6: City of Ghosts van Victoria Schwab

De maand oktober is door een aantal van mijn favoriete bookstagrammers omgedoopt tot ‘Blogtober’. Voor elke dag van de maand hebben zij een prompt ver

Nog meer recensies

Mijn boeken

Wordcount tracker: Ontredderd versie 1.0

Intussen werk ik hard aan mijn volgende boek. Volg hier mijn vooruitgang.

35,311 / 80,000
×