Brave New Love van Dutch Venture Publishing

Brave new love van Dutch Venture Publishing craving pages
Brave new love cover van dutch venture publishing craving pages
Format: Ebook
Jen Minkman - Miranda Peters - Deborah Elisabeth - Sophia Drenth - Natascha van Limpt - Isabel Peters - Oli Veyn - Tamara Haagmans - Marijke F. Jansen - Lysander Mazee Durf jij jezelf te zijn? Wat als je de krachten van het vuur kunt beheersen, maar wordt gepest omdat je op hetzelfde geslacht valt? Wat als je juist door je handicap een bovennatuurlijke gave hebt? En wat als de enige manier om jezelf te…

Al vanaf het begin van mijn boekenblogloopbaan heb ik een speciaal plekje in mijn hart voor boeken die inspelen op belangrijke sociale thema’s. Bodypositivity en diversiteit in het bijzonder. Het is dan ook niet gek dat de “BRAVE NEW LOVE” bundel van Dutch Venture Publishing mijn aandacht trok. Voor de uitgave hebben diverse auteurs hun talent gebundeld om een verzameling super toffe, originele verhalen te presenteren aan hun lezers. Wat mij betreft zijn ze daar absoluut in geslaagd. 

Ik recenseer maar zelden bundels omdat ik eerlijk gezegd niet goed weet hoe ik dat aan moet pakken. Moet ik over elk verhaal een mini-recensie schrijven? Moet ik de verhalen in een lijst van beste naar slechtste zetten? Beide methoden spreken mij niet zo aan en dus heb ik besloten om net als altijd naar het boek in zijn geheel te kijken.

Brave new love van Dutch Venture Publishing craving pages

Mijn feels...

Ik lees niet vaak korte verhalen. Ik heb mijn boeken graag zoals ik mijn pizzabodems heb; hoe dikker hoe liever. Omdat het om korte verhalen gaat verwachtte ik wel dat ik lekker snel in het verhaal zou zitten, maar helaas was dat niet het geval.

Er gebeurde al heel snel van alles in het verhaal. Ik was ook al erg snel enthousiast over het verhaal. Alleen ging het me te snel. Ik was eigenlijk de hele tijd een beetje teleurgesteld dat zo’n tof verhaal niet was uitgewerkt tot een volledig boek. Een lekker dik boek waarin de personages en het verhaal veel beter uit de verf zouden komen.

 Bij elk verhaal vond ik het jammer dat het niet langer was. Vooral mijn lievelingsverhaal uit de bundel - het verhaal over de selkie - kon mij niet lang genoeg duren. Het was zo origineel en de auteur liet er echt een groot talent voor het creeren van sfeer in zien dat ik het verhaal zelfs een paar keer achter elkaar heb gelezen.

Nog een favoriet was het verhaal over de taalbarrière tussen een vakantieganger en een Japans meisje. Deze had een fijne sprookjesachtige sfeer waarbij ik eerlijk weg kon zwijmelen.

Hoewel er verhalen in de bundel staan die - voor mijn gevoel - met kop en schouders boven de anderen uitstaken zijn alle verhalen erg vermakelijk. Ik kan dan ook eigenlijk niets negatiefs zeggen over de bundel. Behalve misschien dat ik wou dat het in plaats van een korte-verhalen-bundel een omnibus van complete boeken was. Maar dat zou waarschijnlijk een beetje zwaar worden in de boekentas.

Fijn om te weten...

  • Over de volgorde van de verhalen in de bundel lijkt goed te zijn nagedacht. Zo worden verhalen met veel vaart, actie en spanning afgewisseld met verhalen met een wat rustiger tempo die meer op je hart spelen dan op de adrenalineklieren.
  • Diversiteit is ook goed vertegenwoordigd onder de auteurs.
  • De bundel heeft diversiteit in de breedste zin van het woord genomen voor deze bundel. Veel mensen denken bij ‘diversiteit’ meteen aan boeken met een LGBTQ+ hoofdpersoon, maar het is natuurlijk veel breder dan dat en dat erkent DVP met deze bundel.

Vertel eens...

Zou jij sneller een ‘divers’ boek lezen als het #ownvoices is of geloof jij in het talent van een auteur om zich te verplaatsen in de belevenswereld van iemand met een andere geaardheid/gezondheid/geloofsovertuiging als hem of haar?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rate this review:

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.