Big Bones – Laura Dockrill

Big bones laura dockrill craving pages
Cover big bones laura dockrill craving pages
Publisher:
Title:
Published: 3/8/2018
Format: Paperback
The latest teen novel from the sparkling Laura Dockrill, introducing Bluebelle, and her moving, hilarious take on food, body image and how we look after ourselves and others A heart-warming teen story from the unique voice of Laura Dockrill, about Bluebelle, aka BB, aka Big Bones - a sixteen-year-old girl encouraged to tackle her weight even though she's perfectly happy, thank you, and getting on with her life and in love with food. Then a…

‘Liefde op het eerste gezicht’ anders kan ik mijn eerste reactie op deze cover niet omschrijven. De attitude waarmee de hoofdpersoon ons over haar schouder aankijkt vind ik ronduit geweldig en de houding deed me sterk denken aan mijn eigen sassy hoofdpersoon. Ik moest deze dus absoluut hebben. Pas nadat ik hem kocht las ik de achterflap en toen wilde ik hem meteen lezen. Daar heb ik helemaal geen spijt van trouwens, want dit boek is fan-freakin’-tastisch!

Het verhaal gaat over Bluebelle a.k.a. BB (Big Bones); een tiener met een maatje meer. Omdat BB een astmaaanval heeft gehad die haar moeder en huisarts wijten aan haar overgewicht moet BB een eetdagboek bijhouden. In plaats daarvan vertelt BB haar eetdagboek niet alleen alles wat in haar maag belandt, maar ook wat haar hoofd en hart bezighoud.

Big bones laura dockrill craving pages

Mijn feels...

Het boek is vormgegeven als een eetdagboek, waardoor elk hoofdstuk begint met een opsomming van dingen die ze gegeten heeft. Oh man, dit is een boek waar je honger van krijgt. Bodypositivity in boeken is tof, maar ik vermoed dat ik hier minstens vijf kilo van aan ben gekomen omdat ik zo’n honger kreeg van alle opgenoemde lekkernijen (overdrijven maakt de zaak duidelijk). Wat ik echt geweldig vond aan dit boek was het feit dat BB zo ontzettend goed in haar vel zat. Zij zag geen ‘dik’ meisje in de spiegel maar gewoon Bluebelle... en ze vond zichzelf mooi!

Het zelfvertrouwen van deze meid ontroerde me en bracht me weer een stapje dichterbij het accepteren van mijn eigen lichaam. Vastberaden om aan haar moeder en aan haar dokter te bewijzen dat haar gewicht niets te maken had met haar gezondheidsproblemen investeerde ze zich voor honderd procent in haar dagboek. Stoer!

Dit boek heeft mij all the feels gegeven. Ik heb hardop gelachen om een bepaalde scene in de achtertuin (lees het boek en je weet welke ik bedoel). Ik heb gehuild. Ik heb me zo kwaad gemaakt dat er stoom uit mijn oren kwam. En ik heb een vriendin op een stoel vastgebonden en haar gedwongen te luisteren naar me terwijl ik het boek aan haar voorlas. Zo veel liefde heb ik voor Bluebelle en dit boek.

De schrijfstijl is fijn. Het verhaal is belangrijk. En Bluebelle is een hoofdpersoon dat een voorbeeld kan zijn voor heel veel jonge meisjes als ze de kans krijgt. Lees dus dit boek, en raad anderen aan om het ook te lezen. Dit boek kan zoveel betekenen voor bodyconfidence en bodypositivity. Laten we het een kans geven!

Fijn om te weten...

  • Dit boek bevat een scene die zo hilarisch is dat je jezelf gegarandeerd voor schut zet als je dat stuk toevallig in het openbaar leest.
  • Ik heb het over drinken-uit-de-neus grappig.
  • Bluebelle is dik, maar zit lekker in haar vel en heeft schijt aan de mening van mensen die zeggen dat dik en lelijk synoniem zijn voor elkaar.
  • Wat mij betreft maakt dat haar tot een rolmodel voor eigenlijk iedereen.
  • De boodschap ‘schoonheid zit van binnen’ is aanwezig, maar ligt er niet te dik bovenop.
  • Je loopt de kans dat je lekkerder in je eigen vel gaat zitten door het lezen van dit boek.

Wat vind jij van de bodypositivity-beweging?

2 thoughts on “Big Bones – Laura Dockrill

    Ik ben echt fan van deze beweging! Ik HEB al meerdere body positive boeken gelezen en ik vind het echt heel Belangrijk DAT deze beweging er is. Dit boek staat overigens ook nog op mijn te lezen plank.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rate this review:

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.