Beast: A Tale of Love and Revenge van Lisa Jensen

Beast lisa jensen craving pages
Beast lisa jensen craving pages cover
Author:
Genre:
Publisher:
Published: 7/10/2018
Format: Hardcover
Filled with magic and fierce emotion, Lisa Jensen's multilayered novel will make you question all you think you know about beauty, beastliness, and happily ever after. They say Château Beaumont is cursed. But servant-girl Lucie can’t believe such foolishness about handsome Jean-Loup Christian Henri LeNoir, Chevalier de Beaumont, master of the estate. But when the chevalier's cruelty is revealed, Lucie vows to see him suffer. A wisewoman grants her wish, with a spell that transforms…

Ik stalk de Goodreads pagina van Lisa Jensen al sinds “ALIAS HOOK” een plaatsje op mijn all-time-favorieten-lijstje veroverde. Na lang wachten werd mijn geduld eindelijk beloond; een nieuw boek werd aangekondigd en volgens mij heb ik nog nooit eerder een boek zo ver van tevoren ge-preordered. 

Als je tegen mij begint te praten over “BELLE EN HET BEEST” dan gaat mijn brein automatisch naar de bewerking van Disney. Maar net als veel films in de Disney-kast zijn de roots van het verhaal een stuk duisterder dan de zingende kandelaren en theepotten uit de tekenfilm doen vermoeden. Dit boek is gebaseerd op het oorspronkelijke, grimmigere verhaal. Dus Disney fans; ik heb jullie gewaarschuwd.

Beast lisa jensen craving pages

Mijn feels...

Normaal doe ik dit nooit... maar dit keer overwon mijn nieuwsgierigheid van mijn verstand en las ik de recensies op Goodreads voordat ik begon met lezen. Ik werd er bijna bang van. Het boek scoort pijnlijk laag op de site en ik was heel even bang dat een van mijn lievelings auteurs op het punt stond mij teleur te stellen. Godzijdank heb ik - blijkbaar - een beetje een apparte smaak in boeken want ik vond dit boek bijna net zo goed als “ALIAS HOOK”.

Het verhaal wordt vertelt vanuit het perspectief van Lucie; een dienstmeid in het huishouden van Jean-Loup. De angst dat ik teleurgesteld zou worden was op dit moment nog groot want Lucie kwam over als een naïeve deurmat van een meid en Jean-Loupe had een persoonlijkheid waar ik spontaan oprispingen van kreeg. Hun eerste ontmoeting is nogal geweldadig. Dit is wat de meeste haters doet stijgeren en ik begrijp wel waarom.

Toch vond ik de inleiding wel passend; het maakt de nogal brute straf die de heks hem oplegt een wat duidelijker gevalletje boontje-komt-om-zijn-loontje.

In de tekenfilm vond ik het toch altijd nogal overdreven van de toverfee om zo uit haar slof te schieten alleen maar omdat de prins haar niet wilde laten logeren. Ik zou namelijk ook niet zomaar een vreemde laten blijven slapen hoor... moet ik dan ook maar hoorntjes en een vachtje aan laten meten? 

Nee, in dit boek past de straf bij het misdrijf... althans...

Tot aan het moment dat de vloek werd voltrokken was ik nog een beetje bang dat het hele boek voorspelbaarder zou blijken dan ik van Lisa Jensen gewend was. Dat was tot op heden in ieder geval wel het geval. Maar het is alsof er op dat moment een knop omgaat. Met het voltrekken van de vloek waarbij Jean-Loupe in een beest veranderd en Lucie in een kandelaar opdat ze zijn lijden kan aanschouwen... komt het verhaal eindelijk los. 

En toen was het boek als de film “FANTASIA” waarbij magisch mooie sfeerbeelden en verhalende muziek je van het ene naar het andere hoogtepunt begeleiden. Ik voelde me als die kleine tovenaarsleerling die per abuis het water laat dansen en overweldigd wordt door de betovering. Lisa Jensen wist precies dat weer te doen waardoor ik ook zo’n fan ben geworden van haar eerste boek. Ze creeerde een bijzonder, filmische setting, unieke personages met onontkenbaar veel chemie en een verhaal waarin ik me kon verplaatsen in het wel en wee van een kandelaar. Hoe doet ze dat toch!?

Fijn om te weten...

Dit boek is niet voor iedereen, dat geef ik meteen toe. Mocht je gevoelig zijn voor één of meerdere van de volgende triggers... dan zou ik dit boek aan je voorbij laten gaan:

 • Verkrachting
 • Abortus
 • Zelfmoord

en verder...

 • is dit géén Young Adult boek... maar dat vermoeden had je waarschijnlijk al na mijn triggerwarnings hierboven.
 • Het is wel eg fijn geschreven. Ik vond het lekker veel vaart hebben en de originaliteit spat van de pagina’s.
 • Het was wel gewaagd hoor; sommige keuzes van de auteur. Waarschijnlijk kan niet iedereen die waarderen.
 • But I freakin’ loved them.
 • Ik vond het zo origineel!
 • En het was natuurlijk lekker gek dat de hoofdpersoon een kaars was en volgens mij weten jullie inmiddels allemaal wel dat ik van lekker gek houd.
 • Mijn lievelingspersonage was trouwens de oude vrouw / heks / goede fee? Zij kwam zo nu en dan vet sassy uit de hoek en dat vond ik leuk.
 • Ik was wel een heel groot deel van dit boek verward over de vloek, maar uiteindelijk vielen alle stukjes in elkaar.
 • Het is echt zo’n houden-van of haat-aan boek... ik denk niet dat er een middenweg is voor deze titel.
 • Gelukkig val ik in de eerste categorie.

Vertel eens...

HEB JIJ EEN LIEVELINGSSPROOKJE OF HERTELLING? ZIJN ER SPROOKJES WAAR JIJ GRAAG OOIT NOG EENS EEN HERTELLING VAN ZOU WILLEN ZIEN? WELKE AUTEUR ZOU DIE DAN MOETEN SCHRIJVEN? I WANT TO KNOW THESE THINGS.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rate this review:

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.