Alya’s Keuze van Hay van den Munckhof

Alya’s keuze van hay van den munckhof craving pages
Alya’s keuze van hay van den munckhof cover craving pages
Genre:
Published: NaN/NaN/2018
Format: Paperback
Alya’s keuze van Hay van den Munckhof is een historische roman over het jonge meisje Alya. Deel I van dit tweeluik, Alya, vertelt dat ze als tolk naar het christelijke Navarra werd gestuurd door de emir. Alya belandde als slavin in het land van de Franken. Na een barre tocht door Europa kocht een Friese veehouder haar voor zijn jonge vrouw Alfgarde. Bij haar vond Alya eindelijk wat rust. In deel 2, Alya’s keuze, zet…

Vorig jaar heb ik kennis gemaakt met een heel bijzonder meisje in het eerste deel in een duologie: Alya heet ze en ze beleefd een onvoorstelbaar avontuur in dit boek met een einde waar ik totaal niet tevreden mee was. Daarmee bedoel ik dat ik helemaal niet blij was dat ik nog een poos zou moeten wachten om te lezen hoe het verder zou gaan met mijn heldin want deel twee liet nog even op zich wachten. 

Ik mocht gelukkig ook het tweede deel in deze unieke duologie lezen van uitgeverij Mozaïek en daar was ik natuurlijk heel erg blij mee. Vlak nadat ik het boek ontving begon ik met lezen en wederom las ik een boek van Hay binnen een dag uit. Het lijkt erop dat dit een traditie gaat worden met boeken van deze auteur.

Alya’s keuze van hay van den munckhof craving pages

Mijn feels...

In het eerste deel kreeg Alya een heleboel ellende te verduren. Tijdens een belangrijke queeste werden zij en haar begeleiders overvallen en Alya werd verkocht als slavin. Door gebruik te maken van haar scherpe intellect wist ze te overleven. Haar grote hart met heel veel ruimte voor hoop was wat haar hielp om haar vele beproevingen te doorstaan.

Alya is een personage dat mij niet onmiddellijk voor zich wist te winnen in het eerste boek, maar gedurende dat verhaal ontwikkeld ze tot een steeds mooier, verstandiger meisje waar ik alleen maar heel veel respect voor kan hebben. Dat maakte het waarschijnlijk ook zo zuur dat het vorige boek stopte op zo’n verschrikkelijk spannend stuk!

In dit boek was ik daardoor wel onmiddellijk enorm geinvesteerd in haar als personage en ook de nieuwe personages die worden geïntroduceerd maakten stuk voor stuk indruk op mij.

Vorige keer vermelde ik al dat de auteur een hele fijne schrijfstijl heeft met een heel prettig tempo. Dit keer wil ik daar nog aan toe voegen dat het heel gemakkelijk is om te vergeten dat Alya en Alya’s Keuze boeken zijn over een fictief meisje. Ik vergat op sommige momenten dat ik een boek aan het lezen was. Het voelde net alsof Alya zelf haar verhaal vertelde op zo’n boeiende manier dat ik wel uren aan haar lippen kon hangen zonder verveeld te raken.

Een van mijn eerste gedachten nadat ik dit boek uit had, wetende dat hiermee de duologie is afgelopen, was dat Hay wat mij betreft Alya’s complete levensloop zou mogen beschrijven en ik zou de boeken stuk voor stuk blijven kopen.

Heerlijk om je zo betrokken te voelen met een personage dat ze een klein beetje “echt” woorden voor jou als lezer.

Voor wie de vorige keer nog niet naar me heeft geluisterd bij deze nog een keer mijn advies: maak kennis met Alya en houd deze auteur in de gaten.

Fijn om te weten...

  • Bij Mozaïek weten ze waar lezers blij van worden
  • Want voor iedereen die deel een al wat langer geleden heeft gelezen bevat het boek een samenvatting van wat daarin gebeurde om je geheugen op te frissen
  • Hoewel dit boek wordt bestempeld als YA ben ik ervan overtuigd dat dit een verhaal is waar iedereen van tiener tot tachtiger (en ouder) van kan genieten
  • De duologie bevat veel elementen van een coming-of-age roman
  • Daardoor zijn sommige thema’s in dit boek wat volwassener dan in het eerste deel
  • Maar dat leest, vind ik, alleen maar heel prettig
  • En maakt het verhaal nóg realistischer

Lees jij graag coming-of-age romans? Waarom wel/niet?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rate this review:

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.