Butterface van Avery Flynn

28 maart 2019

Butterface van Avery Flynn

28 maart 2019
Butterface van avery flynn cover craving pages
Author:
Genre:
Title:
Published: 7/10/2018
Format: Paperback
It’s true. I’m not what most people would call “pretty” and, well, high school was rough. Fast forward ten years and life is good… Until a bunch of jerks think it’s hilarious to put the “butterface” (AKA me) on a wedding Kiss Cam with the hottest guy ever—and that old humiliation hits hard. I recognize him immediately. The hottest cop in Waterbury and totally out of my league. But then he kisses me. And we…

Wat houd ik toch van de bodypositivity beweging. Het zorgt ervoor dat het voor de heldinnen in mijn lievelingsboeken niet meer vanzelfsprekend is dat ze slank, knap en perfect zijn. Eindelijk komen er steeds meer boeken met vrouwen en meisjes in de hoofdrol die dik zijn, of erg lang of die een knobbel op hun neus hebben omdat die ooit gebroken is. Er is eindelijk meer diversiteit! 

Ik werd dan ook erg gelukkig toen ik het boek Butterface van Avery Flynn ontdekte. Het is het eerste deel in de The Hartigans serie waarin we in elk boek kennis maken met een vrouw die niet voldoet aan het opgedrongen ideaalbeeld van vrouwen in de media. In deel een maken we kennis met Gina de Luca en Ford Hartigan.

Butterface van avery flynn craving pages

Weddingplanner Gina ontmoet Ford wanneer ze tijdens een bruiloft plotseling zichzelf terugzien op de Kissing Cam. Gina vind het verschrikkelijk om haar alledaagse gezicht op het scherm terug te zien naast het perfecte gelaat van Ford, en ze peinst er niet over om hem te kussen camera of geen camera.

Gina komt uit een familie die banden heeft met de maffia en hoewel ze zelf ver uit de buurt blijft van de illegale praktijken van haar familie zitten haar broertjes wel tot over hun oren in de shit. Helemaal wanneer Gina het lijk van haar jarenlang vermiste opa plotseling terugvind op zolder. Agent Ford Hartigan krijgt de zaak toegewezen samen met de opdracht om Gina in de gaten te houden. Dat doet hij maar wat graag.

Dit boek was gewoon leuk! Gina was zo’n tof personage. Heel succesvol en professioneel, maar tegelijkertijd zo onzeker over haar uiterlijk. Ze heeft zich er zo goed als bij neergelegd dat ze zal eindigen als ouwe vrijster als Ford op haar pad komt.

Het tweetal heeft onmiddellijk een hele leuke chemie met elkaar. Wat ik vooral erg leuk vind is de manier waarop Ford niet blind is voor Gina’s imperfecties (wat een k*twoord eigenlijk, is er een beter alternatief?) maar dat hij door dat soort uiterlijkheden heen prikt. Zij heeft een effect op hem wat hij heel graag verder verkent.

De sfeer in het boek was heerlijk. Er zit een fijne humor in en het verhaal is her en der lekker gek. Ik ergerde me wel een klein beetje aan het perspectief. Op de een of andere manier voelde het soms een beetje afstandelijk om vanuit een hij/zij perspectief te lezen in plaats van een ik perspectief. Ik denk dat ik het boek nog toffer zou hebben gevonden als we in ieder hoofdstuk afwisselend vanuit het perspectief van Ford en Gina konden lezen.

Het verhaal op zich is erg vergezocht en best ongeloofwaardig, maar net als bij een goede romkom moet je daar eigenlijk niet te lang over nadenken. Het is gewoon een vermakelijk boek met een fijne romance en een hele positieve bijdrage aan de bopo-beweging.

FIJN OM TE WETEN...

  • Deel twee Muffintop en deel drie Tomboy zijn ook al verschenen dus deze trilogie is ideaal om te bingen
  • In ieder deel staat een ander lid van de Hartigan familie en diens love-interest centraal
  • Dus de boeken kunnen ook gerust als stand-alone gelezen kunnen worden
  • Het is geen hoogvlieger, maar wel goed voor een paar uurtjes vermaak

Ken jij nog new adults die aansluiten bij de BoPo-beweging?

No Comments

Leave a Reply

Rate this review:

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Wat ik nu lees...

Recente reviews

Nocturna van maya motayne cover craving pages

Nocturna van Maya Motayne

Author:

Wat een aangename verrassing was het toen vorige week opeens het boek Nocturna werd bezorgd. Ik had het boek al her en der voorbij zien komen op socia

Sorcery of thorns van Margaret Rogerson cover craving pages

Blogtober dag 13: Sorcery of Thorns van Margaret Rogerson

Dit boek werd onder mijn aandacht gebracht toen ik middenin een contemporary-fase zat. Ik schreef het boek daarom al af voordat ik überhaupt wist waar

city of ghosts van victoria schwab cover craving pages

Blogtober Dag 6: City of Ghosts van Victoria Schwab

De maand oktober is door een aantal van mijn favoriete bookstagrammers omgedoopt tot ‘Blogtober’. Voor elke dag van de maand hebben zij een prompt ver

Nog meer recensies

Mijn boeken

Wordcount tracker: Ontredderd versie 1.0

Intussen werk ik hard aan mijn volgende boek. Volg hier mijn vooruitgang.

35,311 / 80,000
×